folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Visual Studio 2014 CTP Deneyenler?

Visual Studio 2014 CTP Deneyenler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Holy nin yazdıklarını okudukca okulu bırakasım gelıyor ne kadar cahilim aq

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

mvc + razor'a yeni geçtim tam alıştım diyordum yinemi yeni bişey çıkarmışlar :D

view dir controller dir helper dir modeldir gerekli klasör sayısı webformda app_code ile sınırlıylen mvc ile resmen devrim yapmış gibi hissetmiştim :)

şu anda vs2014 indiriyorum bakalım standart bir cshtml (mvc ile) localde problem çıkaracakmı.

duruma göre buraya yazarım tekrar:) bu arada 2013 indirmiştim ctp bitince bir daha açılmadı crack bulamadım tekrar 2012 ye downgrade yapmıştım.

inşallah bundada aynısı olmaz bakalım :)

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Microsofta bayılıyorum aga. Kendi teknolojisine desteği anında kesen bir firma. Anında yeni bir zımbırtı çıkarabiliyor.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Gayet başarılı olmuş atıp tutmayalım incelemeden :) 

Ayrıca diğer teknolojileri hala destekliyorlar. Vnextte dependency ekleme işi çok kolay gerisi standart mvc framework 

Si vis pacem para bellum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    SinusX bunu yazdı

Ayrıca diğer teknolojileri hala destekliyorlar. Vnextte dependency ekleme işi çok kolay gerisi standart mvc framework 

hocam soyle belese indir kullan yapacagimiz bir link varmidir sizde :D

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

manglerman:

hocam mvc avantajlımı peki ? çok direndim ama sanırım ske ske mvcyi de öğrenecem. Microsoft artık webformsun yüzüne bakmıyor. sadece cshtml proje yapmak da pek pratik değil.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

manglerman:

hocam mvc avantajlımı peki ? çok direndim ama sanırım ske ske mvcyi de öğrenecem. Microsoft artık webformsun yüzüne bakmıyor. sadece cshtml proje yapmak da pek pratik değil.

oh be sonunda holy de geçiyor mvcye :))

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    SinusX bunu yazdı

Şuan ki versiyonu zaten CTP (Community Technology Preview) 

http://www.visualstudio.com/en-us/downloads/visual-studio-14-ctp-vs.aspx

Bu arada web form ve mvc arasındaki fark basitçe şöyle : 

Server tarafı aslında aynı sayılır ikiside HttpApplication fakat web forms client tarafında kendisine daha bağımlı bırakıyor. MVC ise client tarafına kesinlikle ellemiyor al kendin ne yapmak istiyorsan yap diyor. 

Web form zaten tüm body'yi form içine alıp kendi javascript library'leriyle postback etmekten ibaret. O yüzden pek ısınamadım sevmiyorum bişeylere bağımlı kalmayı :d

Si vis pacem para bellum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    SinusX bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı
    SinusX bunu yazdı

Şuan ki versiyonu zaten CTP (Community Technology Preview) 

http://www.visualstudio.com/en-us/downloads/visual-studio-14-ctp-vs.aspx

Bu arada web form ve mvc arasındaki fark basitçe şöyle : 

Server tarafı aslında aynı sayılır ikiside HttpApplication fakat web forms client tarafında kendisine daha bağımlı bırakıyor. MVC ise client tarafına kesinlikle ellemiyor al kendin ne yapmak istiyorsan yap diyor. 

Web form zaten tüm body'yi form içine alıp kendi javascript library'leriyle postback etmekten ibaret. O yüzden pek ısınamadım sevmiyorum bişeylere bağımlı kalmayı :d

hocam ben vs2012 den geçiiş yapmayı düşünüyorum 2014 e  geçeyim mi? yoksa 2013 e mi? ayrıca 2013 te ultimate ile professional arasında çok fark var mıdır?

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

manglerman:

hocam bir nebze avantajlı. viewstate gibi büyük bir yük omuzlarımızdan kalkıyor. saf html kodu ürettirebiliyoruz ve request.form veya request.querystring gibi aracılarla uğraşmadan bir class oluşturup o clası olduğu gibi instance oluşturmadan arayüz le csharp arasında gönderebiliyoruz. üstelik modelin bütün propertylerinin view tarafında olmasına da gerek yok. belirli bir kaç alan olursa modelde sadece o alanlara bind ediyor diğer alanlar null oluyor filan.

background tarfı alıştığımız csharp syntaxi. razor ise kesinlikle eski webfowma göre çok light. ilk 1 hafta gavur eziyeti gibi geldi ama alışınca webformsu çok aramamaya başladım.

geçilebilir bir teknoloji. ben geçeli 4-5 ay anca oldu ama birde vnext çıkmış işte ona bakamadım hala.

mesajını anca gördüm hocam yeni yazabildim kusura kalma.

sonsözüm şudur ki

webformsu 6-7 yıl kullanmış biri olara razor+mvc5'e geçmeyi düşünenlere tavsiye ederim.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
Toplam Hit: 3468 Toplam Mesaj: 22