Vücut Geliştirme Hakkında Bir Soru
-
RETRET bunu yazdıCesnist bunu yazdıAMpul bunu yazdıRETRET bunu yazdı
klasik bir türk kızı için oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Bunlar iyiymis hakkaten abi, ama testesteron almalari igrenclestiriyor kadinlari, killaniyorlar klitleri buyuyor vs.
https://www.facebook.com/arvebrink/?hc_location=ufi
aynı kişi, zaman zaman istanbula gelmektedir, danimarkalı despo da aslen türktür.
-
Savaş cebeciyi takip et hocam.
Bizim milletimiz vücut geliştirmeyi anlayacak kadar zeki bir millet değil. Ne yaparsan yap pitbullar sahibi yer tarzında açıklamalar yada cevaplar alacaksın.
www.bodyforumtr.com buraya gir tüm sabit konuları makaleleri oku. Ne yapman ne yapmaman gerek bir kafanda otursun. Beslenme dinlenme antreman hakkındaki kafandaki ve çevrendekilerin söylediği klişeleri bir kafandan at.
Ardından savaş hocayı dinle. Kendini en azından temel bilgi açısından doldur. Gerisi antreman zaten
-
Easx bunu yazdı
Bizim milletimiz vücut geliştirmeyi anlayacak kadar zeki bir millet değil. Ne yaparsan yap pitbullar sahibi yer tarzında açıklamalar yada cevaplar alacaksın.
www.bodyforumtr.com buraya gir tüm sabit konuları makaleleri oku. Ne yapman ne yapmaman gerek bir kafanda otursun. Beslenme dinlenme antreman hakkındaki kafandaki ve çevrendekilerin söylediği klişeleri bir kafandan at.
Ardından savaş hocayı dinle. Kendini en azından temel bilgi açısından doldur. Gerisi antreman zaten
Antreman, beslenme, uyku. Türkiyede antreman ve uyku sorun değil, 20 li yaşlarda sıkıntı yaratan şey beslenme. Kaç kişinin her ay izole protein tozu alacak parası var? , kaç kişi her gün kırmızı et yiyebilecek maddi güce sahip? İçinden tavuk ağacı çıkmış bodyciler görüyorum, iğrenmiş hergün tavuk yemekten fakat çaresi yok yiyecek çünkü kırmızı et dünyanın parası.
-
Ya konu çok dağılmış da amacım öyle çılgınlar gibi vücut kasmak değil zaten ne vaktim var ne de öyle bi gaızm sadece merak ettim öyle steroide falan bulaşmak da istmeiyorum basit düzeyde sadece esneklik kazanmak ve güçlenip sıkılaşmak benim amacım.
-
RETRET bunu yazdıEasx bunu yazdı
Antreman, beslenme, uyku. Türkiyede antreman ve uyku sorun değil, 20 li yaşlarda sıkıntı yaratan şey beslenme. Kaç kişinin her ay izole protein tozu alacak parası var? , kaç kişi her gün kırmızı et yiyebilecek maddi güce sahip? İçinden tavuk ağacı çıkmış bodyciler görüyorum, iğrenmiş hergün tavuk yemekten fakat çaresi yok yiyecek çünkü kırmızı et dünyanın parası.
Hocam bence bu olay biraz fazla abartılıyor. Ortalama bir ay destek olacak protein tozunun fiyatı 200 lira.
Zaten günlük 3 öğün ihtiyacını karşılayan bir insanın ilk dönemlerde bu kadar ağır beslenmeye ihtiyacı olmaz.
Herşeyi geçtim tavuğun kilosu ne kadarki. Ama dediğinde haklısın. Et çok pahalı. Ama vg yaptığım dönemlerde bodyforumtr'ye ve yabancı yemek kanallarına çok takılırdım inan bana sıkılmayacağın onlarca tarif var.
Yumurtadan gına gelmişti artık. Omlet, sucuklu yumurta, domatesli yumurta, patatesli yumurta, xli yumurta vs. Sonra bir eleman 4 5 farklı sandwich söylemiş haşlanmış yumurtayla yapılan. İnan bana 1 ay sadece o sandwichleri değiştire değiştire yedim.
Yani demem o ki ben sigara kullanıyorum günde 1.5 paket içiyorum. 9+4.5 13.5 . Bir ayda 405 lira yapıyor. Yani buna verdiğim para kadar sağlığımada ayırabileceğimi düşünürsek şimdi sıfırdan spora başlasam ilk 3 aylık besin ihtiyacımı ve supplement ihtiyacımı bu paryla karşılayabilirim.
Bizim vg mantığı pilav makarna tam buğday ekmeği tavuk ve yumurta üzerine kurulu . Ama sadece bunları bile fixlesek onlarca tarif çıkıyor.
Bence asıl sorunun kişinin bu işi zevk alarak yapmak isteyip istememesi. Bak geçen gün denk gelmiştim hatta bir türkte çeşitli tarifler veriyordu kanal açmıştı şimdi vaktim yokda bir ara uplarım.
Gayet güzel yumurtayla tavukla ıvır zıvır malzemelerle değişik tarifler yapıyordu. Sırf vgciler için. Fityemek gibi bi adı vardı.
-
Duras bunu yazdı
Ya konu çok dağılmış da amacım öyle çılgınlar gibi vücut kasmak değil zaten ne vaktim var ne de öyle bi gaızm sadece merak ettim öyle steroide falan bulaşmak da istmeiyorum basit düzeyde sadece esneklik kazanmak ve güçlenip sıkılaşmak benim amacım.
Fitness hocam başka bi cevabın yok=) İdeal kilondasın yağ oranın az kas kütlen yoğun değil. İmkanların nasıl bilmiyorum ama sağlam bilgili bi salona gittiğinde istediğini tam olarak anlattığında fitness programını çıkartırlar yoksa artık nerdeyse bi çok köşe başlarında salon açılmaya başlandı onlardan birine denk gelirsen adama ne anlatsan ne söylesen de herif sana bi tek şişmek kaslanmak büyümek istiyo gözüyle bakar bir de ürün satan bi yere denk gelirsen onu al bunu al şunu al bir sürü zamazingo sunar.
-
İnternetten aldığın cevapların hepsini ve herhangi bir salonda herhangi bir pt'nin sana yazacağı programları, tavsiyeleri falan unut ve Starting Strength veya Stronglifts'e başla. Amacın ne olursa olsun. 6 ay devam et, sonra gel bana teşekkür et ve sonrasını konuşalım.
Inb4 çelişki.
-
3 yil oncesinde yuksek olan kilomu 76 lara kadar cektim ve gayet memnundum yemiyordum ve kendime dikkat ediyordum. Nolduysa 3 aydir bi duygusal yeme durumu tekrar basgosterdi ve hizla kilo aldim is arkadaslarim basta olmak uzere herkes surekli bu durumu soylemeye baslayana kadar farkinda bile degildim. Geceleri de calistigim bir işe sahibim ara ara geç yemek olayi da oluyor malum ve bu durumda birturlu kilo veremiyorum. Yemek planini duzene sokmak ve diger durumlar icin tavsiyesi olan varmi. Spor salonuna da duzenli olmasa da gidecek maddi ve manevi durumum var
-
herkesin yazdıklarını okuyim dedim ama çok yanlış bilgi okumaya başlayınca bıraktım. hangi şehirdesin hocam? imkanın varsa crossfite başla derim. beslenme de günlük %30 protein %40 karbonhidrat %30 yağ olsun. yok öyle yağsız besleneyim olayını da yapma. yağ da her türlü yağ olmayacak ama tekli doymamış yağ olacak. karbonhidrat ta düşük glisemik index li karbonhidratları tercih edeceksin. su içmeyi de unutma :)
Cosmic tarafından 28/Oca/16 17:28 tarihinde düzenlenmiştir -
savaş cebecide eleştirildi ya ben gidiyorum .. adam abd gibi bir yerde fizyoterapistlerden tut envaye çeşit doktora danışmanlık yapan bu işin marmara üniversitesinden başlayarak abd'de çeşit, çeşit ünilerde her türlü eğitimini almış biri.. onu örnek gösterdik diye trip atıyor adam.. + anabolik steroid adamın ammına koyar nokta.. bunun aksini savunanlardan uzak durun ve kulaklarınızı tıkayın.. anabolik steroid ile ilgili national geographicin belgeseli var.. onu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.. vücut gelişimi komplike bir iş değildir.. günlük kilo başına 2 gram protein + 8 saat kaliteli uyku + düzenli antreman ile 6 ay içinde farkı farketmemeniz mümkün değildir.. ha dersin ki kaslarım belirgin olsun bu iş biraz genetik birazda yağ oranın ile alakalıdır.. en basitinden adonis kaslarının görünmesi için vücut yağ oranını %10 lara çekmen gerek + mekik hiçbir boka yaramaz.. karın kaslarına ağırlık uygulaman gerek.. son olarak youtube da genç ve fit ile savaş cebeciyi takip edebilirsin.. + protein tozundan korkmayın yediğiniz tavuk ve hormonlu gıdalardan yüzlerce kat daha sağlıklı ve temiz bir üründür.. + vücut geliştirme esnasında günde 5 gram civarı kreatine ihtiyacınız olacak bunu doğal yoldan almaya calıssanız sanırım hergün 2 kilogramdan fazla kırmızı et yemeniz gerekecek bunu hergün yapmaya ekonomik şartlar el vermez ama normal monohydrate kreatineleri supplement olarak temin etmek hem ucuz hemde kolaydır.. arkadaş burda bilgi vereyim derken herkese laf sokma cabasına girmiş.. sen savaş cebeciyi takip et gerisi kendiliğinden gelir..
dipnot : günde 1 yemek kaşığı doğal zeytin yağı tüketmende vücut için önemli.