Videoya Altyazı Gömme
-
Arkadaşlar selamlar elimde 500+ video var hepsi ingilizce.
Acelesi yok videoların kendim için altyazı yapıyorum canım isterse amme hizmeti olarak paylaşıyorum.
Capcut ile videodaki sesi altyazıya döktürüyorum, sonra çıkan altyazı dosyasını subtitle translate ile Türkçeye çeviriyorum elime Türkçe altyazı dosyası çıkıyor.
Diyorum ki zaten kendime yapıyorum ve canım isterse amme hizmeti olarak paylaşıyorum videoyu paylaşayım direkt altyazı gömülü şekilde.
Capcut kasıyor altyazı gömmede benim bilgisayarda nedense + videonun beyaz arkaplan kısmında yazı gözükmüyor. Başka bir yazı tipi kullanayım dedim capcutta seçerken capcut yine kasıyor ve donuyor sevmedim kısaca capcut ile altyazı gömmeyi.
Önerebileceğiniz hızlı bir program var mı ?
Birde ek sorum olacak. VLC'de videonun içine altyazı attığımda altyazı boyutu ve fontu çok güzel harf kenarları siyah gölgeli çok rahat okunuyor. VLC altyazı fontu,size,type ne kullanıyor bilgimiz var mı ?
Şimdiden teşekkürler.
ErastoX tarafından 18/Kas/24 22:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Gömme derken görsel olarak mı yoksa tek video dosyasının içinde altyazı seçeneğinin olmasını mı istiyorsun?
Sadece altyazıyı video dosyasının içine gömmek istersen ffmpeg + 1 satır kod yeterli.
Font olarak her zaman : Calibri, 18, Bold
Subtitle translate olarak ne kullanıyorsun?
-
hypnot1c bunu yazdı
Gömme derken görsel olarak mı yoksa tek video dosyasının içinde altyazı seçeneğinin olmasını mı istiyorsun?
Video 1 saat diyelim hocam altyazı dosyasını içine atarsın 1 saat boyunca altyazı olur ya altyazı gömülü olsun
Sadece altyazıyı video dosyasının içine gömmek istersen ffmpeg + 1 satır kod yeterli.
bilgim yok hocam
Font olarak her zaman : Calibri, 18, Bold
Tamamdır
Subtitle translate olarak ne kullanıyorsun?
https://translate-subtitles.com
-
-
-
Handbrake diye bir programla çok hızlı bir şekilde halledebildim hocam teşekkürler.

-
Açık kaynaklı handbrake i önerecektim ben de :D Burn in ile yapılıyor.
Yalnız bir atlyazı ekleyeceğim diye bütün video dosyasını tekrar encode etmen gerekebilir.
Neyse sorunun çözülmüş.
-
hypnot1c bunu yazdı
Açık kaynaklı handbrake i önerecektim ben de :D Burn in ile yapılıyor.
Yalnız bir atlyazı ekleyeceğim diye bütün video dosyasını tekrar encode etmen gerekebilir.
Neyse sorunun çözülmüş.
Hallettim hocam videoyu direkt ekleyip altyazı kısmına geliyorum altyazıyı seç dil Türkçe için 3 kere T bas burn :D
-
Video ya alt yazı gömmek için kullanabilirsin. Zamanında çok kullandım.
https://mkvtoolnix.download/downloads.html
BaD_BoYs tarafından 19/Kas/24 08:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Capcut donuyor dersen bir de Adobe premiere i gör derim o iyice donuyor.
Capcuta yat kalk dua et ve fazla şikayet etmeden onu kullan, lakin bu işte en iyisi capcutdır
-
BaD_BoYs bunu yazdı
Video ya alt yazı gömmek için kullanabilirsin. Zamanında çok kullandım.
handbrake mis gibi çıktı hocam teşekkürler yinede