Vps (Home Location) Nasıl Olur ?
-
Tarikata selam olsun,
Şimdi hocalar yazın eve ikinci bir pc alıp neti 4mbite çıkarıp elimdeki 1.7 celeron 512 ramli pcye vps kurup bir oyun sunucusu kurmayı planlıyorum.(100kbps upload yeterli)
* Makinanın özellikleri kafimidir?
* Hangi yazılımları yüklemek lazım ve modem önem arzeder mi? Güvenliği nasıl sağlanır modemlerin anti-ddos özelliği yeterli mi?
* Bu quicknet nedir? Olaki edindim stabil olurmu? Bursa/Nilüfer'e ne zaman gelir? Gelmesi için kapımın önüne kadar fiberoptikmi çekilmesi gerekiyor yoksa belli bir noktaya kadar yine telekom hattından devam mı ediyor?
Eyvallah..
-
oyun sunucusu derken hangi oyundan bahsediosun
bu işlemciyle unut sen bu işi :)
en dandik bi oyun sunucusu olarak counter strike olarak düşünürsek bile max 1 veya 2 server acabilirsin oda full cekmicek şekilde :D
-
ultima online serveri olacak oyun 2 boyutlu yaklaşık 10-14 senelik bir oyun 50-60 kişiyi kaldırır diye düşünüyorum.Piyasada 300 kişiye hitab eden sunucular çift çekirdek işlemci 1gb ram üzerine kurulu.
Olmazsa arttırırım o çok önemli bir problem değil, ben vpsyi nasıl kurarımın peşindeyim.
-
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Kardeş bu kadar uğraşacağına vps al :)
-
TeRRoR bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------daha ucuzada gelir :)
-
HanDsomE bunu yazdı:
TeRRoR bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------yau 10mb çıkışlı vps almıştım lag oluyordu bu havuz sistemi bana ters stabil olsun ama düşük olsun.
-
Hybris bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
TeRRoR bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------yau 10mb çıkışlı vps almıştım lag oluyordu bu havuz sistemi bana ters stabil olsun ama düşük olsun.
-----------------------------hoca ama evede server döşemek kolay değilki. Masraf sürekli ayrıca 4 mbit ile nereye kadar. Ayrıca verdiğin parayı çıkarabilecenmi maddi gücün iyimi.
-
o gördüğün indirme hızıdır sana yarıyacak olan upload hızıdırki şuanki altyapıyla evde server kurmak imkansızdır.boşu boşuna zaman kaybetme o nete vericeğin parayla VPS alıp adam gibi server'ını kur.aynı konuyu eskiden bende sormuştum ama araştırınca imkansız olduğunu anladım.
-
Avira bunu yazdı:
o gördüğün indirme hızıdır sana yarıyacak olan upload hızıdırki şuanki altyapıyla evde server kurmak imkansızdır.boşu boşuna zaman kaybetme o nete vericeğin parayla VPS alıp adam gibi server'ını kur.aynı konuyu eskiden bende sormuştum ama araştırınca imkansız olduğunu anladım.
-----------------------------aynen 110 kb download miktarı tahminen 20-30 gb da download miktarı. Anca VDSL 16mbit alıcaksınki 1 mbit upload miktarı sunsun ozaman da saniyede 110 kb upload gönderirsin. He o paraya değermi ? bence değmez bırak vPS gidip server bile alırsın yani.
-
HanDsomE bunu yazdı:
hoca ama evede server döşemek kolay değilki. Masraf sürekli ayrıca 4 mbit ile nereye kadar. Ayrıca verdiğin parayı çıkarabilecenmi maddi gücün iyimi.-----------------------------
sağlam bir vps içinde 70-80 lira vermek gerekiyor mademki bu para verilecek banada yararı olsun diye düşündüm ve daha cazip geldi.
Avira bunu yazdı:
-----------------------------1mb net için 256k upload veriyolar o da 20-25kbps ediyor, aynı şekilde 4mb net için 1mb upload veriyorlar o da 100-120kbps gibi bişe eder ve benim için yeterli sonuçta web sitesi host üzerinde olacak.
-
ultima online serveri acıcaksan olur 256 ram bile yeter internetin ii olsun sorun olmaz örnek ben hamachi ile server kuruyordum 1024 baglantı 7 kişiden sonra lag başlıyor. sen 4k diyosun hesapla işte işlemci ram olarak sıkıntı cekmezsin tek sorun sadece = oyun save alırken süre 2 3 sn uzar :)