folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vatanına Aşık Olmak

Vatanına Aşık Olmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

ben asigim. ulkemi kalkindirmak icin ne gerekiyorsa omrum boyunca yapacagim. 

All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene ... sözüyle başladı Vatan sevgimiz.

Elbette ne kadar kızsakta sövsekte yeri geldiğinde "siktir olup gitmek gerekiyor artık" desekte VATAN demek CAN demek.

Ama bazı müridlerinde dediği gibi Vatanımı seviyorum. Milletimi Seviyorumda .. Artık etrafıma bakınca şöyle bi 360 derece dönünce, AHLAK=0 NAMUS=0 TERBİYE=0 ŞEREF=0 SADAKAT=0 DİN=0 vsvs görünce insan üzülüyor.

Yeri geliyor Sinirden gözlerin doluyor. Sonra da diyosun ki "Böyle milletin böyle ülkenin de taa...."

Geldik İş,güç meslek sahibi olmaya,Evlenme yaşına,Hayata tek başına devam etme yaşına(yıllardır aıleden uzagızda bu bır baska) , Kendi aileni kuracaksın,Onları geçimini saglayacaksın, Evlenicegin kızı bulmak sorun,Çalışacagın işte Helal para kazanmak sorun, Gece canın sıkıldı sokağa çıkıp gezmek Sorun(oldu,Hele şu son yıllarda)... Herşey Sorun olan bır ulkedende ne kadar haz alabılırsın kı bı zaman sonra? VATANIM ne olursa olsun,beni s.klemeseler,iş bulamasamda,namuslu bır kız bulamasamda,kımsede ahlak olmasada,sokaklar orospu cocukları dolu olsada,karı kız denen KUL orospulukla mesgul olsada,Devletın anasını aglatsalarda,Hergun bırılerı bır ekmek parası ıcın KM lerce yol yurumesıne ragmen kımılerı BİN ekmek alıncak parayı Çöpe atarcasına harcasada vs... BEN BU VATANI SEVIYORUM... Dıye bırsey yok!

Ahlakını Namusu Şerefi olmayan bir millet toplulugunu ne sevebiliyorum ne de sevmek içimden geliyor artık...

Suç yine bizim. Herşeyi görmezden gelip,bana dokunmayan yılan bin yaşasın derken "ETRAF YILANLARLA CEVRILDI.ARTIK YILANLARA BIZIM DOKUNMAMIZ GEREKIYOR." 

Lafın ozu Atalarımızın Kanlarıyla aldıgı bu topraklar uzerınde bızım yaptıgımız ADİLİK'ti yıllarca.

Sonumuz Hayırlı olsun demıcem. Bu gidişle Sonumuzdan da bir bok olmaz... Git gide Ya bu toplum içinde biz de o O.ç larının grubuna katılıp "Koyun sürüsünden ayrılmıcaz" Ya da Bi zaman Sonra Sürüden Ayrılıp Kendı yolumuzu çizerken Kurt gelip bizi kapacak...

EDİT: http://www.mynet.com/haber/yasam/belediye-otobusune-molotof-atip-yaktilar-1613589-1

2-3 O.ç nu bile dar agacı kurup ASAMAYAN bir Devlet-Milletiz biz...  Git bakalım sen bi tane TÜRK BAYRAGI aç sokakta yürü "NE MUTLU TÜRKÜM" diye bagır. Başına bi grup polis gelip seni hemen durdurmaz mı ... Şaka gibi bir ülke olduk :) Yazık.

Bu basit bir örnek. Biliyoruz ki bunun gibi Binlerce olay oldu zaten şu zaman zarfında.

apokontek tarafından 18/Ara/14 07:53 tarihinde düzenlenmiştir

Allah büyüktür vesselam...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Erkek

vatan sevgisini facede şehit haberi paylaşmakla yada meher maşı paylaşmakla ölçemeyiz. bıyık bıyık bıraklakla, klavye delikanlılığı yapmakla da. veya bi adamın giyinişiyle davranışıyla ölçemediğimiz gibi...

bilmiyordum dağların bu kadar dik olduğunu

bilmiyordum gecelerin bu kadar uzun olduğunu

bilmiyordum zamanın bu kadar yavaş geçtiğini

ama biliyordum içimdeki vatan sevgisini

biliyordum içimdeki aşkı.

kanımı istersin toprağım

yoksa cesedimi mi

yeter ki sen susa

suyun olurum senin

tasmasından bağlanmış çılgın köpek gibiyim

salıvermiyorlar ki gideyim

bilmiyorlar mı ki ben türk evladıyım

bırakın ben ölmeye gideyim

ben koymuşum bu yola baş

isterse düşsün kafama taş

vazgeçmem bu yoldan arkadaş

gelsin yedi düvel ezerim hepsini

ümit yılbar,14.05.1993,bağgöze-siirt

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-gnRRAgAgSIE%2FUkINElb-XbI%2FAAAAAAAAASI%2FeZAoSyUzVD4%2Fs1600%2FRock%252BKazan%252525C4%252525B1.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fimge-dvorak.blogspot.com%2F2013%2F09%2Fumit-ylbar.html&h=678&w=510&tbnid=qchjL5RTKgF1tM%3A&zoom=1&docid=PU1MNMlglRIsCM&ei=_GySVIO3H5TfarewgsAB&tbm=isch&ved=0CDIQMygIMAg&iact=rc&uact=3&dur=656&page=1&start=0&ndsp=14

Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

eskiden bende de vardı ondan,şimdi yok ve olmasınıda istemiyorum.

İsteyerekde olmasa vatana,millete faydam çok oldu.Seminerlere bedava katıldım,öğrencilere yardım etdim,bence buda vatana hizmet yalnız ben bunların hiç birini ne din için ne vatan için yapmadım.

Siyasi oyunlardan bir-birimizi öldürüyoruz,çoçukluktan içimizde nefret büyütüyor,hayvanlara yaklaşma hastadır,iğrençdir deyip bizi sevgisisiz büyütüyorlar.

Hayvanlara karşı hakksız olduğumuzu düşündüm ve vegan oldum,artık bir kuzu ile bir kedi,köpek arasında hiç fark yok benim için ve 6 yıl veganım.

O kadar nefretle böyüyoruz ki,artık bize düşmandır dediğimiz milletden biri karşımıza çıktığında hemen öldürmek,vurmak geliyor aklımıza bide bakıyorsun ki,karşındakı güler yüzle iyi günler,nasılsın? diye soruyor ve kendinden utanıyorsun.

Biz onları,onlar bizi öldürecek ve ne zaman kadar bu devam edecek bilmiyorum her halda siyasetciler artık savaşın onların çıkarlarına uygun olmadı zaman bizi kardeş ilan edecekler.Vatan için ölmem,öldürmek elbettde beni öldürmek isteyen biri olursa ona karşı bende savaşırım.

Homer tarafından 18/Ara/14 14:43 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

vatan sevgisi atalarına saygıdır,

vatan sevgisi namustur şereftir,

vatan sevgisi bizim için herşeyden önce gelir. 

He bazı kanı bozuklar yok mu topraklarımızda yaşayan elbette var. Ve insanlar bir eziik korkak gibi şu tarz bahaneler sebepler arkasına saklanıyorlar "Askere git gel de göreyim", "bende önceden vatan severdim ama şimdi değil",  "Bu ülkeyi yönetenler vatan sevgisi mi bıraktı", "Böyle bir halkın yaşadığın ülkenin neyini seveyim."

Hepsinin bence manasını açıklayayım;

"Askere git gel de göreyim" diyen adam;
    Eski askerler tarafından sikilmiş süründürülmüş tip. Vatan sevgisini 2 kanı bozuk pezevengin ego tatminine değişebilecek kadar karakterli bir şahsiyet.

"bende önceden vatan severdim ama şimdi değil" diyen adam;
    bu sevgisi 2 ay önce facebookta gördüğü bir çocuğun öldürülmesi sonucu hümanist duygular içinde hepimiz kardeşiz yaşasın dünya barışı diye hayaller kuran ve 2 ay sonra amerikancı 4 ay sonra israilci 6 ay sonra ışıdçı 8 ay sonra pkklı olabilitesi yüksek gereksiz şahsiyet.

"Bu ülkeyi yönetenler vatan sevgisi mi bıraktı" diyen adam;
    Maalesef kendime kızarak diyorum bende bu kategorideyim. ulan ülkenin bildiğin amına koyulmuş çalan çırpanın haddi hesabı yok ulan vakti zamanında hapiste yatan it şuan ülkenin CB ı olmuş. be siktiğim daha sen neyin peşinde koşuyorsun vatan müdafası için örgütlenmek için daha ne bekliyorsun? bunları yapamayan şahsiyet.

"Böyle bir halkın yaşadığın ülkenin neyini seveyim." diyen adam;
    Ne ata bilir ne geçmiş bilir ne maneviyat bilir bu adam. maddi manevi kendi menfaati yoksa bi sikede yaramayan şahsiyet.

Bunlara belki daha çok eklemeler yapılabilir lakin benim ilk aklıma gelenler bunlar..

rappermcs tarafından 18/Ara/14 08:38 tarihinde düzenlenmiştir

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan. Ama biz bilirizki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası Dünya'nın en güzel yeridir. Ama Dünya'nın en güzel yerini sevmezsen, orası Dünya'nın en güzel yeri değildir...

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Aynı anda hem karı kız kovalanip hem de vatan sevilemiyor mu la? 

krypt tarafından 18/Ara/14 09:55 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

başka bil ülkede de doğmuş olma ihtimali olan biri niye vatanını sevsinki, ona karşın herkez bulunduğu toplumu sever çünkü kendisiyle aynı kafada yetiştirilmiş insanlardan oluşur ve onları anlar. bence senin vatan sevgin kurtlar vadisi kaynaklı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

bugünlerde vatan sevgisini göstermek istiyorsanız hırsızlıkları yolsuzlukları ortaya çıkaracaksınız

öyle ucuz kahramanlıklarla olmaz

atamızı sev say o ayrı

vatan sevgisi devletine ödediğin vergidir o verginin hesabını sormaktır bana göre

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hetepor
    Hetepor's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

hacı dayı zevk almak için teknoloji gelişti ve ülkemize son zamanlarda zevk aldıracak çok şey geldi herşeyden bol bol var ve insanlar bunlarla vakit harcıyor.

(cep internet , faceden ego tatmin etme karı kız bulma, plesteyşın , teknolojiiyi takip ettirecek mataryeller, ucuz cap bilgisayarları, internetten oyun satın almanın verdiği zevkler. vs)

bu tür şeyler düne kadar yaygın değildi. şimdi ise çolcuk çocuk bunlarla vakit harcıyor hali ile kendi dünyasında yaşayan kendi yağında kavrulan bir topluluk oluşuyor.

sağcı solcu muhabbeti bile sanaldan yapılıyor. 

sonuç olarak imkanlar çoğaldıkçca insanlar tadı alınmamış sevkleri almakla meşgul oluyor ve bahsettiğin şeylerle kimse uğraşmıyor.

şimdi mesela evde çerez çay çorba kola eşiliğinde cs go kasmak varken kimse tutupta vatanseverliğini dile getirmek için çaba göstermez.

eee birde dünya değişiyor yeni görüşler yeni topluluk gelişince nebilim farklı din ve siyaset yandaşları değişkenlik gösterince bahsettiğin vatanseverlik muhabbeti yerini başka şeyler alıyor.

insanların vatanseverlik konsunda düşüncesi değiştiğinden değilde kendi zevkleri ile daha fazla meşgul olduğundan bu konuda bir eksiklik farketmiş olablirsin.

herşey değişiyor müdür. dünya değişiyor.

dün mhp liyim diye ülkü ocaklarında bıçaklı kavgaya giren sivri bıyıklı gençler şimdi konvers giyip kafede nargile ile feyste selfi paylaşıyor.

beden değişiyor kafa değişiyor hava şartları değişiyor teknoloji değişiyor. çokta kafanı kurcalama bence. işine gücüne bak .

Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler, çok mantıklı :)

Vatan Sevgisinin Ölçülmesi İmkansızdır...
Toplam Hit: 8832 Toplam Mesaj: 70