Ve Firefox Efsanesi Yıkıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:
    -----------------------------

fenerist07 bunu yazdı:

Nitrous bunu yazdı:

asiminnesli bunu yazdı:

googleın yapıp tutmadığı hiçbir şey yok ki 

onlarca sayarım sana:D

mesela wavenin ne olduğunu lary pages dahi bilmiyor olabilir.

gtalk, google wave, ve simdiki google+ dalgası + chrome os

ve google buzz ve orkut

gtalk kullanılıyor ki ? artık skype gibi evleri de arayabiliyorsunuz google plus ın temelini oluşturdugu gibi ben sürekli online nim ve bazı işlerimi ordan görüyorum her gün konuştugum bir sürü kişi var yani sen kullanmıyorsun diye o tutmamış degil :)  bence msn den daha güzel geçen gün tbt den 10 kişi görüntülü görüşme yaptık mesela plus un içinde hepsi gtalk a bağlı.

orkut ve buzz olmasaydı heralde şuan plus da olmaz olurdu ayrıca alexa da 108. sırada ama sen buna tutmamış mı diyorsun o milletin facebook özentiliğinden kaynaklanıyor  gtalk + buzz + orkut  birleşti ve  google plus oldu çokta güzel oldu..

chrome os daha bu sene amazon üzerinden satışa başlandı bir çok chromme book mevcut ileride android ve chrome os un birleşeceğini tahmin ediyorum bakalım neler olucak. 

google yüzlerce proje gerçekleştiriyor hepside bizim için hepside bizim yararımıza tabi bu güzelliğe bol muhalif çıkıyor ^^ 

şöyle düşününün  1 Tek hesap ile 

En iyi arama motorunu

En iyi Mail'i 

En iyi Sohbet'i 

En iyi Sosyal Ağı

En iyi Video Yükleme ve Paylaşım sitesini

En iyi Online Offis Dökümanlarını

En iyi fotograf yükleme düzenleme ve paylaşımını

En iyi Webmaster Analiz Sonuçlarını 

En iyi Reklam alma ve Reklam verme uygulamasını

En iyi internet tarayıcısını

Kullanıyorsunuz , her gün bu liste uzuyor benim de kullanmadıgım servisleri var , hani google ı beğenmeyenleri anlayamıyorum :) adamlar hem facebook hem microsoft hem apple gibi azılı rakipleri ile aynı anda savaşıyor 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

@panxer 

kullanılıyor olması tuttuğunu anlamına gelmiyor. sizin bu sitede google propogandası yapan adamlardan etkilenip 10 kişi gtalk ta konusma yapmanızda tuttugu anlamına gelmiyor. 

tutmak demek, sokaktaki adama gtalk dediinde -kullanmasa bile- varlıgından haberdar olmasıdır (firefox kullanan adamın chrome'u da bilmesi gibi), sınıfındaki/işyerindeki bi kıza gidip ya gtalk'unu versene dediinde bön bön yüzüne bakıorsa evet o proje tutmamıstır. bilişim çevresinden cıktıında gtalkun,chrome os'un, buzz'un, orkut'un adını duyan yok, halbuki evdeki babam bile pc sine format attıımda ie'yi begenmeyip chrome kur buna diyor. olay budur.

facebook ta bir özentilik değil bir alıskanlıktır ayrıca, yenisi cıktı diye eskisine bok atmanın anlamı yok. aslına bakarsan facebook dısında cıkarılan tüm sosyal ağ'lar facebook özentisidir. Şu an davetiyedir, yeni cıkmıs olmasıdır gibi durumlardan insanları bi merakla kendine cektiinden sonuda orkut gibi olacak. Senin facebookta 300 tane arkadasın varsa bu 300ün 20 tanesi plusta ya olacak yada olmayacak. sende simdi paylastıgın adı üstünde herkesin görmesini istediğin bişeyi facebookta paylascaksın. sonra bide kopyalayıp plusa yapıstırcaksın. bi süre sonra bu çift taraflılıktan sıkılacak ve ayda 1 bakacaksın plusa, diğerlerininde sonu aynı olmustu.

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

@panxer 

kullanılıyor olması tuttuğunu anlamına gelmiyor. sizin bu sitede google propogandası yapan adamlardan etkilenip 10 kişi gtalk ta konusma yapmanızda tuttugu anlamına gelmiyor. 

tutmak demek, sokaktaki adama gtalk dediinde -kullanmasa bile- varlıgından haberdar olmasıdır (firefox kullanan adamın chrome'u da bilmesi gibi), sınıfındaki/işyerindeki bi kıza gidip ya gtalk'unu versene dediinde bön bön yüzüne bakıorsa evet o proje tutmamıstır. bilişim çevresinden cıktıında gtalkun,chrome os'un, buzz'un, orkut'un adını duyan yok, halbuki evdeki babam bile pc sine format attıımda ie'yi begenmeyip chrome kur buna diyor. olay budur.

facebook ta bir özentilik değil bir alıskanlıktır ayrıca, yenisi cıktı diye eskisine bok atmanın anlamı yok. aslına bakarsan facebook dısında cıkarılan tüm sosyal ağ'lar facebook özentisidir. Şu an davetiyedir, yeni cıkmıs olmasıdır gibi durumlardan insanları bi merakla kendine cektiinden sonuda orkut gibi olacak. Senin facebookta 300 tane arkadasın varsa bu 300ün 20 tanesi plusta ya olacak yada olmayacak. sende simdi paylastıgın adı üstünde herkesin görmesini istediğin bişeyi facebookta paylascaksın. sonra bide kopyalayıp plusa yapıstırcaksın. bi süre sonra bu çift taraflılıktan sıkılacak ve ayda 1 bakacaksın plusa, diğerlerininde sonu aynı olmustu.

olayı şöyle özetliyim sana facebook ve msn gibi yerler çogunluk orda diye geçilir dimi ? tüm arkadaşların onu kullanıyordur sende kullanırsın 

benim şuan muhabbet ettiğim kişiler ya  gtalkta  veya skype da 

facebook un kendisi sanki orjinalmiş gibi konuşuyorsun facebook yokken biz gayette kolay netlog veya yonja gibi sitelerde birbirimizi ekleyebiliyorduk hatta netlog da o kadar çok güzel zaman geçirmişligim vardır ki facebook u sevmeme sebeplerimden biri de bu. 

diğer sosyal ağlar facebook kopyası olabilir fakat facebook ta yeni bir buluş degil adı üstünde sosyal ağ.

çoğunluk kullanıyor diye o şey ne iyi dir ne kötüdür ben kendi ihtiyacıma bakarım bilinçli kullanıcıları faydalı araçlara geçiririm. chrome un firefox ve diğer tarayıcılardan daha iyi oldugunu  google plus un site facebook ve diğer sosyal ağlardan iyi oldugunu hepimiz biliyoruz , tabi bazıları sadece muhalefet yapıyor önce de dediğim gibi.  

not : ben sosyal ağ seven biri degilim pek paylaşım yapmam tek baktıgım şey kişilerin dogum günleri okulları oturdukları yerler ve aktiviteler oyüzden tek hesap ile her şeye erişmek istiyorum bunu da google sağlıyor :)

ben kişisel olarak senin neden neyi kullandıgını merak ettim ? belliki işlevsellik ve kolaylık dışında hayatını zorlaştırmanın bazı sebepleri var?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Olacağı buydu.

enjoy i'm vaccinated
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

Google ürünleri iyidir , hoştur ama Firefox'danda vazgeçemiyoruz.Eklentiler ve tasarımdan dolayı galiba :)

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

@panxer 

Google Plus'ın sonunun Orkut gibi olacağını düşünümyorum. Orkut'un popüler olduğu ülkeler var (Brezilya bunlardan biriydi sanırım) Fakat @Panxer'in demek istediği Google'ın başarısız bulunan bir projesinin aslında başarısız olmayabileceği. Servisler birbirini tamamlıyor. Gtalk ben de kullanmazdım ama ara ara Gmail gelen kutumdan arkadaşlarımdan konuşurdum bu Gtalk altyapısıymış. Şimdi bu altyapı sanırım Google'da kullanılıyor ve benim en aktif kullandığım uygulamalardan oldu açıkcası.

Bir de Google+ ile ilgili olarak ben başarısız olacağını düşünümüyorum. En azından Friend Feed gibi Twitter gibi kendi kemik kitlesini oluşturacaktır. Facebook'ta ki 300 arkadaşının 30'unun Twitter hesabı vardı fakat 1 ay içinde 3-5 tanesini aktif olarak kullanmaya başladı. Google+ ın Facebook ve Twitter'dan iyi yaptığı 5 şey gibi makaleler var ama benim gördüğüm kadarıyla Google+ ayrı bir tecrübe sunuyor. Bazen denemeler yazıyorum bazen okuduğum kitaplardan, izlediğim animelerden kesitler koyuyorum. Bazen tespit, bazen durum paylaşımı yapıyorum. Yazdıklarımı sadece istediğim kişilerle paylaştığım gibi herkese açık eklediğim şeylerde var tabii. Bu yanını Facebook'tan üstün görüyorum. Twitter'dan üstün gördüğümse bazen 3-4 paragrafa varan yazılar yazmam ve yine istediğim insanlarla paylaşmam.

Chrome Os şuan başlangıç aşamasında zaten vaadettikleri Google'ın online uygulamaları. Herhangi bir PC de yapılabilecek şeyler. Fakat Android'in pazara katılımı ve ileride olacak bir birleşme durumları çok değiştirebilir. Google destekli olduğundan desteği de çok sağlam olacak. Bugün PC lere Snow Leopard kurmak için 40 takla atarken belki de aynı konforu yakayabileceğiniz Android, yani Linux altyapılı ücretsiz bir işletim sistemiyle karşılaşacaksınız.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

chrome'un kendi kendine kontrol ettiği şeylerden kurtulmak isteyenler

SRWare Iron kullanın???

ne google'a istatistik yolluo aramalarda,

ne de googleupdate ile uğraşıosun

chromium tabanlı bazı özellikleri değiştirilmiş tarayıcı

ayrıca kim ne isterse neye alışmışsa onu kullansın amk? her seferinde şu sidik yarışı niye

Toplam Hit: 6704 Toplam Mesaj: 48