Vurun Türkce"Ye
-
Türkcemizin nasil katledildigini anlatmaya çalisan güzel bir video
http://fr.youtube.com/watch?v=S54apxVdO0w
Türkcemin mükemmel oldugunu düsünmüyorum ama yaz tatilinde Türkiye'ye de yeni kelimeler ögrendik, anlasamiyoruz türkce hatirlamadigim kelimeleri aklima gelmiyor oysa ki fransizca konussaymisim çok güzel anlasacakmisiz !! çok saskinlikla farketigim cümlelerin çogu fransizca kelimelerle kuruluyor, hem kulaga çok çirkin geliyor hem türkcemizin unutulmasina sebep oluyor.
mesela puentiyeli elbise bu noktali olamazmi ? aptal, budala embesil olmus, jenerasyon, dejenere, dizayn, minimize, fantastik, entegre, adisyon, kombinasyon...syon la biten kelimelerin sayisi oldukca yüksek.
-
Anlamlı bir film.
@sahmaran, videoda Türkçe bir kelime değil sanırım.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Anlamlı bir film.
-----------------------------
yaf o kadar dikkat ettim ;D -
Swool bunu yazdı:
bu tür sözcüklerde normal karşılanır, fakat sizin de bildiğiniz gibi geliorum, eet, chok, qücük vs şeylerde kullanımı yanlıştır, hatalıdır, ezikliktir.Diyelim hack. bunu mecbur hek diye okuyacak hack yazacaz. Tam Türkçe karşılığı yok. Bu tür şeylerde normal. Biz yeterki şu anki malların yüzünden giden Türkçeyi kurtaralım bi. Sonra onlara yeni anlamlar buluruz.
-
Çok güzel olmuş
-
sahmaran bunu yazdı:
Swool bunu yazdı:
yaf o kadar dikkat ettim ;D
Başlık, Türkce = Türkçe :) -
Kendim Karapapak Türk'üyüm ve ailemde sülalemde kültürün kaybolmaması açısından kendi aralarında devamlı Kafkas Türkçesi ile konuşulur...ve aileye yeni katılan bireylere aşılanır..Fakat dışarda bunu konuşmak imkansız..bi İstanbul Türkçe'si furyasıdır gidiyor...tabi mecburen bunu konuşuyoruz : ) .. ama Türkçe filan değildir..Fransızca,arapça,farsça ve ingilizceden oluşan sentez ve soysuz bi lisandır...ama insanlar anlaşabiliyorsa sorun yok diye düşünüyorum : )
-
Swool bunu yazdı:
Anlamlı bir film.
oldu başka?
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF3FB36B5C02E7607F&KELIME=video
video TDK'na göre türkçe -
bizim dilimiz hiçbir dilden özenti değildir öz be öz türklerin konuştuğu diğer dünya dillerinden çok daha zengin içeriğe sahip ve anlaşılır sade bir dildir. Türk milletinin farkı da budur zaten böyle bir milletin evladı olduğum için gurur duyuyorum....
-
blackhammer bunu yazdı:
Swool bunu yazdı:
Anlamlı bir film.
oldu başka?
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF3FB36B5C02E7607F&KELIME=video
video TDK'na göre türkçe
Dikkatli bakmanı öneririm, Türkçe kelimelerde iki sesli harf yanyana gelmez.C/P = video
isim İngilizce video -
lütfen go homunuz beyfendi :)
abi gülsem mi ağlasam mı bilemedim :|