Veri Kurtarma (Çok Önemli - Kişisel)
-
şimdi durum karma olduğundan program veya donanıma açamadım çünkü ikisi de lazım
çok çok çok çok çok önemli verilerim var bi dizüstünde
elden ele gezdiğinden ağustosta format atılmış hatta kaç kere atıldı bilmiyorum
c ve d sürücülerinde de yedek klasörüm var (önlem olarak kopyalamıştım)
başka bilgisayara takıp denediğimde
şu an d hiç açılmıyor tıklandığında "biçimlendir" diyor
alet açıldığında ekran gelmiyor hiçbir şekilde
geçen sene ise açılıp masaüstü gelince kapanıyodu
ihtiyacım olan 3 şey
1) tarihteki en sağlam veri kurtarma programı
2) bu hddyi masaüstüne bağlayacak aparat
3) her türlü öneriniz
bi derece psikolojim bozulmuş durumda şu an
cümle kurmakta zorlanıyorum o derece önemli arkadaşlar
-
d ye sağ tuşla açmaya çalış.veri kurtarma pc cilerde ücretli kurtarılıyor format atılsa bile. ama nette varmı bilmiyorum.
-
D sağ yuşla da açılmıyo
bilgisayarcıya gittim aparat olmadığından
recovery açtı ama 3-5 resim anca çıktı
ben evde daha kapsamlı bişeyler yapıcam aparat bulursam
nerden bulurum adı ne diye bulurum
edit : biri şu aletten ödünç versin 2-3 gün :-/
-
ben bu aparatı kendim evde tasarlamaya calısmıstım beceremedim bıraktım daha dorusu finaller başladı die hocam google amcayı kullan o sana yardımcı olur benim zamanında kullandığım bir recovery programı wardı bu biçimlendir olayınada çözüm oluyordu ama adını bulamıorm :|
-
Live Linux Cd si takarak acmaya calis..
-
live linux felan hiçbişey makineyi açmıyo
chipset yanmış,
edit : biri şu aletten ödünç versin 2-3 gün :-/
-
aynı sorun benimde başma geldi herhangi bir linux cd ile aç pc yi kurmana gerek yok mesela ubuntunun sınama mödülü var kurulumdan önce d yi görebilirsin
edit: chipset yanmş
-

Zannedersem sana böyLe bir aLet Lazım. Ya da

Şunun gibi birşey.
Link sana yardımcı oLacaktır diye düşünüyorum. Eğer chipset yandıysa durum daha da kötü. Harddiskin sağLam bir kopyasını buLman gerekiyor. ALtLarındaki kartLarı değiştireceksin chipset yandıysa. Hemen akabinde gayet sağLam veri kurtaran yazıLımLar mevcut biraz araştırmayLa hepsini buLabiLirsin. Bahsettiğim veri kurtarma işLemi çok zahmetLi çok fazLa zaman yiyen bir işLem.
Harddiskin chipsetinin yanmış oLma durumunun dışında kafa atmış oLma durumuda var. Okuma kafası, düşme çarpma gibi durumLarda diske kafa atabiLiyor. Bu durumdan veriLerini kurtarman aşırı zahmetLi bir iş. Başarırsan birçok kişi başarı hikayeni dinLemek isteyecektir :) Diğer işLemLer, kafa atmış harddiskten veri kurtarmanın yanında bebek oyuncağı gibi kaLıyor.
En güzeL tavsiyem harddisk üzerinde işLem yapmadan önce defaLarca durumunu değerLendirmek oLacaktır. Bazen geri döndürüLemeyecek kadar kötü haLe sokabiLiyorsun veriLerini.
-
harddiskte fiziksel sorun yok bilgisayar ayvayı yemiş durumda
o ilk resimdeki aletten lazım PcK0
-
http://urun.gittigidiyor.com/2-5-quot-IDE-LAPTOP-HDD-den-3-5-quot-IDE-MASAUSTU-HDD-CE_W0QQidZZ22399699
Bunu biLgisayar parçası satan yerLerde buLabiLirsin yav o kadar zor buLunan bir apart değiL kendisi. Ki bir çok defa bir çok kişinin ihtiyacı oLmuştur yani.
Edit: Eminsin dimi senin Laptop harddisk'inde ide. Satada oLma oLasıLığı var.
-
bildiğin hdd kutusu hocam o aama chipset yanmışsa zaten hiçbir şekilde ulaşamassın aynıı marka modelden bulup değiştir halolur sakın içini açayım deme külliyen kaybedersin bu arada diskte bir şey yoksa verilerin ordadır ama formatlandıysa her hareketin veriyi kurtarmaktan seni uzaklaştıraacak veri üzerine veri yazıldıkça hatta imkansızlaştıracak önce sorununu iyi tesbit et