Web Tasarımla Alakalı Bi İşe Gireceğim Ama Adam Tbt Deki Gibi Facebook A Ekle Twiter A Ekle Gibi ...
-
Zxone bunu yazdı:
-----------------------------
hacı o kolay bunu sağlayan servisler varda ben nie o servisten yapayım ki bu işi kendim yapabilecekken :S
Yinede bilgi için sağol :))
-----------------------------Hacı kusura bakma sen nasıl site yapabiliyorsun o zaman merak ettim ben cidden ;)
O servisden aldığın kodundan bi js bi kaçtanede link var JS yi siteden çekip kendine göre editleyip aynı servisi kendin bile verebilirsin.....
Sen site yapıyorum diyince o kadarınıda kendin düşünürsün dedim ben :)
-
R3D bunu yazdı:
Zxone bunu yazdı:
hacı o kolay bunu sağlayan servisler varda ben nie o servisten yapayım ki bu işi kendim yapabilecekken :S
-----------------------------Hacı kusura bakma sen nasıl site yapabiliyorsun o zaman merak ettim ben cidden ;)
O servisden aldığın kodundan bi js bi kaçtanede link var JS yi siteden çekip kendine göre editleyip aynı servisi kendin bile verebilirsin.....
-----------------------------ben o olayları geçtim direk FBML den kendim haberlere ekletiyorum...
Şu anda siteye giriş sorunum benim :))
Aslında öyle olacağını bende biliyorum amaç kendimi kasmak kendim yapmak ...
örnekleri inceleyeceim tabi
-
Zxone bunu yazdı:
R3D bunu yazdı:
Zxone bunu yazdı:
-----------------------------ben o olayları geçtim direk FBML den kendim haberlere ekletiyorum.. [Nasıl] ?
----------------------------- -
aksata bunu yazdı:
Zxone bunu yazdı:
R3D bunu yazdı:
Zxone bunu yazdı:
-----------------------------ben o olayları geçtim direk FBML den kendim haberlere ekletiyorum.. [Nasıl] ?
-----------------------------Sadece araştırarak :))
İnan yaklaşık 7 saat oldu hala bu işlemler üzerindeyim ben ...
Piyasdaki en iyi kaynak burda
http://www.tymsh.com/2010/06/25/sitenize-facebook-like-begen-butonu-ekleyin/
sende burdan araştırarak yapabilirsin :))
ama facebook bende olduğu gibi bir sürü sorun çıkartacak sana uygulama eklerken felan filan ...
Onlarıda araştıracaksın :))
Şimdi üyeliği olmayan bi kişi face hesabı ile siteme giriş yapabilir duruma gelecek :)
Bununda yüzde 60 ı bitti üyelik girişini faceden yaptıroyurm uyelik girişi yaptığında ise
onun bütün bilgileri gözümün önüne geliyor.
şimdi o bilgileri çekip kendi db me ekletmem lazım ama şifre olayı nasıl olacak hala bilemedim :S
-
Zxone bunu yazdı:
Bununda yüzde 60 ı bitti üyelik girişini faceden yaptıroyurm uyelik girişi yaptığında ise
[[ Örnek kod verebilrmisin ? ]]
şimdi o bilgileri çekip kendi db me ekletmem lazım ama şifre olayı nasıl olacak hala bilemedim :S
[[Benim aklıma gelen ID yi md5 yada sh1 ile şifreletip DB ye kaydetmek sonrada giriş yapmaya çalıştığında oradan karşılaştırmak geldi sonuçta ID değişmez ve kişiye özel bişey ]]
-
R3D bunu yazdı:
Zxone bunu yazdı:
[[Benim aklıma gelen ID yi md5 yada sh1 ile şifreletip DB ye kaydetmek sonrada giriş yapmaya çalıştığında oradan karşılaştırmak geldi sonuçta ID değişmez ve kişiye özel bişey ]]
-----------------------------Array
(
[access_token] => 144119262273683|2.7SPUAApmvzdRwlLBNCHExw__.3600.1281142800-59649782
[expires] => 1281142
[secret] => 8C_JC3AInfcN_T
[session_key] => 2.7SPUAApmvzdRwlLBNCHExw__.3600.142800-8
[sig] => afe923029c5a51e0c2c8d5da
[uid] => 596428
)You
Hakan Yagmur
Your User Object
Array
(
[id] => 5956864a925828
[name] => Hakan Yagmur
[first_name] => Hakan
[last_name] => YagmurUzun
[link] => http://www.facebook.com/HakanYagmur
[about] => Ben Mevlana deilim.... ADAM OL �YLE GEL!!!
[birthday] => 05/10/1988
[hometown] => Array
(
[id] => 1.09475432405E+14
[name] => Gebze, Kocaeli
)
[education] => Array
(
[0] => Array
(
[school] => Array
(
[id] => 1.10080529022E+14
[name] => karedeniz teknik üniverstesi
)
[year] => Array
(
[id] => 1.08259739208E+14
[name] => 2006
)
)
[1] => Array
(
[school] => Array
(
[id] => 1.14614125216E+14
[name] => Kocaeli lisesi
)
[year] => Array
(
[id] => 1.12212935464E+14
[name] => 2005
)
)
)
[gender] => erkek
[timezone] => 3
[locale] => tr_TR
[verified] => 1
[updated_time] => 2010-07-12T19:59:34+0000
)Not ne işe yarayıp yaramadığını bilmediğimden bir çok yerde oynama yaptım...
Adamın şifresi burda yokki ayrıca yada acaba şumu
bide bu php dosyasını çalıştırıyorum ordan giriş yaptırıyorum sisteme sonra buraya dönüyo bu bilgiler çıkıyo direk
yazı olarak geliyo sistemde acayip karışık 8. saati geçtim araştırmalarımda beynim yanıyo kavruluyo :)) -
Zxone bunu yazdı:
R3D bunu yazdı:
Zxone bunu yazdı:
-----------------------------Array
(
[access_token] => 144119262273683|2.7SPUAApmvzdRwlLBNCHExw__.3600.1281142800-59649782
[expires] => 1281142
[secret] => 8C_JC3AInfcN_T
[session_key] => 2.7SPUAApmvzdRwlLBNCHExw__.3600.142800-8
[uid] => 596428
)You
Hakan Yagmur
Your User Object
Array
(
[id] => 5956864a925828
[name] => Hakan Yagmur
[first_name] => Hakan
[last_name] => YagmurUzun
[link] => http://www.facebook.com/HakanYagmur
[about] => Ben Mevlana deilim.... ADAM OL �YLE GEL!!!
[birthday] => 05/10/1988
[hometown] => Array
(
[id] => 1.09475432405E+14
[name] => Gebze, Kocaeli
)
[education] => Array
(
[0] => Array
(
[school] => Array
(
[id] => 1.10080529022E+14
[name] => karedeniz teknik üniverstesi
)
[year] => Array
(
[id] => 1.08259739208E+14
[name] => 2006
)
)
[1] => Array
(
[school] => Array
(
[id] => 1.14614125216E+14
[name] => Kocaeli lisesi
)
[year] => Array
(
[id] => 1.12212935464E+14
[name] => 2005
)
)
)
[gender] => erkek
[timezone] => 3
[locale] => tr_TR
[verified] => 1
[updated_time] => 2010-07-12T19:59:34+0000
)Not ne işe yarayıp yaramadığını bilmediğimden bir çok yerde oynama yaptım...
Adamın şifresi burda yokki ayrıca yada acaba şumu
bide bu php dosyasını çalıştırıyorum ordan giriş yaptırıyorum sisteme sonra buraya dönüyo bu bilgiler çıkıyo direk
yazı olarak geliyo sistemde acayip karışık 8. saati geçtim araştırmalarımda beynim yanıyo kavruluyo :))
-----------------------------Hacı birincisi benim istediğim örnek kod bu çıktıyı almana yarayan koddu onu bi veririsen bende kurcalarım biraz :)
Burada şifre arama hacı şifreyi göndermezler sana zaten sen o şifrenin şifreleme yöntemini öğrenirsen kendi şifreni değiştire değiştire şifreyi çözebilirsin (tabi bu benim yorumum) ;)
Sen gelen bilgilerden İD yi md5 leyip db ye atarsa sonrada oradan kontrol ettirisen giriş için olur biter bence
Yani bence bu bilgileri her kullanıcıdan düzgün bi şekilde çekebiliyorsan iş bitmiş zaten
-
ya tabiki id yi md5 leyip db ye çekebilirim .
bak sorunum şu...
Üyelik sistemim var zaten ama adam siteme geldi bilgi paylaşacak benim site üyelik istedi işte bu devrede
facebook giriş devreye geliyo o nasıl oluyo benim üyelik girişi yap dediğim yerde face book girişi oluyor ?
sonra adam bende face girişine tıklayınca popup açılıyor...
Sonrada orda işlemleri çeviriyor kullanıcı adı şifre felan soruyor siteme giren kişiye facebook ve tekrar benim siteme atıyo attığında ise üst taraftaki bilgileri veriyor...
Benim istediğim şu bu adamın bütün bilgilerini kendi db me kaydedebilirim ...ama ben istiyorum ki
benim sistemde kayıtlı değil ya ilk defa facebook ile giriş yaptı 2. kez siteme geldiğinde tekrar facebook ile giriş yapmasın :)
facebook şifresi ve kullanıcı adı benim db me gelsin ....
yani benim üyelik sistemimden giriş yapsın 2. sefere yani olay budur...
Sen kod istemişsin benden :))
Ben diyorum ki 8 saatin üstüne anladım olayı
Yani olay bir kod değil :))
ilk olarak faceden grup açıyon sonra kendi üyeliğinden yeni uygulama oluştur diyorsun...
Bundan önce siteni facebook a kayıt ettiriyorsun ki sana api numarası gibi gizli bilgiler veriyor
sonra bunları bağlıyorsun sana bir adet scriptcik yolluyor..
Bu scripti kendi dizinine koyuyorsun ....
scriptin içine kendi api numaran felan var (faceden veriliyo ya uygulama oluşturduğunda felan) işte onu ekliyorsun google güvenilir olduğunu biliyo
bu api ile galiba bi şeyler dönüyo
yani sistem
<iframe></iframe> gibi bi şey değil bana şimdi kolay gelir anlatırkende bunaldığımı hissetmişsindir.
başım çatlıyo kardeşim inan yarın bakarım bundan sonraki mesajına.
Sanada yardımcı olmaya çalışırım.
Keşke bi kodluk bi şey olsada cart die versem :))
ama değil :(
-
Hacı şimdi adam facebook.com a giriş yapmış diyelim. Senin siteye girdi ve facebook ile giriş yerini tıkladı şu durumda adamdan şifre falan istemeden direk girer.
Fakat demişinki maili ve şifresi benim db de saklansın. öyle birşey olsa apps uygulamacılar herkesin şifresini alır.Facebook un şifrelere ulaşılmasına temayül vereceğini ise hiç samıyorum.Ama Aklıma gelen şöyle bir şey var. Curl ile kendi sitenden giriş yaptırırsın giriş bilgilerini kendi db ne yazdırtırsın ve aynı anda facebook.com a bağlattırırsın..örnek vermek gerekirse şurdaki gibi birşey istersen tedarik etmeye çalışırım.
-
PLuToNiuM bunu yazdı:
Hacı şimdi adam facebook.com a giriş yapmış diyelim. Senin siteye girdi ve facebook ile giriş yerini tıkladı şu durumda adamdan şifre falan istemeden direk girer.
Fakat demişinki maili ve şifresi benim db de saklansın. öyle birşey olsa apps uygulamacılar herkesin şifresini alır.Facebook un şifrelere ulaşılmasına temayül vereceğini ise hiç samıyorum.Ama Aklıma gelen şöyle bir şey var. Curl ile kendi sitenden giriş yaptırırsın giriş bilgilerini kendi db ne yazdırtırsın ve aynı anda facebook.com a bağlattırırsın..örnek vermek gerekirse şurdaki gibi birşey istersen tedarik etmeye çalışırım.
http://www.kokoin.com/inc/Face.php
-----------------------------Hacı sen ne kadarda zekisin öyle.............;)
Oradan şifremi girdiğimde kullanıcı adımın ve şifremin kaydedilip hacklenmeyeceğinin garantisini verirmisin ???
Kimse ŞİFRESİNİ girmesin bence.....
Artı bu giriş olayı şifre istemez ben isteyen site görmedim giriş yapılı olup olmadığı kontrol edilir eğer giriş yapılmışsa zaten bu adamın bilgileri doğru demektir
yok eğer giriş yapılmamışsada giriş yapma sayfasına yönlendirilir genelde böyledir bu iş.........