Web Tasarıma Başlamak
-
Brown bunu yazdı:
-----------------------------
kusura bakma hocam biraz geç oldu. bu tür satılan bir forum var ki kesin sende biliyorsundur. hani google sempatizanı olan webmaster forumu:) oradan bulabilirsin. en mantıklı çıkar yolu dediğim gibi olur. ama trader puanına bakarak al ve scripti sadece 1 domaine lisanllayanlar var onlardan alma
-----------------------------Tamam hocam anladım saolasın (: ama orayada davetiye istiyorlar PM vs vs. yorumun için teşekkür ederim.
scarletbeard2 bunu yazdı:
konuyu tam okumadim ama eger tanitim v e-ticaret işi yapacaksan 1 saatte opencart yada goddady veyahut wix ile halledebilirsin boşlaf değil tecrübe. yok site yapcagim diyorsan senin html xml photoshop gibi programlar ogrenmen cok sürmez 2 3 yıl kadar anca proffeesional olarak ama adobe mute ile hiç bir bilgi bilmeden deneyerek 2 3 günde halledersin.
-----------------------------Photoshop konusunda bir sıkıntı yok, onu html'e bi aktarabilsem zaten :Dmedia_center bunu yazdı:
o kadar kolay değil bu işler aga
-----------------------------Biliyorum hocam kolay olmadığını. zoru başarırız ama imkansız zaman alır (:VBDream bunu yazdı:
daha önce herhangi bir programlama diliyle ilgilendinmi ?
-----------------------------hayır hocam ilgilenmedim. -
Arofer ilk önce ameliyat için geçmiş olsun.
Web tasarımda ana kural şudur :
- Domain adını alırsın. com net org ilk alan adlarıdır. uzantısı com.tr firma adlarıdır. diğer .info .biz .name de yavaş yavaş tutulmaya başladı. Bunları iyice araştırırsın. Çok basittir.
- Hosting alırsın. ( hostingin tutulduğu bilgisayarlardaki işletim sistemleri linüx ve windows diye ikiye ayrılır )
1. siteyi yaparsın. ( artık burada hangi programları , scrptleri ve dilleri kullandığın detaylanır. )
2. Cute ftp vb program ile hostingdeki bilgisayara atarsın.
3. Siteyi ziyaretçiler açar ve yazılanları görürler.
Bu kadar basittir.
Gerisi her birisi kendi arasında detay.
Örnek 1 siteyi yaparsın detayını inceleyelim.
Hangi programlarla ile site yapılır.
1. Frontpage ( html dili )
2. Flash ( ana dosya .fla olur , uzantılar .swf olur. html içine gömülürler. ayrıca iç script kodlarıda vardır incelemen lazım )
3. Dreamveawer bu da flash gibidir. İncelemen lazım.
Daha bir çok program vardır.
Hangi diller vardır.
1. html dili ( linüx ve windows hostinglerde işler )
2. asp dili ( windows hostinglerde işler ve asp ile yapılan bir çok script vardır. Kimisi yazılımı yazıp para ile satar kimisi ücretsiz verir. web wizz forum gibi
3. php dili ( linüx hostinglerde işler ve php ile yapılan bir çok script vardır. Kimisi yazılımı yazıp para ile satar kimisi ücretsiz verir phpbb forum gibi.
Diğer web dillerinide incelersin.Birde programlama dilleri vardır. Bunların web siteleri ile pek alakası olmaz. Ama yandan sağdan soldan bazen alakası olduğuda olur.
visual basic
delphi
c
c++Resimler için ise
paint shop pro ,
adobe photo shop vb leri vardır. Bunlarla resimlerle oynama yaparsın.Videolar için ise
movie maker gibi basit programlar vardır.
total video converter gibi uzantı değiştirme uzatma programları vardır.
uvs plus gibi video editleme , ses çıkarma ekleme vb programlarda vardır.bilgisayarlarla tanışanlar ilk önce trojan yerler , keylogger yerler daha sonra , bunlar nasıl yapıyor deyip merak salarlar ve kendileride bir trojan , keylogger yapıyım derken ilk önce visual ile başlarlar , ocx dosyalarında res gömme vb sorunlar çıktığını gördükçe en iyisi ben delphiye geçiyim derler
delphi 7 ile başlarlar sonra ilerler. İlk önce source kodları editlerler , sonra kendileri sıfırdan yazmak isteler vb hayat öyle geçer gider.
Sonrada geçim derdi gelince biz ne yapıyoruz derler elini ayağını hızlıca çekip kendilerini işine gücüne verirler.Bilgisayar sektöründe kalanlarda hosting işleri , yazılım işleri , bilgisayar alım satım , e-ticaret , forum açıp reklam geliri elde etme vb işlerlerle devam ederler.
Ana tema bunlar. Gerisi detaylar. o detaylarıda öğrenmek maalesef en az 1 seneni alır. 2 sene sonra uzman olursun. 3 sene sonra en kral benim diye ortalıklarda gezinirsin vs...