Wds Kurulumu ?
-
Elimizde bir tane EnGenius outdoor access point, bir tane de D Link DWL 2100AP access point var. Dışarıda olan EnGenius AP den içeride olan D Linke Kablosuz yayın vermek istiyorum. D Link in arayüzünde wds+ap olarak ayar yapıp engenius un mac adresini kaydediyorum. ama bilgisayardan bir türlü d link e bağlanamıyorum. var bir yerde yanlış ama çözemedim. WDS kurulumu yapan arkadaşlar var mı ?
-
püe kimse bilmiyor mu ?
sorumu değiştiriyorum.. markaları farklı iki ap arasında wsd kurulumu olur mu ?
-
tamam soruyu tekrar değiştiriyorum.
Airties WAR-141 kablosuz modem üzerinden D-link 2100 ap bağlantısını kuruyorum. modemin mac id sini D Link e, D Link in mac id sini modeme tanıttığın zaman sorunsuz bağlanıyor. Yalnız bu sefer modem devre dışı kalıyor sadece D link üzerinden yayın veriyor. Her iki aletten de yayın alacağım sistem nasıl yapabilirim ki ?
-
WDS bağlantı wpa şifrelemede sorun çıkartıyor. web şifrelemeye dönüyoruz mecburen.
Her iki aletin de SSID leri aynı olmalı imiş
Wep şifreleme yapmak lazım imiş
mac id lerin birbirine tanımlı olması lazım imiş
bir de Varsayılan ağ geçidine modem ip si giremek gerek imiş. -
Bir WDS kurulumunun daha sonuna geldik. Emeği geçen benjamine teşekkür ediyorum. Bari birinin işine yarasın
Bu ne lan kendim çaldım kendim oynadım :|
gidelim benjamin..
-
:D:D İnsanlık ölmüş.Nowalgin den tahribata katkı ((:
-
NovalgiN bunu yazdı:
-----------------------------
Bir WDS kurulumunun daha sonuna geldik. Emeği geçen benjamine teşekkür ediyorum. Bari birinin işine yarasın
Bu ne lan kendim çaldım kendim oynadım :|
gidelim benjamin..
-----------------------------:P iyi oldu ama bişeyler öğrendim,
bende su masa ustundeki pencereleri gruplayip Tasiyabilen bir programi bulursam harika olacak, hemen postu guncelleyeceğim. XF
-
yetisememisiz :)
ama farkli markalar oldugu icin kopma sorunu ile karsilasicaksin. yazdiklarinin haricinde ayni kanaldan calismalarida gerekiyor
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------
yetisememisiz :)
ama farkli markalar oldugu icin kopma sorunu ile karsilasicaksin. yazdiklarinin haricinde ayni kanaldan calismalarida gerekiyor
-----------------------------edit: SSID lerin ayni olmasi gerekmiyor :)
-
hocam ssid farklı yaptım olmadı. ama tekrar deneyeyim ap den ap ye yazarım artık buraya
-
Evet aynı model access pointler arasında WDS olayı tamamdır. SSID lerin aynı olması gerekmiyormuş sahiden. ama WEP şifrelemeyle sorun çözülüyor WPA desteği yok. en azından D link te öyle. mac id lerin birbirine tanımıyla iş tamam.