Web Vulnerability Scanner(NIKTO) Kullanımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Programımız NIKTO.En başta şunu söylemem gerekiyor ki programı çalıştırmanız için bilgisayarınızda active perl bulunması gerek.Active perli  buradan indirebilirsiniz.;
    http://downloads.vnunet.com/download/cgi+perl/active+perl/_33548.htmlNIKTO nedir onu da söyleyelim,güvenlik amaçlı yazılmış bir programdır ama haliyle saldırı yapmadan önce hedefle ilgili araştırma yapmamıza da oldukça yardımcı olur.Kullanılan veritabanı tipleri,,bulunduğu server,SSL desteği olup olmadığı ve bunlar gibi onlarca şey hakkında bize bilgi verir.Peki bilgiler ne işimize yarar?Haliyle siteyi hacklemek istiyorsak site hakkında bilgi sahibi oluruz ve bu bilgiler ışığında(server tipi,veri tabanı tipi vs vs) ona göre bir saldırı senaryosu hazırlarız.Bu program kullanılırken çok sayıda talep yollar ve bir nevi DDoS etkisi yaratır,ayrıca hedef site sizi loglayacaktır bunları göze alın ona göre kullanın derim.Beni mesela tahribat loglamıştır : P.NIKTO Download;
    http://rapidshare.com/files/41253472/NIKTO.gz.html
    Burdaki tüm dosyaları Perl>bin e atın aksi halde programı çalıştıramazsınız.
    Başlat>Çalıştır>Cmd yazarak komut satırına giriyoruz

Yazdığım komutları sizde yazın(cd perl,cd bin,perl nikto.pl).

Yazdıktan sonra altta gördüğünüz gibi yazılar çıkıcak o yazılarda belli başlı kullanım komutları yer almakta.Onları kullanacağız.Ben örnek olması açısından birkaç tanesini size kullanıcam.Örnek sitemizde ne olsun hmm turktelekom.com.tr olsun onların üzerinde deneyelim;

Yukarıda görmüş olduğunuz komut bizim  çalıştırma komutumuz.Bu programdaki kullanımımız da devamlı şu şekilde olacak;
    ”nikto.pl –h  siteadi.com komut”  burada ki komuttan kastımız  bize listelenilecek olan komutlar onları koyacağız.Şimdi burada ne oldu? Burada turktelekomla ilgili bulunan cookilerin yazdırılmasını istedik ama ne oldu bulamadı.Bunu başka sitelerde denerseniz bulabilir bu sadece turktelekomun sitesinde bulamadı : ) .
    Not: orda milw0rm falan var milw0rm a deniycektim ama adamların Türkiye I lerini banladığını unuttuğumdan olay gerçekleşemedi tabi ,:)
    Bir tarama daha yapalım;

Burada da turktelekım.com.tr de SSL desteği var mı diye sorguladık.SSL nedir hemen kısaca özetliyim SSL(secure socket layers-güvenli soket katmanı) adında Netscape tarafından geliştirilmiş çeşitli uzunlukta şifrelenmiş iletişim sağlar(128 bit,156 bit gibi). Kimi sayfalarda https görürüz,bu o sayfada SSL kullanıldığına işarettir.
    Her neyse sanırım programı kullanmayı kavradınız  :) .Ben size iki komut gösterdim bundan sonrası,merak ettiğiniz şeyleri öğrenmek size kalmış.Kolay gelsin…(az biraz ingilizceyle diğer komutların ne anlama geldiğini kavrarısınız zayten)

Tarafımdan yazılmıştır .all rights reserved : P

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    Eyw. eline koluna sağlık =) indiriyom.İş görür inş :D bu arada ben hala servera girme dökümanı istiyom :D :P vidyoya gerek yok,yazıdanda anlarım =) bu arada linuxta root olma olayını yapamam çünkü linuxta usbden bağlanamıyom,ethernet kartımda yokmuş :D

Söz gümüşse, altın paradır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    eyv anti, saolasın

sanılanın aksine...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    Abi bu arada; perl nikto.pl -h site komut demezsek olmuyo,yani başa perl gelcek,yoksa kullanım kılavuzu açılıp duruyo :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

olmaz tabi kullanım şekli o : )

perl nikto.pl -h ......... şeklinde

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------

olmaz tabi kullanım şekli o : )

perl nikto.pl -h ......... şeklinde

-----------------------------

Ama anlatımda yazmamışsın ya :D 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    hoca screen shotlarda  komutlar yer alıyo.Bundan başka bişey yazmayın mı diycektim hoca,farklı bi şekilde nasıl çalışsın onu da siz düşünün : )
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    :D :D :D :P

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    çok guzel bi pro... arkadaşlar hepinize tavsiye ederem bayadır kullanıyorum linuxta, bizim üniversitede bile açık buldu, gideyim local den deşicem :D

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    resimli anlatım filan şekil olmuş antibokum eywallah sağolasın.

kendinize ayığ olunuz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acirci
    acirci's avatar
    Erkek
    eywallah hocam dikakt ediyorum baya güzel anlatıyorsun tşkrler :)

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. M.KEMAL ATATÜRK
Toplam Hit: 3581 Toplam Mesaj: 15