Vpn Over Vpn Konusundaki Sorunum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    gizlilik ariyorsaniz ovh sunucularini kullanin daha birtane kisiyi sattiklarini gormedm :)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Hic denemedim ama soyle bir sey olmaz mi?

    Kendi makinanda openvpn client -> ilk sunucu openvpn server (ayni zamanda ilk sunucuda softether client kurulu) -> ikinci sunucu softether server.

    Bana oluru var gibi geldi.


    vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Arkadaşlar bu konuda araştırma yaparken VMESS diye bir şey ile karşılaştim, henüz göz atamadım pek, yolda olduğum icin. Siz ne dersiniz? 

     

    Dark_Lord tarafından 19/Eyl/20 15:19 tarihinde düzenlenmiştir

    "biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dalyKadir
    dalyKadir's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2020
    Erkek
    abdullahazad bunu yazdı
    Dark_Lord bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı

    umarım buradaki amac gizlilik degildir.

    Neden abi? İşe yaramaz bir yöntem mi? Aydınlatırsan sevinirim. Alternatif yöntemlere de açığım.

    hacim internette gizlilik diye bir sey yok.

    log tutmayan vpn firmasi diye bir sey yok.

    log tutmayan DC diye bir sey yok.

     

    Ben insanlara bunu anlatmaktan biktım. DC log tutmasa bile o sunucuyu kiralayan kişi. ödemesini yapan kişi belirli. Kendi vpn sunucunu kurmak teknik olarak public vpn hizmeti veren bir sunucudan hizmet almaktan daha güvensiz.

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    dalyKadir bunu yazdı

    Ben insanlara bunu anlatmaktan biktım. DC log tutmasa bile o sunucuyu kiralayan kişi. ödemesini yapan kişi belirli. Kendi vpn sunucunu kurmak teknik olarak public vpn hizmeti veren bir sunucudan hizmet almaktan daha güvensiz.

    Emin misin hocam? Tam tersi olmasın :)

    Bknz : digitalocean

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheM4D
    TheM4D's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2016
    Erkek
    Dark_Lord bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    Dark_Lord bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı

    umarım buradaki amac gizlilik degildir.

    Neden abi? İşe yaramaz bir yöntem mi? Aydınlatırsan sevinirim. Alternatif yöntemlere de açığım.

    hacim internette gizlilik diye bir sey yok.

    log tutmayan vpn firmasi diye bir sey yok.

    log tutmayan DC diye bir sey yok.

     

    Bir parça da olsa imkan sağlamaz mı?? Kendimi geliştirme amacı da güdüyorum, bunu da belirtmek istiyorum. Kendimi geliştirme konusunda tavsiyeler arıyorum.

    Edit: vpn sunucusunun kurulumu için de döküman aramaktayım, "openvpn --config dosya.ovpn" yaptığım sunucu yanıt vermez hale geliyor.

    amaç gelişmekse bunun yolu bu değil. sanal makineni ya da kendi sunucunu kurarsın istediğini denersin kendi sunucuna karşı. illegal işler yapacağım diyorsan da burada bilen varsa da anlatmaz o konuyu ki bu konuda uzman kişiler bile bir yerlerden açık verebiliyor. internette her boku yiyeyim ama gizleneyim diye bir şey yok.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    Dark_Lord bunu yazdı

    Arkadaşlar bu konuda araştırma yaparken VMESS diye bir şey ile karşılaştim, henüz göz atamadım pek, yolda olduğum icin. Siz ne dersiniz? 

     

     

    vmess in konuyu açarken bahsettiğin şeyle alakası yok.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    Aynı boku ben de yedim. Üstelik daemon olarak başlattım. 

    1-) Ne bok yiyeceğim?

    2-) Bağlantıyı kopartmadan serveri nasıl ovpn üzerinden nete çıkartırım?

    3-) Gizlilik için değil farklı bir amacım var. Bu konu hakkında çözüm üretmek yerine onun yerine şunu bunu yap diye akıl vermeyin lütfen.

    4-) Teşekkürler.


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    VPN ülkedeki sansürlü sitelere girmeyi sağlar ancak gizlilik garantisi sağlamaz. Tor vb. ağları kullanmak da aynı şekilde. Zaten Tor, Amerika Deniz Kuvvetleri tarafından geliştirilmiş bir proje. Buralarda relay olarak bulunan (middle relay olsun ya da doğrudan internete çıksın)  çoğu sunucu devlet kurumlarına ait. Sıradan aklı yerinde bir vatandaş oturup kendisini Tor ağına dahil edip uyuşturucu müptelası, pornocu, etrafa küfür eden adamları beslemez. Bunu yapan bir kaçık varsa da üç güne mahkemelik olur zaten.

    SSL sertifikası konusu ve güvenli iletişime gelirsek, bu firmaların çoğu istihbarat örgütlerinin finanse ettiği paravan firmalar. Private keylere erişim sağlandıktan sonra isterse 1 milyon bitle kriptolansın önemi yok. Zaten mantıken bakıldığında ortada şöyle bir hadise var. Bu tür VPN, güvenli iletişim sağladığını iddia eden şirketler hiçbir devlet kurumuyla alakası olmasa dahi er ya da geç başı yanacaktır birileri yüzünden.  Devlet adamların bilgilerini isteyecektir. Alamazsa mahkemelerde uğraştırmaya başlayacak, büyük para cezaları kesecektir. Sonra firma ya anlaşıp beraber çalışacak ya da batıp gidecektir. Uzun lafın kısası, devletle çalışmayan kimseye bu işi yaptırmazlar. Misal SSL sertifikası satmak çok mu zor bir iş? Tabii ki hayır. Bu adamlara bu yetki hali vaktiyle verilmiş, bunların PR'ı yapılmış vs. Diyelim ki siz gidip bütün yasalardan, devletten kaçacak bir şekilde yurtdışında iş yapmaya başladınız. Hatta devlete kafa tuttunuz vs. Buna da çözüm var. İstihbarat örgütünü gönderip sunucunuzu hackliyorlar. Sonra da sertifikanızın itibarını beş paralık edip haber yaptırıyorlar. Ondan sonra o şirket mefta oluyor. Karşınızda devlet varsa antivirüs ile korunamayacağınızı, donanım açıklarıyla serverlarınıza elini kolunu sallayarak gireceklerini de hesaba katmanız lazım.

    VPN konusuna kesinlikle güvenmemek lazım. Ortalığı yemlemek için izlenen stratejiler de bulunmakta. İnsanlar VPN altında kendisini güvende hissedip her türlü haltı işliyor. Ondan sonra yakalanınca şaşırıyor. Bunu bilen polis zaten suçlu yakalayıp prim alalım, terfi edelim derdi içinde. Bedava peynir fare kapanında bulunur. Herhangi bir polis prim alacak diye hayatınız kararır. Siciliniz bozulur. Hapse dahi girersiniz yaptığınız işe göre.

    Bu sunucular Amerika'nın elinde olabilir. Buna güvenip Türkiye'ye oradan laf edip dokunamayacaklarını düşünebilirsiniz. Bu kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Ortak istihbarat havuzları bulunmakta. Amerika'nın çıkarları doğrultusunda hareket edip PKK propagandası yapıp Türkiye'yi eleştiriyorsanız size dokunmayıp koruyabilirler. Ancak Amerika'nın çıkarlarına hizmet etmeyen ve Türkiye'yi eleştiren bir hesabınız varsa bütün sicilinizi olduğu gibi teslim ederler. Bir de sosyal medyada dolaşan çok sayıda polise ait yemleme hesabı var. Yukarıda bahsettiğim konunun aynısı. Troll hesap herhangi bir siyasetçiyi eleştiren Tweet atıyor. Bu kişiyi kendi saflarında sanan muhalif kişiler de altına ağzına geleni söylüyor. Ondan sonra gelsin fişlemeler, tutuklamalar vs. Kendin pişir kendin ye mantığıyla işler yürüyor. Lise öğrencisi çocuk troll hesabın gazına gelip orada sövüyor, sonra tutuklanıyor vs. O troll hesap ise hala yaşamaya devam ediyor. Kimse uzun süre dokunmuyor.

    Bunların en meşhuru Tezcan var. Herkese ağzına geleni söylüyor ancak hakkında hiçbir yasal işlem yapılmıyor. Yapıldığı söylenen yasal işlemler de yalan. Toplumun belirli kesimleri çok öfkelenirse gaz alma amaçlı haber yayıyorlar. Cezaevine girdiği söylendiği gün bile Twitter'dan tweet atmaya devam ediyordu. Bu adamın dediği lafları sıradan bir vatandaş söylese bir daha gün yüzü göremezdi. Yaptığı iş, ortalığı karıştıran tweetler atıp gelen cevaplarla fişleme ve tutuklamalara ön ayak olmak.

    Artık sosyal medya tehlikeli bir yer halini aldı. A'dan Z'ye bütün devletler kendi çapında fişleme, algı yönetimi işi yapıyor. Bırakın CIA, MOSSAD'ı Guatemala istihbarat servisi örgütü bile sizi fişleyebilir. Ha tabii kim fişlerse fişlesin diyenler olabilir. O artık kişinin kendisinin bileceği iş. Herkes kendi yaptıklarından hayatından sorumlu ama gerçekler bu şekilde.

    anonim6918524 tarafından 30/Eyl/20 01:51 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    ya amk ne anlatiyorsun sen yine?

    neyse sunucuyu internal terminalden hallettim.

    yapmak istedigim sey su, 

    dnsmasq benim sunucu ipmi isaret etsin bazi domainler icin, benim ip de openvpn ile cagirsin o hostu.


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 4181 Toplam Mesaj: 21
openvpn vpn over vpn openvpn kurulumu