Veritabanı Tablo İçinde İlişki
-
MhmdAlmz bunu yazdıasiminnesli bunu yazdı
işin üstadları gelip yeşillendirecektir illaki ama ben kendi nacizhane fikrimi söyleyeyim veri tabanlarını sutunlardan çok satırlar yorar yani istediğin kadar sutun koy sıkıntı çıkmaz temel olarak.
ben nasıl yapardım
öncelikle kitap ıd yi yan yana ";" ile yarırır yazardım hem sıra hem kitaplar belirtilmiş olur daha az sutunla sorun çözülmüş olurdu
Sorgu yazılması zor olur hocam bunun için :)
Zor eğlencelidir zor güzeldir şifa verir millete.....
Bilemiyorum hocam ben böyle yapardım ve aklıma başka bişey gelmiyor
-
asiminnesli bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıasiminnesli bunu yazdı
işin üstadları gelip yeşillendirecektir illaki ama ben kendi nacizhane fikrimi söyleyeyim veri tabanlarını sutunlardan çok satırlar yorar yani istediğin kadar sutun koy sıkıntı çıkmaz temel olarak.
ben nasıl yapardım
öncelikle kitap ıd yi yan yana ";" ile yarırır yazardım hem sıra hem kitaplar belirtilmiş olur daha az sutunla sorun çözülmüş olurdu
Sorgu yazılması zor olur hocam bunun için :)
Zor eğlencelidir zor güzeldir şifa verir millete.....
Bilemiyorum hocam ben böyle yapardım ve aklıma başka bişey gelmiyor
zordan kastım sistemi yorar gereksiz yere o anlamda zor :D yoksa zor olan herşey düşünülebilir tabiki iteratif bir çözüm ise
-
düsüncen gayet yerinde hocam. parent-child mantigi kurmussun (farkederek ya da etmeyerek), daha farkli yollarla da cözülebilir ancak daha karmasik bir islem gerekir genellikle.
Bir kac eksik görüyorum,
- OkunacakKitapTablosuna bir bit deger kolon ekleyip okundu/okunmadi olarak isaretle
- bir trigger ile okundu olarak isaretlenmis kaydin BaglantiliOkunacakKitapID sine -1 atayip, onun childi olan kitabin BaglantiliOkunacakKitapID sini Null yaparsan, okunmus kitabi listeden cikarabilirsin ve ayni zamanda kaydi silmedigin icin bilgi kalmis olur. Boylece daha once okunmus kitaplari agac yapisi seklinde görebilirsin.
*Istiyorsan ayri bir tablo acip okunan kitaplari oraya da tasiyabilirsin ama bu sefer aralarinda bag kurmak daha zor olacaktir.
kolay gelsin