Web Sanal Pos Ödeme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı

eğer çekeceğin fiyat miktarı çok fazla fark değilse yani dediğin gibi 0.5 kuruşluk bir fark ise 1 lira fazla çekip gün sonunda aradaki farkı kredi kartına geri yükletirsin

bu daha mantıklı. yada atıyorum sözleşmede maximum fark 10 liradır diye belirtirsin 10 lirayı peşin çeker 4 lira fark olduysa 6 lirayı 5 saatin sonunda iade edersin. İzmirde belediye bisikletleride bu şekilde çalışıyor. Kartından tam gün ücreti çekiyor. Kaç saat kullandıysan o tutuarı alıyor geriye kalanı iade ediyor gibi. Yoksa sen adam ben 5 saat içindeki farkı çekicem dersen ben olsam kabul etmem. Yani ürün şimdi 100 lira belki de  5 saat içinde 4 hanelere çıkacak rakam. Neden kabul edeyim ki .

İşlem biraz döviz işlemi gibi seziyorum.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halogen
    halogen's avatar
    Erkek

Sana teknik konuda bilgim olmadığı için fikir veremeyeceğim. Ama çalıştığım firmadaki çalışma mantığıyla örtüştüğü için örneklendirebileceğimi düşündüm. Müşteri alacağı ürünün miktarını girer bizde, ona karşılık sistem onun hesabından provizyon çeker. Satış işlemi sonlandığında aldığı ürün litre bazında olduğu için eksik veya fazla almış olması durumunda provizyon iptal olur direk satışa döner. Bunda şöylede bir mantık var, siparişiyle neticede aldığı ürün arasında belli yüzde sapma payı olabilir, bu sonsuz değildir. Ona göre programlanmıştır. Sistemin kurgusunu IT yaptığı için fazla bilgim yok, benden bu kadar :) Umarım işine yaramıştır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı

Resetlenme durumu hiç aklıma gelmedi... Nasıl bir kafa yaşıyorsam. Acaba resetten sonra bellekten tekrar o veriyi okuyabilir miyim ki  ? Bunu yaparsam bir sorun olmaz herhalde... Yav şifrelesem saklasam gene sıkıntı .. Şifrelediğim algoritma kodun içinde olacak çünkü . Acaba şu blockchaini bu iş için kullanabilir miyim  

Algoritmanın kodun icinde olması dert değil. des-aes gibi standart bir algoritma kullanacaksin sonucta, Key'lerin nerede saklandığı önemli. Bankacilikta HSM cihazları kullanıyoruz bunlar icin.

PCI ile ilgili bir kitap ta bunu soyle anlatmışlardı kale kapisi gibi kilitliyorsun kapini ama anahtari paspasin altına birakiyorsun. seklinde acikliyordu kodun icinde sifreleri tutmayı.

edit : blockchain in icinde ki aday block kavramında ki veri paylaşımı ile eventlari 3-4 sunucu da tutup birisi resetlenirse stage/status mantiğini bir birine syncron olarak paylaştırabilirsin ama worker / miner gorevinde consustion takibini kolaylaştırmak icin tek cihaz üzerinden gitmek gerekir. Yapilabilir mi evet yapilir ama bence cok mantikli değil. onun yerine interval oluşturmak yerine db de bir record oluşturup bu record icinde gerekli parametreleri ve iş tipini bbelirtirsin. Arkada farkli bir app calisip o parametreleri db de belirtilen isi yapmasi gereken web servise gonderereek işi gerçekleştirir. bu app i global olarak her projede kullanabilirsin bu sayede.

Edit 2: tabi bu mantik ta microservis yapisi vs icin mq ile iş bildirimi kendi üzerinde yapilip db den 2-3 dk lik iş listesini cache leyip loadmangment gibi akışlar vs vs vs. iş dallanır ama ilk başta direk db ye yüklenecek sekilde yap. sonra darboğaz yaşandıkca bu işlemlere bakarsın. yürümeden koşmak mantıklı değildir. sen iyi bir yazılımcısın bunlara girersin ama bu sefer iş cikmaz orta yol icin todo list oluştur dostum.

undefined-01 tarafından 21/Ağu/18 08:59 tarihinde düzenlenmiştir

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocalar teşekkürler değerli. Yorumlar için. Bazı sebeplerden dolayı konuya direkt olarak giremiyorum.. Sebebini 2 3 ay sorna açıklarım zaten forumda. 

Rakkoc, todo list hazır abi. Biraz trade off a ihtiyacım var. Meblağ büyük birde al sat forex falan değil iş anlattığım gibi. Satılan ürüne sonra ek ücretler ilave ediliyor. Bayramdan sonra banka ile konuşup senin şu token muhabbetini anlatacağım. Bankada çalışan müritler vardı sanki buralarda  ?? 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

Online mail order kullan hocam anladigim kadari ile kur gore 5 saatin en yuksek kurundan satis yapicaksniz

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

cıft sıstem kullanacaksın hocam nedır kuyumcular nasıl / dovız buroları nasıl dolar yukselmıs altın yukselmıs dusmus bakmıyorlar bakarlarsa zaten batıyorlar 

es zamanlı olarak satıs mı yapıldı alıyorlar altcoin mevzusundakı gıbı onemlı olan eldekı brımı artırmak sızde boyle yapmalısınız banka kuru uzerınden satıs yapıp anlık olarak almalısınız 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 3143 Toplam Mesaj: 17
banka sanalpos