folder Tahribat.com Forumları
linefolder Visual Basic - Basic - PicBasic ve Türevleri
linefolder VB6 Da Aynı Anda 2 İşlem Nasıl Yaptırabiliriz

VB6 Da Aynı Anda 2 İşlem Nasıl Yaptırabiliriz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

arkadaşlar bir sıkıntım var örneğin bir commad ın click eventine 2 komut veriyorum örn:

Label1.Caption="sperm"
    Label2.Caption="man"

gibi ama önce label1 in işlemi yapılıyor sonra da label2 nin işlemi yapılıyor ben tek tıkla iki veya üç veya dört veya beş veya altı :) işlemi aynı anda yapmak istiyorum bunu nasıl becerebiliriz?

-
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

imkansız. çünkü program derlenirken satır satır çalışıyo. yukarıdan aşağı. ilk satırda ne varsa önce o çalışır. sonra 2. satır veya nereye dallanacaksa.

böyle bişeyi istemendeki amaç neki? pc'nin hızı hepsi bi anda çalışıyomuş gibi yapıyo zaten

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

imkansız. çünkü program derlenirken satır satır çalışıyo. yukarıdan aşağı. ilk satırda ne varsa önce o çalışır. sonra 2. satır veya nereye dallanacaksa.

böyle bişeyi istemendeki amaç neki? pc'nin hızı hepsi bi anda çalışıyomuş gibi yapıyo zaten

amacım media player nesnesindeki video ve flash player nesnesindeki dosyayı aynı anda oynatmak gibi bişi

-
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

ikisi zaten aynı anda oluyomuş gibi olur.

Düzenleme. 

Aklıma geldi nasıl yapıcagın. 

iki timer koy forma sonra;

Private sub command1_click()
    timer1.interval = "10000"
    timer2.interval = "10000"
    timer1.enabled = true
    timer2.enabled = true
    end sub

Sonra timerlere olayları koyarsın tamam. forma koydugun timerler bastan disabled olsun.

=)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:

ikisi zaten aynı anda oluyomuş gibi olur.

olmuyor valla zabahtan beri oğraşıyom önce media playerdeki dosya oynatılıyor ardından flash dosyasını oynatıyor :S

-
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dejnclea
    dejnclea's avatar
    Erkek

Aslında farkedilemeyecek kadar kısa zamanda yapıyor işlemleri neden lazım oldu merak ettim =)

İki tane timer olsun. Bu timerların intervallarını istediğin gibi ayarla. Mesela 5000 olsun.

Bu timerların birinin Timer şeysisine

label1.caption = "sperm"

diğerinin Timer şeysisine de

label2.caption = "man"

yazarsan form aktif olduktan 5 saniye sonra labeller değişir.

Butona basarak yapmak istiyorsan da şöyle bişey önerebilirim yine timerlarla =)

bir adet label ekle. Bu anahtar labelımız olsun. İstediğin kadar timer ekleyip intervallarını düzenle. intervalları 1 olursa her milisaniye kontrol ederler. yani bir saniyede 1000 kez kontrol edilir bunu önerebilirim.

anahtar label'ı koyduktan sonra timerların intervallarını da ayarladıktan sonra timerlara gir ve

if anahtar.caption="go go go" then

label1.caption="sperm"

end if

diğerine de

if anahtar.caption="go go go" then

label2.caption="man"

end if

yaz.  Sanırım kod açık. Bu şekilde timerlar bir label'i kontrol edecek ve eğer orda onay verilmişse işlemi yapacaklar. Sanırım bu şekilde de aynı anda olur. Bunu geliştireiblirsin. En basit örneğe göre verdim. Denemedim ama çalışması gerek =).

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dejnclea
    dejnclea's avatar
    Erkek

Ben cevabı yazarken benzer bir öneri gelmiş görmedim pardon.

Projeyi koyma imkanın var mı bir inceleyelim ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

Alakası yok hocam :)

Multi Processing, Multi Threading diye bişi var..

Tabi Visual Basic'te bu var mıdır bilmiyorum... ama C ve C++ da pek ala yaparsın böyle şeyleri :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

DOEVENTS
    BİR DÖNGÜDE V.B., SIRADAKİ OLAYLARIN YAPILMASINA İMKAN VERİR.
    PROGRAMDA ÇALIŞMASI ÇOK UZUN SÜREN KOD BLOKLARI VARSA KOD BLOĞUNUN ÇALIŞMASI BİTENE KADAR BAŞKA BİR İŞLEMM YAPAMAZSINIZ.
    BU TİP İŞLEMLERDE, DOEVENTS KOMUTU, KONTROLÜ WINDOWS'A VEREREK DİĞER BEKLEYEN İŞLEMLERİN YAPILMASINI SAĞLAR.
    ÖRNEK
    Dim i
    for i=1 to 20000
    list1.additem i
    doevents
    next

aradığımı buldum gibi ama tam olarak anlayamadım doevents diye bi dalgametre varmış nasıl kullanıldığına tam bi örnek verebilecek birisi var mı :S bazı sitelerde doevents kullanmak için apilere ihtiyaç var falan diyor şu an pc de vb yüklü değil şirketin makineden bağlanıyorum

-
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Yanlız koddaki label isimleri süper :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bişey kafama takıldı. diyelim 1 adet label var

timer 1 de label'i "Osuruk" yaptık

timer 2 de label'i "İshal" yaptık.

ikisininde interval'i eşit. sonuç ne olur :D

Toplam Hit: 6378 Toplam Mesaj: 19