W11 İso Öneriniz
-
Arkadaşlar selamlar.
tnctr iso kullanıyordum ondandır diye gittim orjinal iso kurdum sorun hala devam ediyor
konu açmıştım hatta
https://www.tahribat.com/forum/klasorun-gec-acilmasi-258982
---
cidden sıktı artık pcde yüklü bir şeyde yok format atayım diyorum var mı önerdiğiniz kullandığınız bir iso ?
-
Iot yani eski adıyla Embedded Windowslar iyidir. Çünkü bu ISO'lar şirketlerin kullanımı için hazırlandığından saçma sapan gereksiz Microsoft servisleri olmuyor.
https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/download-windows-11-iot-enterprise-ltsc-eval
Direk İngilizce olarak kuruluyor daha sonrasında ayarlardan Türkçeye çevirirsin.
-
Burada çözümler yine verilecektir. Olmazsa eğer ve kesinlikle format atacağım dersen İSO hazırlama konusunda yardımcı olabilirim. En sade w11 isonu kendin hazırlarsın.
-
Dün aralık güncellemesini baz alarak kendim için modlamıştım. Dahada hızlandırırım ama tnctrdekiler gibi çok oynadığı için sistem bileşenlerinde sorun olabiliyor.
istersen pixele atayım.
-
adamhakli bunu yazdı
Burada çözümler yine verilecektir. Olmazsa eğer ve kesinlikle format atacağım dersen İSO hazırlama konusunda yardımcı olabilirim. En sade w11 isonu kendin hazırlarsın.
Ya da direk yardımcı olayım. Sonra bişi çıkar yazamam falan sıkıntı olmasın.
https://github.com/memstechtips/UnattendedWinstall
Bu adamın dediklerini yap direk, ben öyle kullanıyorum sıfır sıkıntı. Bir dosya var onu normal isonun içine atıyorsun kurulum yaparken o dosya bir otomasyon görevi görüyor. Sanal makinede önce dene beğenirsen normale de kurarsın. Dosyadaki tüm kodlar falan windowsun müsaade ettiği kodlar. Dışarıdan bişi eklemiyorsun isoya. Zaten burada da ondan bahsediyor. https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/update-windows-settings-and-scripts-create-your-own-answer-file-sxs?view=windows-11
Ek: gerçi şu an farkettim adam 3 aydır el sürmemiş dosyaya, dediğimi yapacaksan da ilk önce mutlaka sanal makinede dene. Bir sürü güncelleme aldı windows 3 ayda, sıkıntı çıkabilir kurulumda falan ya da sonrasında. Bilgin olsun.
adamhakli tarafından 04/Şub/25 00:03 tarihinde düzenlenmiştir -
ilk kullanım şeklimi yazayım
günlük kullanım tarayıcı - word - canva - capcut - tradingview - bazen oyun indirip oynuyorum
--
@mkyb abi kullanımda sorun olmucaksa ne bilim oyun indiririm yok şu eksik felan derde sokmazsa neden olmasın
@adamhakli abi iso hazırlamakla uğraşmayayım
@yamtartunga olur abi kullanımı rahatsa
---
modlu isolarda çok sorun yaşadım ne bileyim microsoft storedan bir şey indircem hata veriyor
bazılarında defender yok ben kullanıyorum defenderi
-
ErastoX bunu yazdı
günlük kullanım tarayıcı - word - canva - capcut - tradingview - bazen oyun indirip oynuyorum
modlu isolarda çok sorun yaşadım ne bileyim microsoft storedan bir şey indircem hata veriyor
Bende modlularda hesinde olmasada az çok sorun yaşadım. Neleri ellediklerini bilmediğimden kendim yaptım. Modladım dediğimde yukarıdaki arkadaş gibi sadece autounnatend dosyasını içine koydum kendime göre :)
Ben 2 yılldır defender dahil hiçbir AV kullanmıyorum. Defender pasif geliyor Yinede istersen sen bilirsin.
-
yamtartunga bunu yazdıErastoX bunu yazdı
Bende modlularda hesinde olmasada az çok sorun yaşadım. Neleri ellediklerini bilmediğimden kendim yaptım. Modladım dediğimde yukarıdaki arkadaş gibi sadece autounnatend dosyasını içine koydum kendime göre :)
Ben 2 yılldır defender dahil hiçbir AV kullanmıyorum. Defender pasif geliyor Yinede istersen sen bilirsin.
Defender olması lazım hocam.
-
sistem diski dışındaki diskleri çıkarıp bir de öyle dener misin ? sadece sistemin bağlı olduğu depolama alanı takılı kalsın. diğerlerini çıkar.
-
Sen beni dinle Iot kur bir hafta kullan memnun kalacaksın. RAM tüketimine şaşırma garantisi veriyorum.
-
ErastoX bunu yazdıyamtartunga bunu yazdıErastoX bunu yazdı
Defender olması lazım hocam.
o zaman yukarda yazıldığı gibi iot indir.
en-us_windows_11_iot_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_f6b14814
Bu kalıbı bulursan pro lisans anahtarın varsa onunla kullanabilirsin. yada dijital linsans varsa bilgisayarında otomatik lisanslar.