Web Tasarımcılara Soru?
-
Okuldan ödev verdiler ilk dersten bulamadım yada ne olduğunu tam olarak bilmediğim için tam olarak anlamadım ve bulamadım bi yardımcı olursanız sevinirim.Ders Web tasarım
soru Dinamik ve statik sayfalar için temel kodlar nelerdir?
soru 2 Temel html yapısının ana kodları nelerdir?
Yardımcı olursanız sevinirim google amcaya baktım düzgün bişi çıkaramadım köstek olmadan destek olanlara teşekkürler..
-
moustache bunu yazdı
Okuldan ödev verdiler ilk dersten bulamadım yada ne olduğunu tam olarak bilmediğim için tam olarak anlamadım ve bulamadım bi yardımcı olursanız sevinirim.Ders Web tasarım
Yardımcı olursanız sevinirim google amcaya baktım düzgün bişi çıkaramadım köstek olmadan destek olanlara teşekkürler..
İlk soruna sayfalarca yazabilirim çok belirsiz
ikinci sorun
<html>
<head>
<Title>Başlık</title>
</head>
<body>
</body>
</html>
-
yawuz bunu yazdımoustache bunu yazdı
İlk soruna sayfalarca yazabilirim çok belirsiz
ikinci sorun
Başlık
hocam en temelleri neyse artık üniversite 1 sınıf daha hiç bişi görmemiş biri için temel birşeyler yok mudur?
-
temel kodlar derken direk kod blogunu mu istemiş acaba şeyde olabilir veritabanı bağlantısı, verilerin yazıdırılması ,parametre gönderme büyük ihtimalle böyle bi şey sormuşlardır
-
@sahinka dediklerinle birlikte ek olarak, veritabanı bağlantıları, sql sorgular, döngüler, karşılaştırma ifadeleri, değişkenler vb şeyler isteniyor olabilir...
Dinamik siteler için farklı diller kullanılacağı için genel ifadelerden bahsetmek doğru olacaktır...
-
valla neyi istiyor bende anlamadım birinci derste html le bi kaç kodlama gösterdi 2. derse bu ödevi verdi
-
çokta sıkıntı etme nasılsa çoğunluk yapmayacak, neticede tek tek kontrol edip artı eksi de vermeyeceğine göre; sen kendi kendine başla html iki saatlik iş zaten çözersin sonra otur php ufak ufak başla internetteki makaleleriyle.
-
statik sadece veri girişi olan (bloglar gibi sadece yazı yazılan)
dinamik hem veri girişi hemde karşılıklı veri alışverişi yapılan sitelerdir ( forumlar dinamiktir)
böyle olunca statikte sadece html css yeterken
dinamikte php asp gib ek kodlar kullanılır.
bence aradaki farkı sormuştur diye düşünüyorum.
2. sorudada yine bence
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head>
diye başlangıcını sormuştur. -
futurist bunu yazdı
herhangibir şekilde kullanıcıyla veri etkileşimi olması onu dinamik kılar, sonuçta bir blogda da formlar vardır ve gönderilen veriler de veritabanına kaydedilir, tabi eğer blogunun html dosyalarını tek tek düzenliyip her yazı için yeni html dosyası eklemiyorsan. dinamik olması sadece site ziyaretçisinin veri girişi yapmasına bağlı değil herhangi bir kullanıcının yapabilmesiyle alakalıdır.
-
Lightsaber bunu yazdıfuturist bunu yazdı
herhangibir şekilde kullanıcıyla veri etkileşimi olması onu dinamik kılar, sonuçta bir blogda da formlar vardır ve gönderilen veriler de veritabanına kaydedilir, tabi eğer blogunun html dosyalarını tek tek düzenliyip her yazı için yeni html dosyası eklemiyorsan. dinamik olması sadece site ziyaretçisinin veri girişi yapmasına bağlı değil herhangi bir kullanıcının yapabilmesiyle alakalıdır.
benim kastettiğim sadece siteyi kuran kişinin veri girmesi.
dışarıdan kişiler sadece okuyabilir. tanıtım siteleri oluyor ya onu kastettim
ama bn örnek diye yazdım şimdi bloglarda üye olup yazı yazıyorlar o zaman tabi dinamik oluyor ona katılıyorum. o an aklıma gelmemişti.
-
futurist bunu yazdıLightsaber bunu yazdıfuturist bunu yazdı
benim kastettiğim sadece siteyi kuran kişinin veri girmesi.
dışarıdan kişiler sadece okuyabilir. tanıtım siteleri oluyor ya onu kastettim
ama bn örnek diye yazdım şimdi bloglarda üye olup yazı yazıyorlar o zaman tabi dinamik oluyor ona katılıyorum. o an aklıma gelmemişti.
üye olmalarına gerek yok bloga dinamik olması için eğer blogunun bi yönetim paneli vs. varsa ve sen veya kurucu verileri burdan girebiliyorsa bu site dinamiktir.
bir site tamamen html, css ve javascript dosyalarından(node.js vb. hariç) oluştuğu sürece statiktir.