folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Veri Kurtarma(Hdd Kafa Vuruyor)

Veri Kurtarma(Hdd Kafa Vuruyor)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Müridler WD 320 gb 2.5" hdd kafa vuruyor pc görmüyor cihaz arızalı geçenlerde bir arkadaş veri kurtardığını söylemişti forumda bu işi yapabilecek birisini bilen duyan gören varmı acaba ?

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Aynı model çalışan bir hdd'nin mekanizmalarını o hdd'ye takacaksın,

ama basit bir işlem değil yani, riskli ve çok dikkat istiyor, yani sanıldığı gibi diski söküp başta hdd'ye takma gibi bir olay yok,

Ama dediğim gibi aynı model hdd olması zorunlu, ellerinde birçok modeli bulunduran profesyonel firmalar 500-600 lira alırlar sanırım 320gb için,

3.5" hdd'lerde çok yapardım eskiden, hdd'si yanan bozulan eczacı, fotoğrafçı getirirdi.. 2.5" denk gelmedi hiç.. Ama yöntem dediğim gibi..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bu tür cihazları ide/sata kablo ile bilgisayara bağlayabilmek için spot ara aparatlar var. Zamanında benim 2,5, 160 WD diskteki verileri öyle almıştım. Kendi USB kabloları ile bağladığımda görmüyordu.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sorun aynı hdd yi bulamıyorum belkide kart arızalı zaten eski seri verisyonlarının filanda tutması gerekiyor ayrıca hdd internel (dahili notebooktan söküldü)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

kafa vuruyorsa kartta olması küçük bir ihtimal,

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aslında kafa da değilde dıztttt dıztttt diye bir ses geliyor denemek lazım :) ümit işte

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hdd'yi bilgisayar görüyorsa ama çalıştırmıyorsa !.. 

o zaman bad sector olmuş olabilir, şimdi şunu denemelisin :)

İlk önce hdd'yi bir avuç prinçle havluya sar, buzdolabının alt bölmesine koy, 1-2 saat kalsın, sonra strech filme sar, buzluğa at.

9-10 saat buzlukta kalsın, sonra çıkart strech filmi sök, havlu ve prinçle yine sarmala, yarım saat sonra tak dosyalarını al..

Ne alaka amk diyen muritler çıkabilir, Malzemenin karakteristiğiyle ilgili olduğunu söyleyebilirim, 3/5  şansınız var, eskiden yapardım bu işleri..

,

HDD'yi bios'da görmüyor, açılınca motor dönüp, cızzt cızzt edip duruyorsa, bu halde beklerken ısınıyorsa, sorun kartta olabilir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Hdd'yi bilgisayar görüyorsa ama çalıştırmıyorsa !.. 

o zaman bad sector olmuş olabilir, şimdi şunu denemelisin :)

İlk önce hdd'yi bir avuç prinçle havluya sar, buzdolabının alt bölmesine koy, 1-2 saat kalsın, sonra strech filme sar, buzluğa at.

9-10 saat buzlukta kalsın, sonra çıkart strech filmi sök, havlu ve prinçle yine sarmala, yarım saat sonra tak dosyalarını al..

Ne alaka amk diyen muritler çıkabilir, Malzemenin karakteristiğiyle ilgili olduğunu söyleyebilirim, 3/5  şansınız var, eskiden yapardım bu işleri..

,

HDD'yi bios'da görmüyor, açılınca motor dönüp, cızzt cızzt edip duruyorsa, bu halde beklerken ısınıyorsa, sorun kartta olabilir.

biosta görmüyor cıztt cıztt ediyor bana kart temin edilecek veya çalıştırabilecek mürid lazım :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Şimdiii, şunu deneyebilirsin,

Kartı hdd'nin üzerinden sök, plastik kısımları komple aluminyum folyoyla kapla, sonra telefoncuya götür, fluxlasın 230derecede biraz ısıtsın kartı, öyle bir dene, 

olmazsa sahibinden.com'dan bozuk hdd'lerden 10-15 liraya al, mutlaka bad sectorlusu vardır, kartları sağlamı çıkar.

edit: İmla

Kaan tarafından 15/Ağu/12 23:11 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayamann
    ayamann's avatar
    Erkek

varmi bi gelisme hocam?

bi umut bende alu folyeye sarip buzluga attim 10 saat oldu

mucize bekliyorum

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    ayamann bunu yazdı

varmi bi gelisme hocam?

bi umut bende alu folyeye sarip buzluga attim 10 saat oldu

mucize bekliyorum

strech film yok muydu yav?

Edit: Neyse artık :D  Buzluktan çıkınca dediğim havlunun içine biraz pirinç üzerine hdd havluya sar.. 

Kaan tarafından 16/Ağu/12 02:03 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3419 Toplam Mesaj: 13