Vatikan Ve Mezopotamya

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek
    1049 bunu yazdı
    yazipcikacak bunu yazdı
    1049 bunu yazdı

Dünya tabii ki dönmüyor. Şayet dünya dönüyor olsa ve bir yerde sabit olarak durmuş olsam dünya döndüğü için başka bir yerde olmam gerekirdi. Bu sapkın tecavüzcü pislikler Ulu'nun adını verip böyle densizce şeyler iddia ediyorlar ya sinirlerim hopluyor.

Şimdi güneş dünyayı haftada 7 kere tavaf eder.  Bu 7 sayısı birçok dini kaynağa şekil veren bir sayıdır. Bu süreci (tavaf, dünyanın etrafındaki dönüşünü eda etmek) bir yıl dediğimiz dönemde 52 kere yapar ve o kadar ilginçtir ki 5 ve 2 yi topladığımızda da 7 sayısını buluruz. Şüphesiz Ulu, dünyayı tüm evrenin merkezi konumunda inşa etmiştir.

Eminim aranızda inkara, küfre sapanlarınız olacaktır. Onları da http://www.theflatearthsociety.org/cms/ adlı sitemize bekleriz. Gelin bi çay içer, sohbet ederiz.

Güneş dünya etrafındaki dönüşünü ne kadar sürede tamamlıyor? 

52 haftada. Bu da 364 güne tekabül ediyor. Sayıları toplarsak 3+6+4=13. Bu da tıpkı 7 gibi bir asal sayıdır ve küfre düşenler 13 sayısında lanet ararlar.

Şu mizahı özlemişim :) 

Nova Vida !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

birisi daha vardı 1500 lerdemi yoksa 15.yy damı ne  yine arapyarım adasında ibni birşey dünya yuvarlak dediği için bi sıkıntıya düşüyo sonra dünyanın yuvarlak olmasını Kuran dan çıkarttığını söyleyince saıklıkla suçlanıp kesiyolar adamı. bir daha bulamadım konuyu çünkü  engizisyon mahkemelerinin 2miyon kadınımı ne cadı diye öldürmükler onunla alakal birey okuyodum adam bundan da kısaca bahsetmşti yazıyıda tekrar bulamadım.

Kadınların öldürülmesinede anlam veremiyorum cadı oldupunu anlamak için bir kaç farklı yol varmış normalde suya sokup boğmaya çalışıyolarmış boğulmazsa cadı diye yakıyolarmış, tabi bende yanan olmamıştır herhalde diye düşündüm ama çoğu yakkılarak öldürülmüş herhalde azıcık sokup çıkarıyolardı durum anlaşılmasın diye düşündüm ama bir diğer teknikte işkence ederek cadı olduğunu itiraf ettiriyolarmış sonradan da malum.

Neyse konu dağılmadan, bu iskenderiye kütüphanesi gibi bazı kütüphanelerin yakılması ve peşine düşülmesinin aslında gericilikle değilde çok daha başka sebeplerden olduğu varsayılıyo. İçlerinde çok değerli bilgiler bulunuyomuş ve gerek yok edebilmek gerekse alabilmek için bu kütüphaneleri talan etmişler bahsedilen kitaplarda gerçeklikle alakası varmı bilmiyorum ancak epey ilginç konuları var

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

@erebos

En son 1800 başlarında bir kadın cadı sıfatıyla idam edildi diye biliyorum. Çok ta uzak bir geçmiş değil öyle değil mi? Medeniyet tarihi ile kıyaslayınca aslında daha dün gibi.

Bağnazlığın yaptıramadığı ve yaptıramayacağı şey yok. Hala daha belirli coğrafyalarda kadını şeytanın avukatı gibi gören bir zihniyet hüküm sürüyor. Hala daha modern olduğunu iddia ettiğimiz sokaklarımızda bile kadın meta halinde çarşaflanarak erkeğin yanında mal niyetine gezdiriliyor. O kadının görünecek tek bir saç telinin, tek bir vücut bölümünün erkeği cezalandıracağı, vampirlerin güneşte yanacağı efsanesine benzer şekilde erkeği 'harama' sevk edeceği düşünülüyor. Bu 2016 yılında oluyor. 1800'lerde değil. Bugünkü eğitim düzeyiyle vaziyet bu. O dönemleri hayal etmek çokta güç olmasa gerek. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Bilim ile Din arasındaki çizgiyi hep araştırmışımdır farkat hala farkında değilim şu ikisinin arasındaki ince farkı . Vallaha Ilahiyat falan okuyan biri falan varsa bi açıklasa ? Bence önemli bir konu 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

@1049 guzel mizah seni tanimasam inanirim

Toplam Hit: 2788 Toplam Mesaj: 16
vatican mezzopotamia mesopotamia