folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Web Tasarım İşi CD Satışı İşine Döner Mi?

Web Tasarım İşi CD Satışı İşine Döner Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Web tasarımı kimin ihtiyaç duyduğu ile alakalı bir durumdur hocam. Şimdi gidipte bir holding 50 liraya meslek lisesi öğrencisine yaptrırmaz. O yüzden hedef kitleni seçmeli ve ona göre adım atmalısın. Küçük esnaf için 50 lira fazla iken büyük bir işletme için 5000 lira çerez parası ;)

Yani demem o ki web tasarım cd satış işine dönmez. Her zaman profesyonellere ihtiyaç duyan adamlar olacaktır.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Döner mi hiç? Koskoca piyasa, onca yatırım var, her gün bir yenilik çıkıyor. Çoluk çocuğun site yaptığı, çoluk çocuğa da site yaptıran kesim zaten bellidir. Bu kesime göre koca bir sektörü silip atmak doğru olmaz. Herkes web tasarım öğreniyor fakat çoğunluk sağdan soldan, videodan, 1-2 blog sayfasından okuduğunu, gördüğünü ezberleyip o şekilde site yapıyor. İşin altını üstünü bilen, sağını solunu kurcalamış birisiyle bu adamlar bir olamaz. Zaten bu iki adamın hedef kitlesi de farklıdır. Herkes 3-5 liralık web sitesine ihtiyaç duymuyor.

Ayrıca web, daha bebeklik döneminde. Gelecekte kim bilir neler neler çıkacak. O zaman belkide bir web sayfasından beklentimiz sadece tıklayalım sayfa göstersinin ötesine geçecek. Zaten günümüzde de web sayfası kavramı daha başka şekillere kaymaya başladı. Bundan 10 yıl öncekilerle şimdikiler bir mi? 10 yıl sonrası da aynı olmayacak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

kim ne derse desin web tasarımın amına koyanlar kesinlikle hazır script veya tema satan siteler oldu (themeforest vs.)

ama web tasarım bitse bile web programlama hiçbir zaman bitmez gibime geliyor..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

arz talep meselesidir tutup ortalama bir sehirde kiytiriktan bir mobilya atolyesine websitesi yapilacaksa bu adam domain+hosting haricinde en fazla 50 tl verir cunku bu adamin websitesinde sergileyecegi bir seyi yoktur musteri yelpazesi bellidir.ortalama sehrin ortalama insanlaridir bu musterilerde internet sitesinden bakacak kisiler degil bizzat dukkana gelip inceleyecek adamlardir. simdi bu adam buyuk isler cevirmiyor sadece ortalama bir sehre hitap ediyor gidip kurumsal bir sekilde calisan firmaya websitesi yaptirmaz. adresi www.xxxmobilya.com olur adrese girersin bir index dosyasinda firmanin logosu ve iletisim bilgileri vardir baska bir sey yoktur.

ama saglam bir firmayi dusunun insaat sektorunde calisan ve surekli olarak ihalelerle ugrasan gelismeye acik bir firma olsun. kiytiriktan bir sehirde olsun ama bu adamin ne avantai var belediyeden karayollarindan delet kurumlarindan ihaleleri alip bina yol yapacaktir. kazanacagi parasi coktur ve uluslar arasi calisiyordur. o zaman bu amcalar kurumsal calisan bir firma ile anlasip web sitesi yaptirir. insan kaynaklari bolumu icin cv olusturucundan tut en kucuk detayina kadar firmadan websitesi isterler. bunlarin ucreti dolarlar odenir.

web sitesi isi asla buyuk firmalar varken cd dvd satisi isine donmez.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Yaptırsınlar iyi olur down edecek bi sürü site çıkar en azından :)

Syntax error..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

şimdi kimse beni yanlış anlamasın kimsenin işini küçümsediğimden değil ama bu işte asıl olan ileriye gidip büyüyecek yarım yamalak olanlar ise yok olacak,
    hani bir süre herkes web tasarım yapacak profesyonel çözüm bekleyenlere yine profesyonel çözüm kurumları yardımcı olacak.
    4 yada 5 yıl önce gidip sağdan soldan cd lerde yazılım topluyorduk ucuz iş peşinde idik bu gün benim gördüğüm kadarı ile kimse böyle yerlere itibar etmiyor lisansız yazılım kullanma müptelası iken yavaş yavaş orj yazılımlara yönelmeye başladık.

tıpkı böylece ilk önce geçici bir süre ucuz iş peşinde koşup sonra yeniden daha profesyonel kurumlara yöneleceğiz.

yunusozturk.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    Holyzone bunu yazdı

aynen öyle

adama diyorsun abi bu sisteme biz şusuyla busuyla toplam 3.000TL çekiyoruz diyorsun (sallıyorum)

adam:"Benim endüstri meslek lisesi bilgisayar bölümü yiğenim var, 50 liraya yapıyor bunları..." diyor.

gel çık işin içinden

yani evet, bu iş CD/DVD işine döndü bile

Format atılırın yerini, web tasarımı yapılır aldı.

Bi siktir git ona yaptır o zaman diceksinde olmuyo işte. Piyasada 3 kuruşa tamah eden ve bu işten ekmek yiyen adamların ekmeğine mani olan  bazı kendini çakal sanan çakma webmasterlar oldugu sürece web işi böyle devam eder . Geçen tbtdeki bi müridin yorumu aklıma geldi . "Google kapansa piyasada coder'ım diye geçinen adam sayısı %20 ye düşer ."  Çok doğru bencede öyle

CnkGn tarafından 31/Mar/13 11:43 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

tasarımı bilmemde yazılımın döneceğini sanmıyorum. kimse asp php .net vs dillerle yıllarca öğrendiklerini 50 liraya pazarlayacaklarını sanmıyorum.

ama html tasarımı alır editler site yaptım der o kadar.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Arkadaşlarında bahsettiği gibi bazı tipler geliyor işte benim yeğen 20 liraya yapıyor amcamın oğlu 3 liraya yapıyor diye bu adamlara siktir git demek farzdır.Hayır madem amcasının oğlu bilmemnesi ucuza yapıyor neden siktirip gidip onlara yaptırmıyorlar da bize gelip söylüyorlar o da ayrı bir mevzu.Bunun sebebi onun yaptığı işin de sikko olduğunu bilmesi ama fiyat kırmak için çakallık yapması.Eğer bir tanıdığım ya da akrabam bana bunu söylüyorsa resmen benim emeğimi çöp olarak görüyordur ben böyle tiplerle zaten olabildiğince görüşmemeye çalışıyorum.

.
Toplam Hit: 1980 Toplam Mesaj: 20