folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Web Tasarıma 0`Dan Başlayacağım Ama Hangi Dilden Başlayayım?

Web Tasarıma 0`Dan Başlayacağım Ama Hangi Dilden Başlayayım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:
    -----------------------------

web tasarımı ayrı bişey web programlama ayrı bişey :| önce hangisini istediğine karar ver :|

postlarımın birinde belirttim hem tasarım hemde programlama yapmak istediğimi... herseyiyle bana ait siteler yapmak istediğimi...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sahir
    Sahir's avatar
    Erkek

Silent_King bunu yazdı:

tarzan bunu yazdı:

web tasarımı ayrı bişey web programlama ayrı bişey :| önce hangisini istediğine karar ver :|

postlarımın birinde belirttim hem tasarım hemde programlama yapmak istediğimi... herseyiyle bana ait siteler yapmak istediğimi...

Çok çok ayrı şeyler üstelik.

Piyasada para kazanmak istiyorsan hiç 2sinede girme çok ayrı şeyler kod yazmak istiyorsan başla html den sora phpye yolunu bulursun ..

hele hele webtasarımda öğrenilcek bişey olmadığından iş daha da zor yaratıcımısın ? kağıtta bişeyler çizebiliyormusun ? yetenek ön plana çıkıyo söylemedi deme.:)

Yoğunlaşacağın dal tek olsun farklı şeyler yapmaya kalkma başarılı olduğun şeyleride unutursun.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Aynen, tek daldan başla. Ya önce tasarım ya da önce programlama.

Bana yazılım mühendisi bir abi önce Masaüstü Programlamayı öğren, orada yavaş yavaş web tabanlı programlamaya da değiniliyor. Yani yazılımın temelini öğren dedi. Şimdi hem sunucu hem istemci bilgisi edinmen gerekiyor. Açıkçası bunları doğru dürüst anlatan  bir Türkçe kaynak da yok.

Önce bir Java, Visual Basic 2008 ve ya Python ile başla. Python hem yazımı hem de okuması kolay script tabanlı bir dil. Öneririm. Onu öğrenirken programlamanın temelini de anlıyorsun... Diğerleri biraz daha gizli iş beceriyor ( VS 2008 ) biraz hariç :)

Bu arada eğer başlarsan sadece birine niyet et. Dinimizde 4 karıya kadar izin var, ama iflahını zorlama... ;)

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
Toplam Hit: 5974 Toplam Mesaj: 34