Web Uygulamalarını Yönetmek İçin Masaüstü Programlama ?
-
c#.net en mantıklısı bi taşla iki kuş vurursun asp.net bilgin varsa geliştirirsin
-
malesef asp.net bilmiyorum, öğrenmek için hevesimde yok. biraz php bilgim var bu yüzden java daha mantıklı geliyo.
-
hocam nasıl birşey istiyorsun ?
python yada java daha mantıklı olabilir.Phpden sonra (Sınıflarıda biliyorsna) java tatlı gelebilir.FAkat ben bir türlü sevemedim javayı.Fena halde pascala benzetiyorum kodlama yapısını.Gir gir gir gir gir...
Bana basit bişey lazımdı python'u seçtim.
python'a bakabilirsin.GElecekte php-asx in altarnetifi olarka python'un geleceğini düşünüyorum fakat şimdilik biraz zor.PYthon'a fazlasıyla güveniyorum.
-
@zumsuk hoca güncel kullanımda yararlanılacak web yazılımları oluşturmak istediğimden, aynı programı masaüstü bir program aracılığıyla yönetebilecek basit programlarda yazmak istiyorum.
syntaxı çokta zorlamayan bir dil arıyorum.
-
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------
@zumsuk hoca güncel kullanımda yararlanılacak web yazılımları oluşturmak istediğimden, aynı programı masaüstü bir program aracılığıyla yönetebilecek basit programlarda yazmak istiyorum.
syntaxı çokta zorlamayan bir dil arıyorum.
-----------------------------aradığın şey java dostum.
-
python kullansana. esnek ve kolay bir dil. php benzerlikleri taşıyor. kolay öğrenirsin bilmiyorsan. istemezsen java kullan
-
python a baktım, herkes kolay öğrenilen bir dil diyor ama nerden başlayacağımı bilemedim.
hangi ide yi kullanacağımı bile bilmiyorum. yol gösteren olursa başlayabilirim.
java sanırım python un daha ciddi şekli yada en azından ilerisi için daha uygun ancak türkçe kaynak sıkıntısı çekiyorum.
-
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------
python a baktım, herkes kolay öğrenilen bir dil diyor ama nerden başlayacağımı bilemedim.
hangi ide yi kullanacağımı bile bilmiyorum. yol gösteren olursa başlayabilirim.
java sanırım python un daha ciddi şekli yada en azından ilerisi için daha uygun ancak türkçe kaynak sıkıntısı çekiyorum.
-----------------------------türkçe kaynak olsada bakma hocam zaten, ne var gavurda var. Netbeans kurarsın eclipse le kafanı bulandırma şimdi, örnek kodları netten bile rahat bulursun, c/p ile 2 günde bile yaparsın anasını satayım. Remote Database Control Java diye arat gavur google ına.
-
en mantıklısı o görünüyo hocam.
-
veritabanı ile fazla ilgim yok ama
sanırım dediklerini AutoIT denen script diliyle yazabilirsin. bilmiyorum dil sayılıyor mu ama
ben çok rahat program yazıyorum bu dilde
zaten kendi bünyesinde birçok komutu var
ingilizcen varsa az biraz, komutu yazıyosun F1'e basıosun zaten örnekli açıklaması var ve gayet basit komutlar
hiçbi programlama diline bu kadar bağlanmamıştım.
gayet basit biraz ilgilen belki seversin