VB De Dosya Adı Değiştirme
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------vb nin command butonlarının font rengini değiştiremezsin ancak backcolor değişiyor. propertiesten styl özelliğini graphical-1 yaparsan arkaplanrengi değişir. Font rengini değiştirmek istiyorsan kendin bir componet oluşturmalısın yada hazır componetleri kullanabilirsin.
www.planet-source-code.com dan vb yi seçip, command button diye arama yaparsan örnekler bulursun
-----------------------------hocam sole bısı geldı aklıma photoshopla ıstedıgım gıbı bı yazı yazsam we bunu command button un ustune resım olarak koysam our mu ???
-
o kadar derine girme pek kullanılmaz böyle şeyler.. gereksiz yani yazı için resim ekleme ama olur :)
onun yerine skin programlarını araştır.
ve activeskin programını incele. güzel şeyler yapabilirsin
-
verruckt bunu yazdı:
-----------------------------
beyler tamam. klsordekı dosyaları lıstbox a da aktardım. sımdı lıstbox da ısmı gorunen dosyaların ıcınde yazanları formdakı text1.text e nası yazdırabılırım ??? ben burda kendı kendıme konusuomusum gıbı gelıo ama umarım bı yardım eden cıkar...
-----------------------------toptan olarak listboxa nasıl attın
-
listboxa gerek yok, filebox eklersen projene zaten listboxdaki işi aynen görür.. zorlanmanıza gerek yok
file1.path = "C:\" verirsen c dizinindeki dosyaları gösterir
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------verruckt bunu yazdı:
-----------------------------
beyler tamam. klsordekı dosyaları lıstbox a da aktardım. sımdı lıstbox da ısmı gorunen dosyaların ıcınde yazanları formdakı text1.text e nası yazdırabılırım ??? ben burda kendı kendıme konusuomusum gıbı gelıo ama umarım bı yardım eden cıkar...
-----------------------------toptan olarak listboxa nasıl attın
-----------------------------List1.Clear
ara = Dir("c:\*.txt")
While ara <> ""
List1.AddItem araara = Dir
Wend -
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------listboxa gerek yok, filebox eklersen projene zaten listboxdaki işi aynen görür.. zorlanmanıza gerek yok
file1.path = "C:\" verirsen c dizinindeki dosyaları gösterir
-----------------------------tuh :) ben bosuna kafa patlatmısım :) hacı sen nerdeydın sabahtan berı :)
-
bu arkadaşımın hesabı, ara sıra yazarım tbt de.. denk geldi konuyu yeni gördüm zaten