folder Tahribat.com Forumları
linefolder Visual Basic - Basic - PicBasic ve Türevleri
linefolder VB 6.0 İle Yazılan Bir Program Nasıl Vista Ve Win7 Uyumlu Yazılır.

VB 6.0 İle Yazılan Bir Program Nasıl Vista Ve Win7 Uyumlu Yazılır.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Sevgili müridler ben VB 6.0 ile XP üzerinde yazdığım bir programın Vista yada Win7 de çalışıp çalışmadığını bilmiyorum, deneme imkanımda olmadı şimdilik bu işletim sistemlerini.Ben yazdığım programın uyumlu halde yazılması için ne yapabilirim. Programı yazarken uyumlu yazma imkanımız varmı yoksa her işletim sisteminde ayrı ayrı derlemekmi gerekir ? 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Bilmiyorum ama isaretliyim güzek konu

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Mx0TBT bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bilmiyorum ama isaretliyim güzek konu

Konu güzelde sanırım cevapta güzelki kimseden ses seda yok.. :) 

Hadi programlama canavarları....

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek
    şuanda windows 7 de vb6 kurulu. hem vb çalışıyo hemde yazdığım programlar. bikaç windows api dışında herşey takır takır çalışıyo.

hadi ordan seksi!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

soru biraz saçma olmuş =D vb 6'nın vista yada win7 ye bir uyumsuzluğu söz konusu değidir, xpde çalıştırdığın çağırdın kütüphaneleri apileri aynı şekilde win7 ve vista ilede yapabilirsin.

VB 6 AERO kullanıcılarının başına bela olmuştur, dışında bir problemi yoktur.

Aero probleminide şöyle çözersiniz;

Vb6 sağ tıklayın -> özellikler -> Uyumluluk -> görsel temaları devre dışı bırak

sorun kalmaz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    HoLyZone bunu yazdı:

Kardeşim verdiğin bilgiler için saol ama soru hiçte saçma değil bence, niye dersen bi bak bakalım program paylaşılan konulardan kaçında "Bu vista uyumlumu ?" sorusu yok. Ki geç onu benim bizzat kendi yazdığım bi program vistada çalışmadı hata verdi. Hatta o yazdığım program okadar basit bi programdıki API bile kullanmıyordu satandar VB 6.0 kodlarıydı ama hata verdi. Demmekki bi uyum problemi var değilmi ? :) Ayrıca AERO nedir ? Ben bilmiyorum başka bilmeyenlerde olabilr keşke acıklasaydın.

Bilen arkadaşalardan cevap bekliyorum... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    Up

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

vista ve seven da

sağ tıklayıp yönetici olarak calistir derseniz extra herhangi bir ayar yapmaniza gerek yok düzgün calisir.

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    WH0 bunu yazdı:

Hoca eminmisin ?? Ve bu işi otomatik yapmak için yani  "sağ tıklayıp yönetici olarak calistir" dememek için yapabileceğimiz bişey yokmu ??

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    Peki VB 6 yı Windows 7 ye nasıl kuracağız ? hata veriyo kurulmuyo...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

hata alman kaçınılmaz :) uyumluluk denetimlerini çalıştır 

sorun galiba netframework ile ilgili bir olay. win7 de xp emulatoru var. ama pek etkili deil..
    vb.net öğren dicem ama sana kalmış birşey...

vb ile yazılan programlarda win7 ile vista'da Basit projelerde problem yok çalışıyor ama geniş projelerde bazen register hatası veriyor. Ayrıca şunu da dene visual basic 6 kurulumunun içinde ocx dosyalarını register etmek için reg dosyaları var. Onları çalıştır bir derece çözüm oluyor

bundan ileri benim bilgim fazla yok . .net kullanan geçiş yapan arkadaşlar. ne yapacağız. ya bu vakitten sonra vb6 yı bırakıp oturup birde .net mi öğrenelim?.
    oturup vb6 da ve asp de gözüm kapalı a dan z ye bir cari - stok programı yada asp ile b2b yazabilirim. yani biz bir kaç sene sonra programlamayı mı bırakalım :)) .net e geçiş yapanlar bunu mutlaka biliyordur diye yazdım. neticede .net nesneye yönelik vb ise nesne tabanlı programlama. benim kendi yazdığım api ler vs var. vista'da onlarda problem yaşıyorum. ve diyorum işte nerede kaldı microsoftun geriye dönük uyumluluğu* ya hu 16 bit programlar bile xp de çalışıyordu 95 uyumlu yada dos uyumlu şeklinde işaretleyip.

ben limon satmaya gidiyom :D programcılık bitti sanırım :)

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
Toplam Hit: 6434 Toplam Mesaj: 12