Fotografçılık ve Digital Fotograf Makineleri - Video Kameralar
Video Cekimde Onerileriniz (Dslr Makine Kullanan Birine)
Video Cekimde Onerileriniz (Dslr Makine Kullanan Birine)
-
Hali hazirda fotograf cekkmi isleriyle ugrasiyorum yillardir ufak tefek youtube isine girmek istiyorum video isinden hic anlamam ama ondada editlenebilir (raw) cekimleri yaparsa daha iyi olur bir pentaxci olan @BosphorusPasha seninde yorunlarini bekliyorum
-
Dji osmolara baktın mı hocam işini görürse çok güzel alet ilerde bende düşünüyorum incelemeni tavsiye ederim.
-
raw video işi bildiğim kadarıyla özel yazılımlarla oluyor,
mesela canonlar için magic lantern adında bi uygulama ile yapıyorlar diye biliyorum.
onun dışında editleme işinde premiere pro ve after effects işini görür.
-
dslr da raw çekimi yok . raw çeken makinalar var fakat onlardan sende olduğunu sanmıyorum:) oldukça pahalılarmış,
ve zaten bir kare raw um boyutunun 25mb 1 sn videonun da minimum 24 kare fotodan oluştuğu düşünüldüğünde. sn de 600 mb kayıt etmen gerekiyor o yüzden o makinalar direk hardisklere kayıt alıyormuş filan falan.
magic lantern kurulu beim makinada şu an, canonda sensör ısınmasın diye video çekimi 15. dk kada bir duruyor sonra tekrar bir 15 dk kayıt alıp kapanıyor.
Bu sınırı aşabiliyorsun magic ile ki ben denemedim sensörü riske sokmaya gerek yok. Birde kalite artırmak için videonun bit rate i ile oynayabiliyorsun.
yani daha kaliteli çekim alınabiliyormuş. fakat makina düzgün ışıklandırma varsa zaten yeterince iyi çekiyor. amatör eğlendirir diye onada uğraşmadım.
bu ara bende hız verdim hem öğrenmeye hem foto çekmeye hem video çekmeye .
son olarak youtube işi için dslr dan ziyade bence gerçkten video çekmek için çıkan ürünler alırsan daha çok memnun kalırsın.
Video kısmında en azından ben canon la croplu sensörü mekanın dar olması ona göre 50mm kısıtlı kullanmamdan dolayı zorlanıyorum
-
patates bunu yazdı
dslr da raw çekimi yok . raw çeken makinalar var fakat onlardan sende olduğunu sanmıyorum:) oldukça pahalılarmış,
ve zaten bir kare raw um boyutunun 25mb 1 sn videonun da minimum 24 kare fotodan oluştuğu düşünüldüğünde. sn de 600 mb kayıt etmen gerekiyor o yüzden o makinalar direk hardisklere kayıt alıyormuş filan falan.
magic lantern kurulu beim makinada şu an, canonda sensör ısınmasın diye video çekimi 15. dk kada bir duruyor sonra tekrar bir 15 dk kayıt alıp kapanıyor.
Bu sınırı aşabiliyorsun magic ile ki ben denemedim sensörü riske sokmaya gerek yok. Birde kalite artırmak için videonun bit rate i ile oynayabiliyorsun.
yani daha kaliteli çekim alınabiliyormuş. fakat makina düzgün ışıklandırma varsa zaten yeterince iyi çekiyor. amatör eğlendirir diye onada uğraşmadım.
bu ara bende hız verdim hem öğrenmeye hem foto çekmeye hem video çekmeye .
son olarak youtube işi için dslr dan ziyade bence gerçkten video çekmek için çıkan ürünler alırsan daha çok memnun kalırsın.
Video kısmında en azından ben canon la croplu sensörü mekanın dar olması ona göre 50mm kısıtlı kullanmamdan dolayı zorlanıyorum
Zaten hocam dslr makinemde cekmem ben sensoru zora sokup shutter yukseltmem gereksiz
Sirf video agirlikli makine istiyorum sony rx100 m4 iyi gibi geldi simdilik hem daha tasinabilir bir cihaz
Ama alternatifleri va nedir bilmiyorum cok feci cihazlar yapmislar ama 10bin i gozden cikarmak gerekli bunun icin aslina en ucuz stabil aksiyon kamera gibigorunuyor
Ama rx100 begendim
-
profesyonel video çekecem diyosan , video lenslere girişeceksin. oldukça pahalı .
youtube için video çekecem diyorsan al bi geniş açı .
rawa falan zorlama . işin içinden çıkamazsın .
video ayarlarında renk seçenekleri var orayı default da tut çek videonu .
sora sony vegas - adobe premiere gibi programlarda renk düzenleme pozlama ayarları vs yapabiliyorsun . -
JuMaN bunu yazdı
Dji osmolara baktın mı hocam işini görürse çok güzel alet ilerde bende düşünüyorum incelemeni tavsiye ederim.
Djı osmoyu su altında kullanamazsın tek kötü yanı o. ama karada her türlü harekette sarsıntı olmadan istediğin görüntüyü çekebilirsin. hızlı araçta, engebeli arazide, koşarken bisiklette her yerde denendi çok başarılı
-
Bir prodüksiyon firması olarak bu konuya cevap verim bazı arkadaşlar dji Osmo demiş görüntüsü şahsen çöptür farklı kameralar kullanarak yaptığın çekimler montajda sıkıntı yaşarsın renk tutmaz beyaz dengesi oturmaz bunları yapacak bilgin yoktur filan işin zorlaşır montaj süren çoğalır ve o işten soğursun neyse konumuza gelelim raw video çekmek istemişsin olay raw çekmekte değil onu işlemektedir ve sağlam bir mac bilgisayarın olacak öyle dandirik bilgisayar ile o işi yapamazsın gelelim raw ne ile çekeceksin en düşük bütçeli raw black magic pocket ile çekebilirsin bataryaları az gider ama ikinci el temizini 2 bine alırsın sahibinden de şimdi geldik titreşimsiz video nasıl çekeceksin el gimbali alacaksın onu black magic pocket bağlayacaksın cillop gibi görüntüler olacak şimdi objektif olayına geldik objektif olmazsa olmazdır diyaframı düşük objektifler araştır 12mm 2.0 45mm 1.8 gibi objektifleri tavsiye ederim Samyang cine lenslerini mutlaka al
-
romeo bunu yazdı
Bir prodüksiyon firması olarak bu konuya cevap verim bazı arkadaşlar dji Osmo demiş görüntüsü şahsen çöptür farklı kameralar kullanarak yaptığın çekimler montajda sıkıntı yaşarsın renk tutmaz beyaz dengesi oturmaz bunları yapacak bilgin yoktur filan işin zorlaşır montaj süren çoğalır ve o işten soğursun neyse konumuza gelelim raw video çekmek istemişsin olay raw çekmekte değil onu işlemektedir ve sağlam bir mac bilgisayarın olacak öyle dandirik bilgisayar ile o işi yapamazsın gelelim raw ne ile çekeceksin en düşük bütçeli raw black magic pocket ile çekebilirsin bataryaları az gider ama ikinci el temizini 2 bine alırsın sahibinden de şimdi geldik titreşimsiz video nasıl çekeceksin el gimbali alacaksın onu black magic pocket bağlayacaksın cillop gibi görüntüler olacak şimdi objektif olayına geldik objektif olmazsa olmazdır diyaframı düşük objektifler araştır 12mm 2.0 45mm 1.8 gibi objektifleri tavsiye ederim Samyang cine lenslerini mutlaka al
Blackmagic iyi güzelde profesyonel değilsen adamı zorlar dusuk iso araligi çok büyük bir engel raw video islemek ne yazıkki raw fotoğraf islemek kadar kolay değil arkadaş onu kafasından çıkarsın ProRes 4:4:4 olsun hadi sinema filmi yapmıyorsan çok detaylı color çalısması yapmayacaksan eziyetten başka bir ise yaramaz al bi canon 600d ,650d neyse yükle magiclantern yüksek bitrate te cek yok daha iyi olsun istiyorsan Sony a7sii vs kameralara bak dslr veya aynasızla video çekmekten korkma biz bir çok reklam filminde,klipte a7sii oldukça fazla kullanıyoruz yeri geliyor arri Alexa mini nin yanında b kamera oluyor.
-
Ben sonuçta film vs yada klip tarzi seyler cekmeyecegim ayrica cok yuksek maliyetlere cikmak istemiyorum gereksiz bir heveslede kalabilir olurda tutarsa tabi farkli projelerde gelebilir aksiyon kameralarda iyi fakat her ortamda degil dslr da sensor omrunu yemeye gerek duymuyorum daha video odakli makine bulmak istiyorum raw isini rafa kaldirdim o is videoda karisik gibi gorunuyor @romeo @PsychoDawn
-
Sony a6300 al hem ucuz hem küçük hem iş görür ;)