Vista İnternet Bağlantı Hatası
-
2 hafta önce yeni bir laptop aldık. Alındığından beri wireless internete girmek adeta bir ölüm. Bilgisayarda Windows Vista kurulu. Acayip sinirlendik. Bilgisayarı geri bırakmayı bile düşündük.
Sonuç olarak; Asus M51V Windows Vista Home Premium ile internete bağlanamıyorum.. XP kur gibi cevaplar vermeyin lütfen.. Hepinizden yardım bekliyorum :)
-
Yukarı!
Arkadaşlar yardım :| Gerçekten çok önemli
-
kabloludan bağlanabilyormusn
bağlanmaya çalışıtıgın cihaz şifrelimi?şifresini biliyormusn.bağlanmak istediğinde ne hatası alıyorsun?
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------kabloludan bağlanabilyormusn
bağlanmaya çalışıtıgın cihaz şifrelimi?şifresini biliyormusn.bağlanmak istediğinde ne hatası alıyorsun?
-----------------------------Kabloludan bağlanabiliyorum. Bağlanmaya çalıştığım cihaz zaten kendi modemim şifresini biliyorum ve doğru bir şekilde giriyorum. Aldığım tek hata klasik Vista hatası; "Windows bu ağa bağlanamıyor".
Yukarıda belirtmeyi unutmuşum; Bilgisayarda bağlanmaya çalıştığındadiğer bağlı bilgisayarlarda internet kopuyor birkaç saniyelik.
-
mamii bunu yazdı:
-----------------------------
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------kabloludan bağlanabilyormusn
-----------------------------"Windows bu ağa bağlanamıyor".
-----------------------------kablosuz modemin markası nedir?yayın yaptıgı kanal numarası kaç hangi modda yayın yapıyor? 802.11 b+g 11.g? mixed ?
-
Hocam gecen bir arkadas acmisti konu.Sorun 802.11 standartlarindan kaynakli.Yani sen network baglantilarindan wireless adaptorun ayarlarina girip protocol seceneklerini 802.11a/b/g destekleyecek sekilde ayarlamalisin.
-
@siyahbereli
modem markası AirTies, modeli RT-201
@ComputerWolf
sağ ol deneyeceğim..
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam gecen bir arkadas acmisti konu.Sorun 802.11 standartlarindan kaynakli.Yani sen network baglantilarindan wireless adaptorun ayarlarina girip protocol seceneklerini 802.11a/b/g destekleyecek sekilde ayarlamalisin.
-----------------------------Baktım ayarlara zaten öyleydi. Yani bir düzelme yok :| Başka neler yapabilriim ?
Aygıttan aygıta kanal 802.11b/g değeri 11'de onu kaç yapaym bilen var mı ?
-
Bazı modemler vistada sorunlu. Bende philips modem var. WPA şifrelemede sorun çıkarıyor. Sende de öyle olduğunu düşünüyorum. Şifrelemeyi WEP yaparsan sorunun çözüleceği düşüncesindeyim.
-
2arti8 bunu yazdı:
-----------------------------Bazı modemler vistada sorunlu. Bende philips modem var. WPA şifrelemede sorun çıkarıyor. Sende de öyle olduğunu düşünüyorum. Şifrelemeyi WEP yaparsan sorunun çözüleceği düşüncesindeyim.
-----------------------------WEP yaptım şifrelemeyi şu hatayı verdi:
"Bu bilgisayardaki ağ için kaydedilen ayarlar ağın gereksinimiyle eşleşmiyor".
Ama dediğin gibi ortada bir uyumsuzluk var :|
Modem: AirTies RT-201
-
2arti8 bunu yazdı:
-----------------------------Bazı modemler vistada sorunlu. Bende philips modem var. WPA şifrelemede sorun çıkarıyor. Sende de öyle olduğunu düşünüyorum. Şifrelemeyi WEP yaparsan sorunun çözüleceği düşüncesindeyim.
-----------------------------Modem'in şifrelemesini WEP olarak değiştirdim sorun kalktı fakat diyelim bu laptop başka bir yere gitti, modem ayarlarına giremeyecek WEP yapamayacak. Yani internete bağlanamayacak mı? Ne kadar saçma. Başka bir türlü çözülemez mi bu problem ?