Web Sayfanin Bir Kismi Sabit Bir Kismi Degisebilir Nasil Olcak?
-
evt simdi olay sudur
bi grubun ismine tiklayinca onun sayfasi açiliyor ve onun mp3u çaliyor güzel
sonra altinda menu olcak : biografi | diskografi | hede hodo
biri gircek diskografiye tiklicak sayfa degisecek ama ben mp3 kismi yenilenmesin istiyom yoksa sarki durur
bunu iframe ile yapabiliriz galiba ama önerilmeyen bi teknik
baska nasil yapabilinir ajax duydum biraz açin bakalim :D
-
iFrame kullanarak tasarıma da iyice gömersen farkedilmeyecek şekilde uydurursan gayet çakma Ajax gibi olur :P Ama yok illa Ajax diye tutturduysan tülücüğüm birazdan biri e-kitap filan verir.
-
http://jsindir.com/goster/1152 şu zımbırtı rahatlıkla işini görecektir
-
Real-Kurd'un dediği gibi iframe ve table leride kullanarak yapabilirsin bunu. Yalnız ajax dadaha iyisinide yapabilirsin
-
aquamp player olur. frame kullanıo ama göze batmıo.
http://img388.imageshack.us/img388/8303/radyonungorunumu8mz.png
eğer olur diosan anlatımını yapabilirm.
-
css kullanarak yapıyolar,hani şu sitelerin tepesinde köşede oluo ya sabit bi fiyonk gibi bişi onlarla aynı olay...
-
ya işte ajax xmlhttprequest ile çok rhat yaparsın. Böle loadingli modingli şık bişi olur. Beceremessen yaz yardımcı olak
wasd bunu yazdı:
-----------------------------
css kullanarak yapıyolar,hani şu sitelerin tepesinde köşede oluo ya sabit bi fiyonk gibi bişi onlarla aynı olay...
-----------------------------oha css ile ne alaka. Örnek gösterebilirmisin
-
Oha :D ben başlığa cvp yazdım prdn :D mp3 için deildi o yandaki sabit grafiklerle ilgili yazdım ben.O yazdığı şeye çözüm hiç görmedim :D oluyodur ama...
-
siteyi php kodlarsan zaten bi sayfayı sadece tek sayfa olarak yazmazsın onu parca parca yazarsan sayfa sabit durur sadece değişmesi gereken yer değişir.. inculade ile yapabilirsin bunu..
-
İstenilen şey bi yerde mp3 çaların sabit durması yani sürekli çalması. O yüzden php include felan işe yaramaz. iframe ile de amelesel olur.
hatta ajaxla yapmakda saçma bunu. eğer yaparsan grup bilgilerini ajaxla yükleyeceksin muhtemelen ama aslında sayfa yapısına yüklenmemiş olucak o yüzden sayfalandırma olayı felan yapamayacaksın ya da javascript ile içinden element felan seçemeyeceksin. O yüzden çözümü tülaya yazdığım gibi buraya da yazıyorum frameset kullanınız. sayfayı 2 frameye ayırınız alttaki frame küçük olur bordersız. oraya yüklersin mp3 çaları. mis
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------İstenilen şey bi yerde mp3 çaların sabit durması yani sürekli çalması. O yüzden php include felan işe yaramaz. iframe ile de amelesel olur.
hatta ajaxla yapmakda saçma bunu. eğer yaparsan grup bilgilerini ajaxla yükleyeceksin muhtemelen ama aslında sayfa yapısına yüklenmemiş olucak o yüzden sayfalandırma olayı felan yapamayacaksın ya da javascript ile içinden element felan seçemeyeceksin. O yüzden çözümü tülaya yazdığım gibi buraya da yazıyorum frameset kullanınız. sayfayı 2 frameye ayırınız alttaki frame küçük olur bordersız. oraya yüklersin mp3 çaları. mis
-----------------------------
Ama sanırım tülü sadece bir mp3 çaların sabit durmasını kastetmemiş. Örneğin Haluk Levent'in bir parçasının altında o parçanın ya da o sanatçının bilgilerinin linkleri var. Ekrana yazdırmak istediği şey linklerin gittiği bilgiler ve bu bilgiler ekrana gelirken de o mp3 ve çalan mp3 sabit kalacak. Gerçi senin çözümün de mantıklı ama biraz daha teferruatlı gibi geldi bana.