folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vize'ye Red Yedim Ne Yapabilirim

Vize'ye Red Yedim Ne Yapabilirim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam,

şimdi problem dediğin gibi düzensiz girdi çıktılarda.. Paranın çokluğu falan önemli değil, arkadaşın hesabında 200 tl vardı ama vizeyi aldı çünkü yıllardır kullandığı hesap ve para akışı düzgündü. 

Aynı yere vize başvurusunda bulunabilirsin ama o eksiği düzelterek gitmedikçe yine red yersin..

Şimdi vizedeki bir amaç da ülke kendini garantiye alıyor. Yani şöyle bir mantık var, diyor ki sana, tamam yurtdışına gideceksin ama bana geri döneceğini bir şekilde garanti etmen lazım..

Mesela evli misin sen? hayır.. 

Daha önce sıkça yurtdışına gidip geldin mi? hayır

Kalıcı konutların, arabaların var mı (onları bırakamayacaksın haliyle), hayır

öğrenci misin? evet "açık öğretim"

banka hesap durumun? lazım olunca para geliyor, bir düzeni yok..

bu durumda olan birinin yurtdışına çıktığında geri dönmesine garanti verir mi konsolosluk? hayır

yani verdikleri karar normal görünüyor..

Şimdi şöyle anlatayım, geçen aylarda eski kız arkadaşım yanıma geldi, kpss ye hazırlandığı için çalışmıyordu ve tam olarak öğrenci de değildi.. O da izmir'deki yunanistan vizesine başvurdu,bu aracı vfs mi ne o firma aracılığı ile.. Bu turist acentalarından biri kesinlikle sizin şartlarda birine vize çıkmaz demişlerdi :) Ama ben dedim ki arkadaşıma çıkacaktır ve sonuç olarak da çıktı. Peki sebebi neydi? 

Bu kızın tr den kaçabilmek için vizeyi istiyor da olabilirdi ama konsolosluğu ikna eden şey neydi? Daha önce hostes olarak pegasusta çalışmıştı, öyle olunca sürekli türkiyeye girdi-çıktı damgası basılmış pasaportuna.. Ben ona vizeye başvurmadan önce dedim ki git o kağıdı al. Ve o kağıt sayesinde vizeyi aldı. Çünkü o kağıt gösteriyor ki bu kişi yurtdışına şu kadar sefer gitti ve geldi. Bu da onu güvenilir kılıyor..

Bunları neden anlatıyorum? Hem diğer arkadaşlara tecrübe olsun hem de olayın mantığını anla diye. Vize konularında uzamn oldum gibi :)

Senin çözüme gelince, sanırım başka bir banka hesabın yok, yani yeni hesap açıp 10 bin tl yatırsan da vize vermezler. Onun yerine çalışan baba/anne sana bir kefil mektubu yazmalı ve bu da noter onaylı olmalı. Ayrıca baba/anne üstünde olan araba/tapu v.s. gösterilmeli. Mektup ile ilgili örnekleri internetten bulabilirsiniz. Ama kısaca "ben bu kişinin tüm masraflarını karşılayacağımı beyan ederim" tadında bir mektup olacak.

Bu şekilde vize alabilirsin..

Bir arkadaş bulgaristan demiş ama bulgaristan schengen üyesi değil, bunlara dikkat et. 

Benim duyduğum basitçe vize alabileceğin ülkeler italya, slovenya, polonyadır. Polonya hatta uzun dönem vizeyi bile 1 hafta içinde falan veriyor :) 

Normalde vize çıkması 5 iş günü sürer.. Benim dediğim şekilde deneyebilrisin diyeceğim ama şimdi şöyle bir sorun olacak, senden gideceğin ülke için rezervasyon istenecek.

Yapacağın işi de anlatayım..

1- booking.com üzerinden otel rezervasyonu yap kaç günlük kalacaksaın, hatta fiyatı biraz yüksek seç :) booking.com ücret çekmiyor karttan ya da bloke koymuyor. Rezervasyon yaptıktan sonra ingilizce olarak çıktısını al ama rezervasyonu iptal ettirme. Vizeye başvur, vizeyi aldıktan sonra iptal ettirirsin. Günlere dikkat et. Bazıları son 1 günde iptale izin veriyor, daha geç iptal edersen para çekerler.. 

2- şuan anlaştığın acenta ya da her hangi acentadan vizeyi almak istediğin ülkeye direk gidiş dönüş uçak bileti al ve sonra iptal ettir. Vize için böyle bilet ayarlıyor acentalar. Kimileri ücretsiz yapıyor, kimileri 20 lira falan alıyorlar.. Bilet kesiyorlar sonra iptal ediyorlar ama bilet sende kalıyor, bunla başvurursun

Ve bahsettiğim mektubu da ayarlarsan (noter onaylı olmalı) inşallah alırsın vizeni..

Allah kolaylık versin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

geçmiş olsun hocam,

şimdi problem dediğin gibi düzensiz girdi çıktılarda.. Paranın çokluğu falan önemli değil, arkadaşın hesabında 200 tl vardı ama vizeyi aldı çünkü yıllardır kullandığı hesap ve para akışı düzgündü. 

Aynı yere vize başvurusunda bulunabilirsin ama o eksiği düzelterek gitmedikçe yine red yersin..

Şimdi vizedeki bir amaç da ülke kendini garantiye alıyor. Yani şöyle bir mantık var, diyor ki sana, tamam yurtdışına gideceksin ama bana geri döneceğini bir şekilde garanti etmen lazım..

bu durumda olan birinin yurtdışına çıktığında geri dönmesine garanti verir mi konsolosluk? hayır

Şimdi şöyle anlatayım, geçen aylarda eski kız arkadaşım yanıma geldi, kpss ye hazırlandığı için çalışmıyordu ve tam olarak öğrenci de değildi.. O da izmir'deki yunanistan vizesine başvurdu,bu aracı vfs mi ne o firma aracılığı ile.. Bu turist acentalarından biri kesinlikle sizin şartlarda birine vize çıkmaz demişlerdi :) Ama ben dedim ki arkadaşıma çıkacaktır ve sonuç olarak da çıktı. Peki sebebi neydi? 

Bu kızın tr den kaçabilmek için vizeyi istiyor da olabilirdi ama konsolosluğu ikna eden şey neydi? Daha önce hostes olarak pegasusta çalışmıştı, öyle olunca sürekli türkiyeye girdi-çıktı damgası basılmış pasaportuna.. Ben ona vizeye başvurmadan önce dedim ki git o kağıdı al. Ve o kağıt sayesinde vizeyi aldı. Çünkü o kağıt gösteriyor ki bu kişi yurtdışına şu kadar sefer gitti ve geldi. Bu da onu güvenilir kılıyor..

Bunları neden anlatıyorum? Hem diğer arkadaşlara tecrübe olsun hem de olayın mantığını anla diye. Vize konularında uzamn oldum gibi :)

Senin çözüme gelince, sanırım başka bir banka hesabın yok, yani yeni hesap açıp 10 bin tl yatırsan da vize vermezler. Onun yerine çalışan baba/anne sana bir kefil mektubu yazmalı ve bu da noter onaylı olmalı. Ayrıca baba/anne üstünde olan araba/tapu v.s. gösterilmeli. Mektup ile ilgili örnekleri internetten bulabilirsiniz. Ama kısaca "ben bu kişinin tüm masraflarını karşılayacağımı beyan ederim" tadında bir mektup olacak.

Bir arkadaş bulgaristan demiş ama bulgaristan schengen üyesi değil, bunlara dikkat et. 

Benim duyduğum basitçe vize alabileceğin ülkeler italya, slovenya, polonyadır. Polonya hatta uzun dönem vizeyi bile 1 hafta içinde falan veriyor :) 

Normalde vize çıkması 5 iş günü sürer.. Benim dediğim şekilde deneyebilrisin diyeceğim ama şimdi şöyle bir sorun olacak, senden gideceğin ülke için rezervasyon istenecek.

1- booking.com üzerinden otel rezervasyonu yap kaç günlük kalacaksaın, hatta fiyatı biraz yüksek seç :) booking.com ücret çekmiyor karttan ya da bloke koymuyor. Rezervasyon yaptıktan sonra ingilizce olarak çıktısını al ama rezervasyonu iptal ettirme. Vizeye başvur, vizeyi aldıktan sonra iptal ettirirsin. Günlere dikkat et. Bazıları son 1 günde iptale izin veriyor, daha geç iptal edersen para çekerler.. 

2- şuan anlaştığın acenta ya da her hangi acentadan vizeyi almak istediğin ülkeye direk gidiş dönüş uçak bileti al ve sonra iptal ettir. Vize için böyle bilet ayarlıyor acentalar. Kimileri ücretsiz yapıyor, kimileri 20 lira falan alıyorlar.. Bilet kesiyorlar sonra iptal ediyorlar ama bilet sende kalıyor, bunla başvurursun

Ve bahsettiğim mektubu da ayarlarsan (noter onaylı olmalı) inşallah alırsın vizeni..

Allah kolaylık versin

eyvallah hocam bu hafta içinde italya'ya başvuru yapacağım inşallah alabilirim teşekkür ettim.

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

geçmiş olsun hocam,

Allah kolaylık versin

Hocam firma sahibi olmanın bir avantajı, vergi borcunun olmasının da bir dezavantajı var mıdır vize almak için?

Altan naptın oğlum :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Firma sahibi olmanın tabi ki avantajı olur, Üstte dediğim gibi önemli olan adamlara ben sadece turist olarak gelip gideceğim, orada kaçak kalmam için Bi sebep yok . Evim var şuyum var bunları bırakıp zaten gidemem.. Bunu ispatlayabilmen önemli. Mesela bekarsın hiç Bi şeyin yok . Bu seni şüpheli yapar.

vergi borcu tabi ki sıkıntılı olabilir ama onlar erişebilir mi ? Eğer çok yüksek değilse sorun olmaz ama çok yüksek miktarsa adamlar kaçtığını düşünebilir.  konsolosluklar öyle gidip erişemez her şeye. Ama bir vatandaş olarak ben erişebiliyorsam onlar da erişir.

ama mesela bankayı arayıp da hesapta gerçekten ne kadar olduğunu öğrenemezler. 

Kısa dönem vizeyi oradaki konsolosluk onaylar. Öyle çok Detaylı Bi araştırma yok bu. Sadece belgelere bakarlar.. bir Sürü insan kaçak gidiyor onlara göz yumuyorlar da belgesi olan adamı didik didik etmezler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

@unbalanced

Teşekkürler hocam cevabın ve üstteki değerli bilgiler için.

Altan naptın oğlum :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Amına kodumun ülkesi ekonomik krizde bide vizemi vermiyor. ne gibi düzensız hareketler var hesabında buyuk para girdi cıktılarımı var ? bu arada yasın kac evlımısın , ogrencımısın hocam. 

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Hocam sen red yedigin icin potansiyel olarak alman daha da zor artik acikcasi, bir nevi o database'e girerek mimlenmis oldun. Bunu dusunerek hazirligini saglam yaparak basvur. 

Sanirim @unbalanced hocam zaten soylenmesi gereken herseyi soylemis.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

aöf öğrencisiyim hocalar büyük girdi çıktılar var benim ve babamın hesaplarında  unbalanced hocanın dediği gibi noterden kağıt alıp tekrar başvuru yapacağım bakalım italya konsolosluğuna.

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı

aöf öğrencisiyim hocalar büyük girdi çıktılar var benim ve babamın hesaplarında  unbalanced hocanın dediği gibi noterden kağıt alıp tekrar başvuru yapacağım bakalım italya konsolosluğuna.

müdür babanın hesabı kendın soyluyorsun kı artık adamlar senın hesaplarını gordu dedikleri gibi mimlendin gidip yüz yüze almayı dene vizeyi amına koydugumun yunan yavsakları ülkenizi sikiyim verin vizeyi bi tatil yapıyım abi ya de :D

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam ben Yunanistanda yasiyorum yardimci olabilecegim bir sey varsa soyle

h2run bunu yazdı

Amına kodumun ülkesi ekonomik krizde bide vizemi vermiyor. ne gibi düzensız hareketler var hesabında buyuk para girdi cıktılarımı var ? bu arada yasın kac evlımısın , ogrencımısın hocam. 

h2run hocam,

Yunanistan cogu seyi salla gitsin yapa yapa bu hale geldi. Simdi bankadan bankaya 1 euro aktarsan nicin oldugu neden oldugunu aratiriyor. Ufak capli bir is yaptim parayi alana kdr anamiz agladi. Eskiden yatir gitsin kimse bakmiordu simdi anasini sattilar.

Ulke krizde cunku yemediklerini yediler bastakiler. Fikra gibi anlatirlar...

Alman basbakanla Yunan basbakan konusuyormus. Alman demis. Bak su kopru varya.. 30 milyon euro. 27 kopruye 3 cebe. Yunan atlamis bizim kopru varya o da 30. 3 kopruye 27 cebe.

Paralari yurt disina cikardilar simdi devlet yurt disi hesaplarini inceliyor.

Isler zor yani.

dhmm tarafından 22/May/15 09:59 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 2987 Toplam Mesaj: 21