Veritabanı Yüklerken Karşılaştığım Sorun
-
Arkaşlar 2008 de kurulu smf bir foruma ait bir yedek vardı aynı yedeği o zamanınm smf sürümünu bulup yüklemek isterken bigdump ile şöyle bir hata alıyorum bunun çözümü nedir ? bana bu konuda fikir verirseniz sevinirim
2008 de yedeklediğim mysql sürümüyle şimdiki arasındaki bir fark dan dolayı hata vermesi söz konusumudur?Error at the line 1770: VALUES (191, 12, 0, 0, 193, 51399, 51399, '11,14,17,10,13,12,18,19,20,15,7,8', 'xxx.xxx ve moderatör(Düzenleyici) Toplantý salonu', NULL, 17, 127, 0, 0, 0, 0); Query: INSERT INTO `smf_boards` (`ID_BOARD`, `ID_CAT`, `childLevel`, `ID_PARENT`, `boardOrder`, `ID_LAST_MSG`, `ID_MSG_UPDATED`, `memberGroups`, `name`, `description`, `numTopics`, `numPosts`, `countPosts`, `ID_THEME`, `permission_mode`, `override_theme`) VALUES (191, 12, 0, 0, 193, 51399, 51399, '11,14,17,10,13,12,18,19,20,15,7,8', 'xxx.xxx ve moderatör(Düzenleyici) Toplantý salonu', NULL, 17, 127, 0, 0, 0, 0) MySQL: Column 'description' cannot be null
-
MySQL:Column'description'cannot benulldescription column boş(null) değer almıyor.2 yol var.ya yedeğindeki bilgilerde description column dolduracaksın tüm satırlarda.
yada veritabanında description NULL değer alma izni vericen.(ALLOW NULL)
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------
MySQL:Column'description'cannot benulldescription column boş(null) değer almıyor.2 yol var.ya yedeğindeki bilgilerde description column dolduracaksın tüm satırlarda.
biraz daha açarmısın hoca ? -
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------omerelili bunu yazdı:
biraz daha açarmısın hoca ?
-----------------------------yedek yüklenirken description columna BOŞ(NULL) değer aktarmak(insert) istiyor sende description boş değer alma izni yok onun içinde bu hatayı döndürüyor.bide hacı aşağdakı sorguda description columnu göremedim ben her halde başka tablodadır
-
o izni nasıl verebilirim işte pek anlamıyorum
-
kusura bakma hocam görmedim sorguda description column şimdi gördüm.
INSERT INTO `smf_boards`
(`ID_BOARD`, `ID_CAT`, `childLevel`, `ID_PARENT`, `boardOrder`, `ID_LAST_MSG`, `ID_MSG_UPDATED`, `memberGroups`, `name`, `description`, `numTopics`, `numPosts`, `countPosts`, `ID_THEME`, `permission_mode`, `override_theme`)
VALUES (191, 12, 0, 0, 193, 51399, 51399, '11,14,17,10,13,12,18,19,20,15,7,8', 'xxx.xxx ve moderatör(Düzenleyici) Toplantý salonu', NULL, 17, 127, 0, 0, 0, 0)NULL gördüyün kısmı değişe bilirsin birşeyler yaza bilirsin.
yada veritabanında
ALTER TABLE smf_boards MODIFY description text;
-
onu da denedim yine aynı satırda hata veriyor nedense
bu sefer column field bilmemne cart curt hatası verdi -
http://www.snascimento.com/Teste/smf.sql
aynı sorgular burdada var.senin yedeğinde sorun var.belki eski versiyonda veritabanı yapısı farklıydı şimdi değiştirmişler onun için değşilik olan tablolarda hata verecek
-
mysql sürümünden kaynaklanan bir durum heralde 2008 in yedeiğinin bugüne olmaması doğladır neyse başka zaman bakarım bir çaresine mutlaka bir yolu vardır
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------mysql sürümünden kaynaklanan bir durum heralde 2008 in yedeiğinin bugüne olmaması doğladır neyse başka zaman bakarım bir çaresine mutlaka bir yolu vardır
-----------------------------hocam mysqlde bilmiyordumda ms sqlde
eger sen yedegi 2005 sürümünde aldıysan 2008 sürümne problemsiz restore yapılır ama 2008 sürmü 2005e restore yapamassın.
sendeki sorun sürümle ilgili değil.smf sürümü ile iligli ola bilir veritabanı yapısı değişmiş yada oynanılmış
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------mysql sürümünden kaynaklanan bir durum heralde 2008 in yedeiğinin bugüne olmaması doğladır neyse başka zaman bakarım bir çaresine mutlaka bir yolu vardır
-----------------------------hocam mysqlde bilmiyordumda ms sqlde
eger sen yedegi 2005 sürümünde aldıysan 2008 sürümne problemsiz restore yapılır ama 2008 sürmü 2005e restore yapamassın.
sendeki sorun sürümle ilgili değil.smf sürümü ile iligli ola bilir veritabanı yapısı değişmiş yada oynanılmış
hayır smf yi hiç yüklemeden sadece mysql a aktarmaya çalıştığımda bu hataları alıyorum