"Visionary" Sıfatıyla, 20.Nci Yy'ın En Büyük Devlet Adamı: Mustafa Kemal Atatürk
-
kazasker1 bunu yazdıgriffin bunu yazdı
Askeri alanda atatürke biley demem ama politikacı olarak iyi bir politikacı degildir ek olarak bir insan ya askerdir ya siyasetci lafını neye dayanarak söyledi acaba
Neye dayanarak iyi bir siyasetçi olmadığını söylüyorsunuz anlamadım. Bence Atatürk siyaset alanında da oldukça başarılı bir liderdi.
bunları söylememe anayasa izin vermediginden neden iyi olmadıgını söyleyemeyecegim
-
Güzel, gurur okşayıcı bir çalışma ama bu devirde böyle çalışmalar ego pompalamaktan öte gitmiyor ne yazık ki. Daha bir sürü şey de var da yazsam ban yerim falan boşver gitsin. Bugünlerde yabancı basında sıkça Atatürk geçiyor hayırdır inşallah mı diyelim ne diyelim bilemedim.
Bu arada birkaç kişi daha Atatürk iyi bir askerdi, başarılı bir komutandı ama iyi bir siyasetçi değildi demişti. Kimlerdi hatırlayamadım ama neye dayanarak böyle dediğinizi ciddi anlamda merak ediyorum. Yanlış anlaşılmasın ben Atatürk mükemmel bir siyasetçiydi, ona nasıl öyle dersiniz kafasında değilim. Körü körüne savunamam hiçbir fikri. Sadece hani iyi bir siyasetçi olmak için ne gibi kriterler eksikti Atatürk'te?
Konuyla alakalı pm de alabilirim buradan yazmak sıkıntı doğurur diye düşünenler varsa.
-
türkiye cumhuriyetini kuran insan kurmasaydı sen siyaset diye bişeymi bilecektin
rüşvet yemezsen kömür dağıtmazsan mitinge gelenlere 100er kağıt atmazsan bu ülkede iyi siyasetçi olamazsın zaten
deveyi diken insanı *iken hesaaabı... -
griffin bunu yazdıkazasker1 bunu yazdıgriffin bunu yazdı
Askeri alanda atatürke biley demem ama politikacı olarak iyi bir politikacı degildir ek olarak bir insan ya askerdir ya siyasetci lafını neye dayanarak söyledi acaba
Neye dayanarak iyi bir siyasetçi olmadığını söylüyorsunuz anlamadım. Bence Atatürk siyaset alanında da oldukça başarılı bir liderdi.
bunları söylememe anayasa izin vermediginden neden iyi olmadıgını söyleyemeyecegim
Söyle söyle. Anayasalık bir durum yok ortada. Bir ülkede eski sistemi yıkmak, yerine yenisini kurmak, eğitim, sağlık, hukuk, tarım, medeni hukuk ve daha sayılabilecek bir sürü alanda ülkeyi yeniden inşa etmek, bunları yaparken de ülkeyi bir arada tutabilmek, siyaset biliminin en temel unsurlarını uygulayabilmektir. Birleşmiş milletlerin ilk ve tek katılım davetiyesini Türkiyeye göndermesi, Hatay meselesi gibi Atatürkün hayatında küçük sayılabilecek siyasi başarılardan bahsetmiyorum bile. Bak, anayasaya aykırı olmadan açıklama yapıyorum. Sen de yap...
Bence Atatürkü sevmediğin için körü körüne sallıyorsun.
-
Atatürk'ü sevmeyip kurduğu ülkede yaşayıp, Atatürk'ün Türkiye'ye getirdiği alfabe ile Atatürk'e hakaret eden insanlar var. Hmm düşündürücü.
-
Normalde bu tür konulara kesinlikle mesaj atmam ama bi yere kadar.
Bu tür konularda Atatürk karşıtı insanların yorumlarına ayar oluyorum arkadaş. Neye dayanarak kötü görüyosunuz?
Atatürk ile karşılaştırabileceğin biri var da onunla karşılaştırarak mı kötü olduğunu söylüyorsunuz?
Kimi kiminle kıyaslıyosunuz arkadaş?
Atatürk'ü kıyaslıyabileceğin düzeyde biri varsa getir ben onun köpeği olayım.
He yok diyosan , siktir olup gider köpeklik yaptığın adamların arkasına sığınıp geçmişini bilmediğin o kişiliksizliğinle Atatürk'e dil uzatırsın.Kimse kusura bakmasın da herkes haddini bilicek hoca.
Paşa'ya laf yok.
Şuan Atatürk'ün %1 i olacak adam yok dünyada.
He o %1 ine sahip adam gelirse zaten kaçacak deliğiniz olmayacak.
ercag tarafından 25/May/14 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
çizik
-
meczup kadir gibi adamlar olduktan sonra bu ülkede kimse hiç birşeyin değerini bilmez
-
atatürk ün bir benzeri daha yok bütün yaptığı icraatlarıyla ele alınırsa
belki bir işte ilk cumhuriyetçi başkan diye abraham lincoln diyebiliriz
ama bütünüyle değil tabii