Ve Yeni TC Kimliklerinin Dağıtım Tarihi Belli Oldu
-
kerim bunu yazdı
madem çipli, ehliyetide bunun içine dahil etsinler ?
cüzdan kaybolsa içindeki paranın aq, kimlik, ehliyet, iett paso, öğrenci kimliği, banka kartı, şirket kartı için katlanacağım zahmeti düşünüyorumda intihar sebebi. hepsi bi kimlikte toplansın bitsin herşeyi tc no ve kurumların verdikleri şifrelerle halledebilelim saygılar :p
yav her boku yarım bırakıyorlar en önemli özelliği koymazlar bak emin ol
-
JiggSaw bunu yazdı
Tabı amk şımdı bu cıkarken PARA isterler , bugune kadar KIMLIK TE , TARIH dıye bırsey mı vardı? Son Gecerlılık Tarıhı dıyor o ne işe yarıyor?
Yenıden para bayılmak ıcın falan mı?
Hep para , hep para ...
hocam AB kimlikleri de böyle. Çek cumhuriyeti ve isviçre nin kimlikleri 10 yıl geçerliliği var. Bizdekileri 5 yıl yapmışlar anladğım kadarıyla. Ama kimliklerde geçerlilik tarihi olması gayet mantıklı. Öyle kimlikler gördüm ki adam koskoca olmuş ama hala lisedeki resmi kullanmış. Ne kadar mantıklı şimdi bu?
O yüzden güncellenmesi mantıklı. Ha çok yüksek bir yenileme ücreti olmaması önemli ama güncelleme önemli. Sen yurtdışında bu konulara ne kadar önem verdilğinin farkında değilsin. Bizim anamız ağlıyordu en küçük bi hata için. Benim terörist gibi resimlerimi çekip (net görünmesi için renksiz ve özel bir makineyle çekildi) , parmak izimi alıp verdiler kimliğimi.
-
ha bizden önce bunları kullanan ülkeler var yani ? iyi iyi en azından bu konuda denek olarak kullanılmadık. filmlerde izlediğimiz çip ile insan kontrolü olayına adım adım.. hayırlısı.
DadasAdam tarafından 02/Kas/13 22:07 tarihinde düzenlenmiştir