VB.NET Veri Tabanından Bir Kaydın Otomatik Sayı Alanıyla Silinmesi
-
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim no As Integer
Dim str As String
str = TextBox1.Text
no = Val(TextBox1.Text)
TextBox1.Text = StrConv(str, vbProperCase)
komut = New OleDbCommand("delete from ariza where no='" + no + "' ", baglanti)komut.Connection.Open()
komut.ExecuteNonQuery()
baglanti.Close()
Me.Close()MsgBox("'" + no + "' isimli kayt baŸaryla silindi", MsgBoxStyle.Information)verigoster()
End Sub
bu kodlarla veritabanındaki kaydı silemiyorum
ama
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.ClickDim ad As Integer
Dim str As String
str = TextBox1.Text
ad= TextBox1.Text
komut = New OleDbCommand("delete from ariza where adi='" +ad + "' ", baglanti)komut.Connection.Open()
komut.ExecuteNonQuery()
baglanti.Close()
Me.Close()MsgBox("'" + no + "' isimli kayt baŸaryla silindi", MsgBoxStyle.Information)verigoster()
End Sub
bu kodlarla silebiliyorum.
No alanı otomatik sayıdır.
Bu konuda bölüm hocasına mail attım iki haftadır sallıyor.Bugünde yönlendirilmiş çalışma 3.raporunu göndermem için son gün.Bi bakında nerde hata yapıyorum sizce.
-
Dostum kodlarına baktım Vb'den çok anlamam ama sanırım hatan no'yu alırken stringe döndürmüşsün interger olarak kullanırsan belki olabilir.. iyi dersler benimde bölüm başkanıyla aynı sorunum var :D
-
düzeltim dostum buraya yanlış yazmışım.normalde yazdığım kod bu bununla istediğim kaydı ismine göre silebiliyorum.
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.ClickDim ad As string
Dim str As String
str = TextBox1.Text
ad= TextBox1.Text
komut = New OleDbCommand("delete from ariza where adi='" +ad + "' ", baglanti)komut.Connection.Open()
komut.ExecuteNonQuery()
baglanti.Close()
Me.Close()
MsgBox("'" + no + "' isimli kayt baŸaryla silindi", MsgBoxStyle.Information)verigoster()
End Sub
-
komut = New OleDbCommand("delete from ariza where no=" + no, baglanti)
dene birde
-
yok abi yine silmedi :(
otomatik sayı olduğu için mi silmiyo acaba?
-
veritabanında bu sorguyu deneyince çalışıyor mu? hata filan veriyor mu?
-
hata vermiyo ama bişeyde yapmıyo.etkisiz yani
-
o zaman sorgun hatalı kolon ismini dogru yazdıgına eminmisin ?
-
kontrol ettim kolon adı doğru: no
-
DELETE FROM ariza WHERE no='<olanbirnumara> '
bunu dediginde 1 row effected diyebirşey diyormu hacım ?
-
BUDA hiç olmadı hata bile vermedi :S