Web Sitesinde Ki Yazılar Jpg Olarak Çıksın
-
arkadaşlar yapacak olduığum sitede joomla kullanmak istiyorum.. ve eklenen yazılar jpg olrak çıksın istiyorum... mesela bu yazı ekranda jpg formatında çıksın istiyorum.. bunu nasıl yapabilirim...
-
evet dediğin şekilde bir şey var , facebook mail kısmında kullanıyor mesela bunu..
http://forum.perfectgate.net/php-yaziyi-resme-cevirmek-t105.html?s=900ec553daa29f2463a886bd5e269a47&
tam aradıgın şey bu adreste.
-
ben bunu joomlaya nsaıl eklerim?
-
hocam aspjpeg ile çok kolay yapabilirsin bu dediğini
bildiğim kadarıyla joomlanın böyle bir eklentisi yok o yüzden kendin kastırman gerekebilir :)
-
peki bunu hangi sistemde yapabilirim... bana hazır sablon lasım... arkadaşlar..
-
himm güzelmiş ya :D php nin böyle niğmetleri varmıydı yoksa bileşenmi ?
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------joomla php olduğuna göre php kodu kullanmak gerekiyor, nerede yazı > resim yaratacaksan orada uygun boyutta bir iframe açmanı tavsiye ederim akabinde içine çağıracağın dosyaya şu kodu yaz :
$re1=rand(0,150); //// bu $re değişkenleri rasgele renk seçiyor , R G B için
$re2=rand(0,150);
$re3=rand(0,150);
$r4=rand(150,250); // r4 yazının rengidir$sifre="Buraya resme ne yazacaksan onu yaz";
$resim=imagecreate(70,40); // 70x40 resmin boyutlarıdır
$beyaz=imagecolorallocate($resim,$r4,$r4,$r4);
$bordo=imagecolorallocate($resim,$re1,$re2,$re3);
imagefill($resim,0,0,$bordo);
ImageString($resim, 7, 10, 10,$sifre, $beyaz);
imagepng($resim);
imagedestroy($resim);
-----------------------------
mesela şimdi iki sayfalik bir yazı olsa bunu nasıl yaparım ve bu kodu yazı yazdığım text box kutusna mı yazmam gerekiyort? -
BuZuL bunu yazdı:
himm güzelmiş ya :D php nin böyle niğmetleri varmıydı yoksa bileşenmi ?
-----------------------------hacı php de neler neler var :C anlatılmaz yaşanır :D
-
www.mfyz.com'daki konu başlıklarındada bu özellik kullanılıyor sanırım.
-
Profil Resimlerini nası yaptık sanıyosunuz :D
-
MaliAcikgoz bunu yazdı:
xz bunu yazdı:
-----------------------------joomla php olduğuna göre php kodu kullanmak gerekiyor, nerede yazı > resim yaratacaksan orada uygun boyutta bir iframe açmanı tavsiye ederim akabinde içine çağıracağın dosyaya şu kodu yaz :
$re1=rand(0,150); //// bu $re değişkenleri rasgele renk seçiyor , R G B için
$re2=rand(0,150);
$re3=rand(0,150);
$r4=rand(150,250); // r4 yazının rengidir$sifre="Buraya resme ne yazacaksan onu yaz";
$resim=imagecreate(70,40); // 70x40 resmin boyutlarıdır
$beyaz=imagecolorallocate($resim,$r4,$r4,$r4);
$bordo=imagecolorallocate($resim,$re1,$re2,$re3);
imagefill($resim,0,0,$bordo);
ImageString($resim, 7, 10, 10,$sifre, $beyaz);
imagepng($resim);
imagedestroy($resim);
mesela şimdi iki sayfalik bir yazı olsa bunu nasıl yaparım ve bu kodu yazı yazdığım text box kutusna mı yazmam gerekiyort?
-----------------------------Joomlayı entegre edebileceğini sanmıyorum PHP bilgin yok gördüğüm kadarıyla text box kutusuna yazıp hal olcak iş değil.