Viber Engellendi
-
mkyb bunu yazdıDrKill bunu yazdı
whatsupp ı niye engellemiyor bunlar. Asıl sebep ne ki acaba?
Facebook devlet ile bilgileri paylaşıyor. Aynısı WhatsApp içinde geçerli.
Hacı bende bunu anlamıyorum. Amerika ingiltere bilgi istese seve seve veriyorlar. Türkiye isteyince "sie lan" diyor gavatlar. Böyle durum varsa, hele terör olayları felansa, kapatsınlar amkduklarımı.
Kapatma diyip geçmeyin ne google'lar ne twtitterler hizaya geldi amk. Ha olan bize oluyor o ayrı mevzu.
-
Çok basit. Adamlar bizi sikine takmıyor. Ortadoğu ülkesi olarak görüyor. Rusya'yı ele alalım. Onları da sikleyen yok adamlarda öyle mi o zaman bizde kendi internetimizi kurarız dediler. Yandex, Mail.ru, Vkontakte, Odnaklassniki vs.
Bak Google'ın YouTube'u kaç sefer engel yedi Google yeni bir şey çıkarınca en son bize geliyor. Reste rest diyor adamlar.
Özetle filler tepişiyor olan çimlere oluyor.
-
Viber epeydir kullanmadım, özelliklerini tam hatırlamıyorum ama;
Eğer Viber üzerinden Sabit hatlar ve cep telefonu aranabiliyorsa, devlet bu konularda regülasyonlara uymasını istemiş olabilir. Yani numara gösterimi, yasal dinleme, çağrı kayıtlarının paylaşımı,vs hususlarını sağlaması lazım.
-
engellenme sebebi nedir ne degildir bilmiyorum ama eger devlet icin tehlikeli durum olusturuyorlarsa engellersin, ama soyle bir durum var. bir engelledin iki engelledin uc engelledin eee nereye kadar?
insanlara alternatif sunabilmek onemli..
50 milyon vatandasin verisini caldirabilecek/dagitabilecek gerzeklkte isen viber'i engelleyip engellememen ne onem arz eder ki?
bazi arkadaslar demis kendi kaynaklarimizi yaratilim tarzinda. Ben de bu gorusteyim. Bugun bildigim kadariyla cin'de hemen hemen bu populer uygulamalarin hepsi yasak. Ama adamlar atiyorum wechat kullaniyor qq kullaniyor vs.. Kendi sosyal paylasim siteleri, arama motorlari mevcut.. Keza rusyan'nin da.. Hatta 10 milyon nufusa sahip cek'lerin bile tamamen yerli arama motoru, harita,mail destegi sunan bir firmalari var (seznam.cz)
Bunlar ne kadar devlet destekli ne kadar degil bilmiyorum. Bizim guzelim pardus projemiz vardi, her ne kadar cok elestiri de alsa yine de yerli urunlerin gelistirilmesi gerek. Bunlar zarar degil aksine bilgi birikimi icin kardir. Yani cin'i ornek verirsek, yillarca insanlar cin ile dalga gectiler cin mali diye.. Bugun hemen hemen her buyuk firma uretimini onlara yaptiriyor, onu da gectim artik cinlilerin dunya capinda markalari mevcut ve bir suru uluslararasi markayi geride birakiyor..
Cakma islerle baslaya baslaya adamlar liderlige oynuyorlar artik..
Konuyla cok alakasi yok ama icimi dokmek istedim..
Viber falan hic kullanmam, diger operatorle ilgili oldugunu dusunmuyorum, bence daha farkli seyler donuyor (bilgi paylasmama gibi).. Ee adamlarin cok da umrunda olacak bir durum degil. turkiye iyi bir pazar ama kaybedilme goze alinabilir. Boyle durumlarda devlet de bir seyi yasakliyorsa o zaman baska bir kapi acmali. Madem sikayetcisin ne yaptin bugune kadar ? hangi calismayi destekledin? dersen cok da cevap yok.. Hala yazilim firmalari muhasebe programlari gelistiriyorsa cok da bir sey beklememek gerek.
Henuz ar-ge yi kavrayamamis yiginla bilisimci var. Boyle adamlarin oldugu yerde elbette cok sey gelistirilemez, o yuzden de dunya capi seyler cikmaz pek bizde.. Tabi ar-ge demek para demek zaman demek risk demek. O yuzden burada devletin el atmasi gerekiyor. Kosgeb-tubitak destekleri iyi ama bence bu kaynak daha dogru durust kullanilabilir. Gereksiz projeler yerine daha kapsamli arastirma iceren seylere yonelmek gerek. Yani Ayse teyze borekci acacagina, bu isin egitimini almis bir kisi bir chip uretse cok cok daha faydasi olur ulkemize, insanliga..
neyse yazacagim seyler bitmez de keseyim artik :)
-
Viberi bilmiyorum ama WhatsApp konuşmaları takip edilemiyor emniyet tarafindan, dünya genelinde böyle. WhatsApp hariç hepsine erisebiliyorlar.
-
Kaan bunu yazdı
Viberi bilmiyorum ama WhatsApp konuşmaları takip edilemiyor emniyet tarafindan, dünya genelinde böyle. WhatsApp hariç hepsine erisebiliyorlar.
Dünya geneli demeyelimde 3. Dünya ülkeleri hariç diyelim.
-
KaptaN bunu yazdıKaan bunu yazdı
Dünya geneli demeyelimde 3. Dünya ülkeleri hariç diyelim.
Dünya genelinde böyle, inan bana.
3. Dünya ülkelerinde şüpheliyi gözaltına alip telefonuna casus yazilim yükleyip whatsapp ve diğer konuşmaları dinleyip mahkemede kullanabiliyorsunuz.
Gelişmiş ülkelerde bunu yapma şansınız da yok, çünkü yasadisi yollarla elde edilen deliller kabul olmuyor. Tam aksine işi zorlaştırıyor.
-
internette sansür olmaz buyüzden 3.dünya ülkesiyiz
-
Neden olduğunu bilmiyorum ama Bodrumdaki kaçakçıların en çok kullandığı programdı.
-
MaviEkran bunu yazdı
Viber epeydir kullanmadım, özelliklerini tam hatırlamıyorum ama;
Eğer Viber üzerinden Sabit hatlar ve cep telefonu aranabiliyorsa, devlet bu konularda regülasyonlara uymasını istemiş olabilir. Yani numara gösterimi, yasal dinleme, çağrı kayıtlarının paylaşımı,vs hususlarını sağlaması lazım.
Mantıklı bir bakış açısı