Visual Basicde 4Üncü Sayıyı Bulan Kod?
-
Kendini oluşturan rakamların faktöriyellerinin toplamına eşit olan sadece 4 sayı vardır.Bunlardan üçü;
1) 1=1!
2) 2=2!
3) 145=1!+4!+5!
4) ?????
4.sayıyı bulabilecek kodu yazın.
Ben bi türlü bulduramadım...????
-
Bunun vb ile ne alakası var pek anlamadım. Ama zor birşey,önce bunun algoritması nedir onu bulalım.Kod falan hikaye.Ama iyi birşey bulmuşsun,tabi bir işe yaramaz o başka
-
Önce 5 dakkada yaparım diyodum ama 2 saattir yapamadım,bulmaca gibi bişey,oturup sudoku çözeceğime bununla bir uğraşayım dedim,demez olaydım.Ya zor yada benim kafa basmıyor :)
-
Vb ile alakası bu işlemi bilgisayarda yaptırabilecek kodu bulmak.
-
dediğim gibikodu falan salla.Önemli olan algoritmayı çözmektir.Kod zor birşey değil,yeterki ne tür bir algoritma uygulayacaksın onu bulmak gerek. Biraz fikir verirsen arkadaşlarla beraber bu fikrini geliştire biliriz.Mesela 145 sayısını nasıl buldun? Bunla yola çıkarak işe başlayabiliriz,biliyorsun gece uzun :)
-
Valla ben bişey bulamadım :) soruda örnek olsun diye 3 sayı verilmiş.
145 için
bulacağımız sayı x ise e x abc sayısı ise
x=100a +10b+c
ve
x=a!+b!+c! oluyor
işte burda karışıyor kafam,çünkü bunu pcye nasıl anlatacağımı kestiremiyorum? -
buraya kadar normal zaten,bu sadece başlangıç.Sen pcyi falan düşünme.Onu aktarsan da çıkamazsın işin içinden.
x=a!+b!+c!
burdaki a,b,c, değerlerini nasıl atayacaksın.o şekilde yapılamaz,o yüzden güzel bir mantık bulmak gerek,computerwolf veya cukurova hocam yardım edebilir.compiyi tam bilmem ama cukurovanın dehşet matematiği var,olmazsa clk ya sorarız,ama bizde düşünelim -
Pardon yazmayı unutmuşum 4. sayı 50000 den küçük 145 den büyük.
-
durun bakiyorum faktoriyellere x! y! z! olarak atayip ....durun hele az ugrasak gece gece :)...cukurova zaten pisko bir bilgi var ama pek girmiyor :)...gece gece is cikardinz :)...
-
Bu arada visual basic bilmem kodlari pascal-delphi-c icin yazarim buyuk ihtimalle pascal yada c de cozerim cozersem vb ye uyarlamak basit algor ciksin yeterki ;)
-
compi sen yaparsın hocam :) Bekliyoruz birşeyler
Toplam Hit: 5841 Toplam Mesaj: 28