Vesikalık Fotoğraf Hazırlama Programı Varmı ?
-
iyi akşamlar gezegenin değerli insanları.
dükkanda vesikalık fotoğraf çekimi yapmaya karar verdim. ama beceremediğim şeyler var.
elimde canon cp810 fotoğraf yazıcısı ile fujifilm hs20 fotoğraf makinası ve tripod var. sistem iyi kötü hazır.
şimdi kişinin fotoğrafı çekiyorum ama düzenleme yapamadan canon yazıcı ile 8 lik vesikalık çıkartabiliyorum. ama 8 lik çıkması için ayarı sadece canon yazıcının kendi menüsünden yapabliyorum. ben istiyorumki pc den fotoğrafçılar gibi ayar yapıp yazıcıya göndermek. ama program bilmiyorum.
fotoğrafı çektikten sonra kişinin yüzünde düzenleme ve arka planı değiştirme ve sol alt köşeye dükkan ismi ve numara eklmek istiyorum.
bunu en basit ve kolay nasıl hal ederim? birkaç program denedim ama yapamadım. istiyorymki 2 dakikada düzenleyip makinaya direk 8 li olarak yazdırmak.
bildiğiniz en iyi ve basit yöntem hangisi ?
teşekurler.
-
Adobe photoshop cs4
bir kaç filter , hassas bi göz
3-4 dakika
tw varsa bi fotoğrafı beraber yapabiliriz.
-
vallahi barış hoca dehşet olur.
tw de var numaran varsa ararım kulaklığı takarım sen yapar anlatırsın bende izlerim . nasıl yapalım ?
-
photoshopla bir kere yapın. sonra action olarak kaydedin. tek tıkla arkadaş uğraşmadan aynı işlemi kısa sürede halletsin.
-
barış hoca sağolsun incik boncuğa kadar saatlerce anlattı. kalıplarıda zipleyip sakype den gönderdi .
kendisine çok teşekkur ederim eline emeğine sağlık.
şimdi sadece photoshopta bu fotoğrafı otomatik 8 tane vesikalık hale getiren eklentiyi arıyorum.
bileniniz edeniniz varsa bir yazı verin :)
-
photoshopta olmak zorunda mı? html olarak sana sayfayı verse sen print alsan da olur mu?
-
fark etmez. ben photoshoptan png yi alır ne olursa onunla 8 e böler yazdırabililirim müdür
-
http://www.dosya.tc/server33/UPBk5i/Portraiture.rar.html
Şunu da al yüzhatlarını temizlersin :) eklentiyi yarınd etaylı bir şekilde video çekebilirsem anlatırım.
-
eğer bu işten başka yapacak bir işin yoksa sorun değil ama bunu ek olarak yapıyorsan bu hiç etik bir hareket değil bunu fotoğrafçı kimliğim ile söylüyorum ama yapmada diyemem.
-
PhotoEscape yapıyor o işi direk 6 lı 8 li istediğin kadar
-
karakutu bunu yazdı
eğer bu işten başka yapacak bir işin yoksa sorun değil ama bunu ek olarak yapıyorsan bu hiç etik bir hareket değil bunu fotoğrafçı kimliğim ile söylüyorum ama yapmada diyemem.
karakutu'ya ek olarak
Hepiniz fotoğraf çekin ilköğretim okullarına bile vesikalık, gelin damat çekim dersi koyulsun. Kendim ufak bir sistem kuracağım yakında bakkallara kadar gidip ücretsiz dağıtacağım fotoğrafçılık yapmayan kalmasın.