Virüsler Hakkinda.
-
s.a arkadaşlar bir aydır ankaradaydım bilgisayarı yeğenim kullandı. daha ilkokul üç. eset antivirüs kurmuştum bi miktar işe yaramış gibi duruyor. chrome kullanıyom. herhangi bişeye tıklayınca hemen yeni sekmede bişeyler açmaya çalışıyo. sanki spy var gibime geliyor.
hazır konuyu açıyom. malum durumumdan dolayı elimde pek sağlam antivirüs ve antispy yok. neyi kullanayım? nerden indireyim?
-
As.
Combofix denedin mi hocam ?
-
Zemana Antilogger indir hocam ilk önce log yememek için. Antileri bilmem ama antilogger ile loglayamadıkları müddetçe bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. Reklam yazılımlarını en iyi temizleme yolu ComboFix ile bir tarama yapmaktır. Benim yorumumu görüpte o bir boka yaramaz, yahu sistemi zikti, etme eyleme vb. yorum yazanlar olacaktır. Kullanmayabilirler ki ben senelerdir kullanıyorum bir şey olmadı ve bilgisayarı gayet güzel temizliyor ve log dosyasından bakıyorsun ne olmuş ne bitmiş. İnterneti kesiyor ve adamların iletişimini durduruyor böylece tekrardan olmuyor bir daha pat siliyor.
-
Eklentiler kendi otomatik eklenmiştir hocam ayarlar kısmında uzantılar var oradan kaldırmayı dene gereksizleri.
-
onları manuel kaldırabilirsin hocam. Birde ben öyle birine vereceğim zaman deep freez kurup öle veriyorum :)
-
yıllardır kaspersky kullanırım.. kaspersky dısındaki antivirüsler bana pek güvenli gelmiyor..
-
hocam bilgisayarı güvenli modda açıp
adwcleaner
malwarebytes
ile tara termemiz olacak
-
@ajan1111 seni görünce diğer konu akıma geliyor. nasıl ilerleme devam ediyor değil mi?
şikayet konusuna gelince: arkadaşlar söylemişler. reklam virüsüdür. güvenli kip veya linux ile söylenilenler üzerinden yardır gitsin .
RitmFarbRacourci tarafından 28/Şub/16 12:01 tarihinde düzenlenmiştir -
zamazingo bunu yazdı
hocam bilgisayarı güvenli modda açıp
adwcleaner
malwarebytes
ile tara termemiz olacak
adwcleaner yazmaya gelmiştim.