VERIFLY | Gelen (Inbound) 2FA Doğrulama Sistemi | SMS - Whatsapp - Sesli Arama - E-Posta
-
Hey maşallah, ellerine sağlık hocam. Cidden şart böyle sistemler, fiyatlar'da uygun gibi.
-
end bunu yazdı
@biri
3rd party numara servisleri ile genelde SMS alabiliyorsun yalnızca. Bu sistem sms alarak doğrulama yapılmasının, spamın önüne geçmeyi hedefliyor. Ama SMS almak bir whatsapp hesabı elde edebilmek için kafi. WhatsApp hesabı ile de mesaj gönderip geçebiliyorsunuz sistemi.
Çok da önemli bir detay değil, minik bir logical flaw issue olarak geldi başta. Ama WhatsApp muhtemelen bu spam numaralarla açılamıyordur zaten.
---
Custom tel no ile ilgili olarak sorun şu, alıcı numara CALL/SMS alabiliyor olabilir ama gönderici y.disina kapalı olabilir, buna uygun paketi olmayabilir, standard rate'ler pahalı olabilir vs. gibi sorunlar geldi aklıma.
Belki ileride logları baz alarak, sistemde yapılan denemeler üzerine, numara kökeni dağarcığını genişletebilirsin? (Tr->+90, sv->+46, usa->+1, others->Usa) Gibi...
Local market için ise herhangi bir sorun göremedim, tekrardan ellerine sağlık.
Ha unutmadan, benim adetimdir: backend tech stack paylaşırsan çok mutlu olurum :')
Şu anda TR'de test ettiğimde ilerleyen zamanlarda bölgesel numara ekleme amacım var. Twilio üzerinden bölgesel numara alıp ekleyebilirim. Ama şu aşamada masraf olacağı için 2 USA, 1 CA, 6 tane TR numarası var SMS/WhatsApp için. Arama için yalnızca TR. Dediğin gibi bir süre test ettikten sonra mutlaka geliştirmeler yapacağım. Hatta kullanıcıya özel numara ekleme vs. yapılabilir. Teşekkür ederim güzel geri dönüşün için :)
---
NodeJS / ExpressJS.
MongoDB veritabanı.
Auth tarafında JWT.
Dağıtım pm2 + nginx
UI tarafı ise TailwindCSS / Shadcn tercih ettim.Tamamen Claude 4.5 Sonnet ile geliştirdim. Kendi yazdığım kod satırı neredeyse hiç yok. Ufak düzeltmeleri dahi prompt ile yaptım.
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
Hey maşallah, ellerine sağlık hocam. Cidden şart böyle sistemler, fiyatlar'da uygun gibi.
Teşekkür ediyorum güzel yorumun için hocam. :)
-
biri bunu yazdıend bunu yazdı
@biri
NodeJS / ExpressJS.
MongoDB veritabanı.
Auth tarafında JWT.
Dağıtım pm2 + nginx
UI tarafı ise TailwindCSS / Shadcn tercih ettim.Bunlari nasıl nereye deploy ediyorusunuz yahu ? :D ben çok geri kaldım heralde aws ye falan bulaşmaya korkuyorum dünyanın sonunu getiririm diye... Hele docker deyince kalbim duruyor :P nedir yani bir linux serveriniz mi var ? Nasi oliyore...
-
garga bunu yazdıbiri bunu yazdıend bunu yazdı
@biri
NodeJS / ExpressJS.
MongoDB veritabanı.
Auth tarafında JWT.
Dağıtım pm2 + nginx
UI tarafı ise TailwindCSS / Shadcn tercih ettim.Bunlari nasıl nereye deploy ediyorusunuz yahu ? :D ben çok geri kaldım heralde aws ye falan bulaşmaya korkuyorum dünyanın sonunu getiririm diye... Hele docker deyince kalbim duruyor :P nedir yani bir linux serveriniz mi var ? Nasi oliyore...
Normal Ubuntu dedicated sunucu hocam. :)
NextJS falan kodlarsam Vercel'e deploy ediyorum. Ama ExpressJS tabanlı sitelerimi kendim Ubuntu sunucuda barındırıyorum.
-
biri bunu yazdı
NextJS falan kodlarsam Vercel'e deploy ediyorum. Ama ExpressJS tabanlı sitelerimi kendim Ubuntu sunucuda barındırıyorum.
Üstad e-posta hadi neysede telefonları falan nereden temin ediyorsun? Hep merak etmişimdir =)
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdıbiri bunu yazdı
Üstad e-posta hadi neysede telefonları falan nereden temin ediyorsun? Hep merak etmişimdir =)
Twilio API kullanıyor sanırsam. Receiver taraf olduğu için de uğruna geliyordur
-
end bunu yazdıFrodoTheYuzuksuz bunu yazdıbiri bunu yazdı
Twilio API kullanıyor sanırsam. Receiver taraf olduğu için de uğruna geliyordur
Twilio nerden alıyor o zaman o.O Sanal telefon operatörü falan mı var acep böyle alınabilen
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdıbiri bunu yazdı
WhatsApp için resmi Meta API'si.
SMS ve aramalar için Twilio, NetGSM.