Web Kontrol Paneli Yazıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba, Linux'ta kullanmalık bir panel yazma fikrim var. 

Bind, Php, Mysql, Apache & Nginx, qMail destekli ufak çaplı bir panel yazmayı hedefliyorum.

Aklıma takılan tek bir soru var, Kontrol panelleri, apache'de virtual host açmak yerine başka bir şekilde oluşturuyor siteleri. 

Yani httpd.conf dosyasına virtual host açmaktansa, bir yöntemle doğrudan açıyorlar. Bunu nasıl yapıyor ? Teşekkürler

Not: piyasa kontrol panelli var ücretsiz kullan gibi yorumlar gelmezse sevinirim :)

Not2: Varsa tavsiyelerinizi de alırım :)

cache tarafından 23/Haz/15 18:21 tarihinde düzenlenmiştir

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Genelde paneller apache configurasyon dosyalarinin oldugu bir yerde sites-enable veya benzer isimli bir klasör içerisine siteyle alakali konfigurasyonlari yaratir.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Genelde paneller apache configurasyon dosyalarinin oldugu bir yerde sites-enable veya benzer isimli bir klasör içerisine siteyle alakali konfigurasyonlari yaratir.

Teşekkürler hocam :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

bendende küçük bir öneri daha çok linux'un debian dağıtımına doğru yönelmen olucaktır. Ubuntu'dan dolayı çoğu server debian altyapısını kullanmaktadır. İncelemen içinde ajenti yi öneririm güzele benziyor. Webmin'i bırakmamın sebebiydi. Kendi sunucumda kullandığım bash scripti veriyim domain açarken işine yarar umarım en azından yol gösterir sana.

http://paste.ubuntu.com/11763501/

Ubuntu makinada apache servisi için hazırlanmıştır nginx'de çalışmaz. Çalıştırmak için olduğu klasörsde ". siteup" diye çalıştırırsınız sonra size eklemek istediğiniz domaini sorar ve oluşturur en sonundada apache'yi reload eder.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    Ccaglayan bunu yazdı

bendende küçük bir öneri daha çok linux'un debian dağıtımına doğru yönelmen olucaktır. Ubuntu'dan dolayı çoğu server debian altyapısını kullanmaktadır. İncelemen içinde ajenti yi öneririm güzele benziyor. Webmin'i bırakmamın sebebiydi. Kendi sunucumda kullandığım bash scripti veriyim domain açarken işine yarar umarım en azından yol gösterir sana.

Ubuntu makinada apache servisi için hazırlanmıştır nginx'de çalışmaz. Çalıştırmak için olduğu klasörsde ". siteup" diye çalıştırırsınız sonra size eklemek istediğiniz domaini sorar ve oluşturur en sonundada apache'yi reload eder.

Script için teşekkürler hocam, CentOS 6 kullanmayı düşünüyordum. Birde direk nginx mi kurayim yoksa apache ile proxy özelliğini mi kullanayım ?

cache tarafından 23/Haz/15 21:25 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

sonuç ne oldu?

lighttpd desteği olacak mı?

ulan bir susar mısın?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wm-t
    wm-t's avatar
    Erkek

Serverpilot u da incelemeni tavsiye ederim 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    cache bunu yazdı
    Ccaglayan bunu yazdı

Script için teşekkürler hocam, CentOS 6 kullanmayı düşünüyordum. Birde direk nginx mi kurayim yoksa apache ile proxy özelliğini mi kullanayım ?

apache + nginx. Geçen mysql çökmüş, 3 gün site mutlu mutlu yayınlanmaya devam etti cache sayesinde :)

Ayrıca vestacp'yi araştır.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Panelin beta testlerini yapiyorum web panelinin yapimina başladım şimdilik ssh tan kontrol ediyoruz :) Yakinda paylaşırım 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Bekliyoruz.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

bende bıktım piyasadaki panellerin bi zaman sonra patlayıp çatlayıp yada tam istediğim gibi kontrol sağlamamasından

en iyisi manuel aq yada bu şekilde kendine özel panel yazmak

nginx + php-fpm + varnish +mariadb  oh mis

mail sunucusu olarak yandex

dnslerimide cloudflare üzerinden yönetiyorum.

Tabi herşeyi kurmak güzelde optimazsyon önemli özelliklede nginxde

Toplam Hit: 2111 Toplam Mesaj: 12
web panel