Vatandaşlık Çalışırken Karşılaştım Sosyal Devlet
-
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------
ExpirE bunu yazdı:
Türkiye hiç bir zaman sostal devletin gerekliliklerini yerine getirmez yani meclis çatısı altındakiler aynı adamlar oldukça olmaz olamaz oldurmazlar :S
İşsizlik azalırsa refah artarsa millet aç kalmazsa, millet cahillikten kurtulursa, gelişmiş akıllı kuşak oluşturulursa ne olur?
Şu olur,
Meclis tamamen değişir bu günki adamlar gelemez. Gelemzse ne olur?
Şu olur,
ülke pazarlanamaz, bölünme noktasına gelinemez, terör hat safhaya gelemez, etnik ayrımcılık sınıf ayrıcalıkları başlayamaz. Başlamazsa ne olur?
Şu olur,
ABD , AB soroscular elçilikler gelir de ki;
kardeş ne iş? hani çıkarlarımız karşısında çalışacaktın? Hani toplayacaktın ulusalcı kimseleri? Hani bitirecektik sosyal devleti? Hani kızımız olacaktı der.....
-----------------------------su anki hukumeti onaylamıyorum yalnız merak ettigim birsey var.
bunlar giderse yerine kim gelmeli? yani guvendiginiz birileri var ?
paylasırsan sevinirm...
-----------------------------kış oyunları oldu ya yalaklan hemen a.q :))
-
bunlar gelmeden öncede kimse iyi yada kötü olacagını bilmiyodu.Geldiler iyi yada kötü oldu artık kişiye göre değişir.Ama su gercektir ki bunların değişmesi için daha kötü daha boş beleş birileri gelmeli. Çünkü halkımız kendini sömürenleri sever.
-
vay beee
-
DJ_Alper bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
Türkiye hiç bir zaman sostal devletin gerekliliklerini yerine getirmez yani meclis çatısı altındakiler aynı adamlar oldukça olmaz olamaz oldurmazlar :S
İşsizlik azalırsa refah artarsa millet aç kalmazsa, millet cahillikten kurtulursa, gelişmiş akıllı kuşak oluşturulursa ne olur?
Şu olur,
Şu olur,
ülke pazarlanamaz, bölünme noktasına gelinemez, terör hat safhaya gelemez, etnik ayrımcılık sınıf ayrıcalıkları başlayamaz. Başlamazsa ne olur?
Şu olur,
kardeş ne iş? hani çıkarlarımız karşısında çalışacaktın? Hani toplayacaktın ulusalcı kimseleri? Hani bitirecektik sosyal devleti? Hani kızımız olacaktı der.....
-----------------------------su anki hukumeti onaylamıyorum yalnız merak ettigim birsey var.
paylasırsan sevinirm...
-----------------------------kış oyunları oldu ya yalaklan hemen a.q :))
-----------------------------yok abi ne yalakalanması :| işin aslını soyliyim adamlar bi kere dinci onun icin antipati duyuyorum.
bunlar ne kadar tırt ise digerleride aynı sekilde tırt demek istedim aslında.
erzurumdaki kıs olimpiyatlarında yapılan yolsuzluklar bile varmıs
beni ilgilendirmez olimpiyat cart curt parama bakarım ben :D
-
olum dadaşlar gelen sporcuları taciz ettiler diyolar
aklıma direkt sen geldin :)) bittimi la mesir macunu :D
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------asdadasdasd. yav fisu baskanı yalanladı ama bilmiyorum tam detaylarını:D
yok bitmedi yarısını yedim 1 gunde sonra tovbe ettim :D:D
-
Helyum bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------asdadasdasd. yav fisu baskanı yalanladı ama bilmiyorum tam detaylarını:D
yok bitmedi yarısını yedim 1 gunde sonra tovbe ettim :D:D
edit : polonyalılara tacize kalkan vatandaslara az daha salıdıroyduk :D
----------------------------- -
Helyum bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
Şu olur,
Şu olur,
Şu olur,
paylasırsan sevinirm...
-----------------------------İnan yok hocam hangi partiye oy vereceğimi bile bilmiyorum ama gönül isterki osman Pamukoğlu meclise girebilsin :S Silivriden aday olacaklara göre şekillendiricem :S Ama tutupta chp ye giderlerse vermem hocam gider hepar a basarım oyumu. Çünkü chp yeni başkanına güvenemiyorum ben çetim haus ile buluşmaları vs... batı ile ilişkileri birdfe başkanlarının son zamanlarda yaptıkları bir kaç açıklama beni tedirgin etti sanki gelirlerse başa bayrağı devralıp kalınan yerden devam edecekler :S o yüzden bilemiyorum parti tutmuyorum
-
edit.
-
adam is ariyor, is yok. gidiyor diyorki kardesim kopek gibi is aradim is yok, bana is bulun. is bulma kurumu bakiyor ariyor, baktilar ki is yok. mecbur adama issizlik parasi.
var boyle bisey.
ha sonra ne oluyor?
adam gotu yaymaya alisiyor, diyor ki ohh be ben kit kanaatta olsa soyle gotumu yayip butungun tv izlerim mq diyor.
ama yok oyle,
devlet sana issizlik maasi bagladigi andan itibaren, senin her ay yada 3 ay yada 6 ayda bir suraya gittim is sordum yok dediler bak buda kaniti diye bir belge goturmen lazim, is yeri verecek bu adam geldi bizden is istedi ama yoktu vermedik diye.
ne oluyor bu sefer?
is yeri sahipleri kontrol altinda oluyor, 1i gidiyor ona is yok diye, ertesi gun 15 kisi ise aldik diye kagit yolluyor, hemen tepesine biniyorlar.
yani sosyal devlet aslinda bir nevi herkesin ensesine bir barkod yapistirip herkesin ne bok yedigini bilmeye calismaktan baska bisey degil sanki, sadece boyle deyince millet kacar diye aha gelin size ev,is,hastane falan diyorlar ama yalan.
aslinda sosyal devlet bir hayal, cunku herkosulda insanoglunun (ozellikle cahil toplumun) kotuye kullanmasindan kacinilamaz.
ama var oyle bisey.
ayrica son bir dipnot olarak, en ufak ekonomik calkalanmada sosyal devlet falan yalan oluyor ortaligin agzina siciliyor, bakiniz gozlerimle gordum 2006de geldigim irlanda avrupanin patlamasini yasiyorken, tam sosyallik mosyallik herkese is as zart zurt varken. 4 sene icerisinde ekonomik krizin etkisiyle ortalik gangster doldu, sokaga cikmak icin bile 2 kere dusunuyorsunuz. ne sosyali?