Web İşinde Belli Bir Yere Gelmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bilge adamın CSS setiyle bismillah dedim. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bi ben sevemedim bu web islerini.

basarılar diliyorum, umarım yılmadan ilerlersin. (R.I.P Programmer)

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiaD06
    MiaD06's avatar
    Erkek

diğer postları okumadım. hocam 4le 5 arasında ki farkı bilmiyosan hiç tereddüt etme direk css'e gir. onu iyice öğrendikten sonra javascripe geç zaten istemeden HTML5 e geçersin. sonra php ye geçersin. ve kod yaz. bol bol yaz. asla tasarım görünümünde işleri halletmeye kalkma. bol bol kod yaz. yazmaktan zarar gelmez. hemde iyice öğrenirsin.

Tek isteğim MiaD'ımın dolması .. cart curt.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bir kaç saattir çalışıyorum. Çalıştığım kaynaktanmıdır bilemiyorum, css yi html kodlarının düzenlenmesi olarak anlatıyor. Yani html yi hep biliyormuşuz gibi.

Ancak ben o kadar da html ye hakim değilim. Acaba html ye mi yönelsem diye düşünüyorum şu an.

Öyle bir pdf yapmışlarki kopyalamaya karşı korumalı fine reader da yok deneme amaçlı örnepi alamıyorum bugünlük derse ara vereceğim.

Sizce html yi sıfırdan mı başlamalıyım ?

Bu konuda sorularımı pratik şekilde alabileceğim forum siteleri var mı ? Burayı sürekli meşgul etmeyeyim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

edit// sory 

zeybekustasi tarafından 05/Şub/13 04:55 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Bir kaç saattir çalışıyorum. Çalıştığım kaynaktanmıdır bilemiyorum, css yi html kodlarının düzenlenmesi olarak anlatıyor. Yani html yi hep biliyormuşuz gibi.

Ancak ben o kadar da html ye hakim değilim. Acaba html ye mi yönelsem diye düşünüyorum şu an.

Öyle bir pdf yapmışlarki kopyalamaya karşı korumalı fine reader da yok deneme amaçlı örnepi alamıyorum bugünlük derse ara vereceğim.

Bu konuda sorularımı pratik şekilde alabileceğim forum siteleri var mı ? Burayı sürekli meşgul etmeyeyim.

Bırak o seti ve git HTML4 öğren diycem de yarım hakim olunucak kadar nesi var html'in? Neresini bilmiyosun?

<div> </div> işte. Sonra css devreye girer class ya da id eklersin. <div class="divclassi"> </div> olur. Sonra başlarsın css ile o div'e ayar çekmeye ya da table'a 99 senesinde yaşıyosan tabi :p 

http://fatihhayrioglu.com/ bu adam'ı takip edebilirsin bu konular için. CSS için e-book'u var o da iyidir. Mantığı kaptıktan sonra hemen bi psd bulup html&css'e dök onu. En güzel öğrenme yöntemi. 

Altan naptın oğlum :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    fatX bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Bırak o seti ve git HTML4 öğren diycem de yarım hakim olunucak kadar nesi var html'in? Neresini bilmiyosun?

işte. Sonra css devreye girer class ya da id eklersin.

olur. Sonra başlarsın css ile o div'e ayar çekmeye ya da table'a 99 senesinde yaşıyosan tabi :p 

http://fatihhayrioglu.com/ bu adam'ı takip edebilirsin bu konular için. CSS için e-book'u var o da iyidir. Mantığı kaptıktan sonra hemen bi psd bulup html&css'e dök onu. En güzel öğrenme yöntemi. 

sabahlara kadar çalışıyorsun, siktir git yat uyu lan :D

hay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

sabahlara kadar çalışıyorsun, siktir git yat uyu lan :D

Kahvem de bitti öğlene kadar anca dayanırım :/

Altan naptın oğlum :|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zfr321
    Zfr321's avatar
    Erkek

Hocam ben sana kendimden örnek vereyim. Photoshop, İllustrator, İndesign ve Corel programlarını iyi bir şekilde kullanıyorum , ama bana bunlar yetmiyordu yani yeni şeyler öğrenmek istiyordum evde tek başıma css öğrenmeye başladım. Zaten css öğrenmeye başladıkça html'de öğreniyorsun onunla birlikte.

Her neyse ben kolları sıvadım css ve html'i öğrenmeye aradan 1 hafta geçti patlicam yapamadığım şeylerde internete bakıyorum internette ki örnek videolarda ki anlatımları anlamıyorum anladıklarımada anlam veremiyorum işin içinden bir türlü çıkamadım. Ondan sonra yavaştan bırakmaya başladım çünkü ne kadar kolay bir sistem olsada benim gibi web hakkında hiç bir bilgisi olmayan biri için oldukça zordu bunlar.

Bu zorlanmadan sonra ben css öğrenmeyi bıraktım çünkü sürekli kod yazabileceğim örnekler yok elimde hiç bir şey bilmiyorum ne yapacağım ne yapılır neyi kodlayacağım sadece orada ki komutlar ne işe yarar onları öğreniyordum e pratik olmadıkçada her gün unutuyordum.

Tabi ben bu yüzden bıraktım yapamadım çünkü tek başıma çok zorlandım umarım sen tek başına başarırsın.

Şimdi sana tavsiye edeceğim konuya geldik :) 

Web üzerine işler yapan ajanslara başvuru yap ve öğrenmeye ne kadar istekli olduğunu söyle. Yardım iste bence tek başına yapılması oldukça zor sistemler bana göre öyle. Bende çok istekliydim bu konuda o yüzden tahribatın en saglam müridlerinden biri olan Erdem abiden yardım istedim ve şuan 2 ay oldu. 2 ayda html, css, css3 ve jquery'yi oldukça iyi bir şekilde öğrendim yanında.(ve bu arada Erdem abi bana öğretmekten daha çok nasıl öğrenebileceğimi gösterdi buda benim her konuda öğrenmemi hızlandırdı)

Bu işleri yeni öğrenen biri olduğum için istediğin konuda soru sorabilirsin sana yardımcı olmaya çalışırım hocam.

Allah yardımcın olsun

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Zfr321 bunu yazdı

Hocam ben sana kendimden örnek vereyim. Photoshop, İllustrator, İndesign ve Corel programlarını iyi bir şekilde kullanıyorum , ama bana bunlar yetmiyordu yani yeni şeyler öğrenmek istiyordum evde tek başıma css öğrenmeye başladım. Zaten css öğrenmeye başladıkça html'de öğreniyorsun onunla birlikte.

Her neyse ben kolları sıvadım css ve html'i öğrenmeye aradan 1 hafta geçti patlicam yapamadığım şeylerde internete bakıyorum internette ki örnek videolarda ki anlatımları anlamıyorum anladıklarımada anlam veremiyorum işin içinden bir türlü çıkamadım. Ondan sonra yavaştan bırakmaya başladım çünkü ne kadar kolay bir sistem olsada benim gibi web hakkında hiç bir bilgisi olmayan biri için oldukça zordu bunlar.

Bu zorlanmadan sonra ben css öğrenmeyi bıraktım çünkü sürekli kod yazabileceğim örnekler yok elimde hiç bir şey bilmiyorum ne yapacağım ne yapılır neyi kodlayacağım sadece orada ki komutlar ne işe yarar onları öğreniyordum e pratik olmadıkçada her gün unutuyordum.

Tabi ben bu yüzden bıraktım yapamadım çünkü tek başıma çok zorlandım umarım sen tek başına başarırsın.

Şimdi sana tavsiye edeceğim konuya geldik :) 

Web üzerine işler yapan ajanslara başvuru yap ve öğrenmeye ne kadar istekli olduğunu söyle. Yardım iste bence tek başına yapılması oldukça zor sistemler bana göre öyle. Bende çok istekliydim bu konuda o yüzden tahribatın en saglam müridlerinden biri olan Erdem abiden yardım istedim ve şuan 2 ay oldu. 2 ayda html, css, css3 ve jquery'yi oldukça iyi bir şekilde öğrendim yanında.(ve bu arada Erdem abi bana öğretmekten daha çok nasıl öğrenebileceğimi gösterdi buda benim her konuda öğrenmemi hızlandırdı)

Bu işleri yeni öğrenen biri olduğum için istediğin konuda soru sorabilirsin sana yardımcı olmaya çalışırım hocam.

Allah yardımcın olsun

KAynaklardan çalışıyorum dediğin gibi pratik çok önemli. Onun için kime sorabilirim emin değilim. Ajans hangi ajans mesela ? Sen öğrendiğin kişiye netten mi sordun yoksa birebir mi yarımcı oldu ? Face üzerinde bir gruo olsa aslında iyi olur. Araştırmak lazım.

fatx dün gece biraz daha baktım o kodları kendim geçirdim notepad a html yide bunun üzerinden öğrenebilirim gibi geldi dediğin gibi.

Toplam Hit: 2701 Toplam Mesaj: 23