folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Videoya Altyazı Gömme

Videoya Altyazı Gömme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selamlar elimde 500+ video var hepsi ingilizce.

Acelesi yok videoların kendim için altyazı yapıyorum canım isterse amme hizmeti olarak paylaşıyorum.

Capcut ile videodaki sesi altyazıya döktürüyorum, sonra çıkan altyazı dosyasını subtitle translate ile Türkçeye çeviriyorum elime Türkçe altyazı dosyası çıkıyor.

Diyorum ki zaten kendime yapıyorum ve canım isterse amme hizmeti olarak paylaşıyorum videoyu paylaşayım direkt altyazı gömülü şekilde.

Capcut kasıyor altyazı gömmede benim bilgisayarda nedense + videonun beyaz arkaplan kısmında yazı gözükmüyor. Başka bir yazı tipi kullanayım dedim capcutta seçerken capcut yine kasıyor ve donuyor sevmedim kısaca capcut ile altyazı gömmeyi.

Önerebileceğiniz hızlı bir program var mı ?

Birde ek sorum olacak. VLC'de videonun içine altyazı attığımda altyazı boyutu ve fontu çok güzel harf kenarları siyah gölgeli çok rahat okunuyor. VLC altyazı fontu,size,type ne kullanıyor bilgimiz var mı ?

Şimdiden teşekkürler.

ErastoX tarafından 18/Kas/24 22:33 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Gömme derken görsel olarak mı yoksa tek video dosyasının içinde altyazı seçeneğinin olmasını mı istiyorsun? 

Sadece altyazıyı video dosyasının içine gömmek istersen ffmpeg + 1 satır kod yeterli. 

Font olarak her zaman : Calibri, 18, Bold

Subtitle translate olarak ne kullanıyorsun?  

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Gömme derken görsel olarak mı yoksa tek video dosyasının içinde altyazı seçeneğinin olmasını mı istiyorsun? 

Video 1 saat diyelim hocam altyazı dosyasını içine atarsın 1 saat boyunca altyazı olur ya altyazı gömülü olsun

Sadece altyazıyı video dosyasının içine gömmek istersen ffmpeg + 1 satır kod yeterli. 

bilgim yok hocam

Font olarak her zaman : Calibri, 18, Bold

Tamamdır

Subtitle translate olarak ne kullanıyorsun?  

https://translate-subtitles.com

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Video dosyası ile altyazı dosyası aynı isimde olursa videoyu bir oynatıcı ile açtığında altyazı videoda görünür. Bu işini görmüyor mu? 

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Video dosyası ile altyazı dosyası aynı isimde olursa videoyu bir oynatıcı ile açtığında altyazı videoda görünür. Bu işini görmüyor mu? 

İşte gömmek istiyorum hocam biliyorum onu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

Handbrake diye bir programla çok hızlı bir şekilde halledebildim hocam teşekkürler.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Açık kaynaklı handbrake i önerecektim ben de :D Burn in ile yapılıyor.

Yalnız bir atlyazı ekleyeceğim diye bütün video dosyasını tekrar encode etmen gerekebilir.

Neyse sorunun çözülmüş.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Açık kaynaklı handbrake i önerecektim ben de :D Burn in ile yapılıyor.

Yalnız bir atlyazı ekleyeceğim diye bütün video dosyasını tekrar encode etmen gerekebilir.

Neyse sorunun çözülmüş.

Hallettim hocam videoyu direkt ekleyip altyazı kısmına geliyorum altyazıyı seç dil Türkçe için 3 kere T bas burn :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Video ya alt yazı gömmek için kullanabilirsin. Zamanında çok kullandım.

https://mkvtoolnix.download/downloads.html

BaD_BoYs tarafından 19/Kas/24 08:45 tarihinde düzenlenmiştir

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Capcut donuyor dersen bir de Adobe premiere i gör derim o iyice donuyor.

Capcuta yat kalk dua et ve fazla şikayet etmeden onu kullan, lakin bu işte en iyisi capcutdır

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    BaD_BoYs bunu yazdı

Video ya alt yazı gömmek için kullanabilirsin. Zamanında çok kullandım.

https://mkvtoolnix.download/downloads.html

handbrake mis gibi çıktı hocam teşekkürler yinede

Toplam Hit: 1087 Toplam Mesaj: 15
altyazı