Websitenizin Hızını Arttırın !
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------
Fikret bunu yazdı:
pek bir olayı yok aslında. hatta öyle 3-5 saniye farkedecek kadar olayı hiç yok :)
standart şeyler, mesela;
color:#ffffff; olan kodu, color:#fff; yapıyor.
margin, padding, font, border vs. gibi tek satırda veya parça parça yazılabilecek satırları ise tek satırda topluyor.
toplamda dosyanın boyutundaki 4-5kb'lık fark ise 3-5 saniye erken açılmasını sağlamaz.
bu yüzden ben yine de düzenli kod yazılması taraftarıyım :)
-----------------------------hocam şaka mı yapıyorsun burada iş 4-5kb'ye bakmıyor, tarayıcıya yaptırdığın işlemlere bakıyor, css dosyası düzensizse tarayıcı ekstra zahmete giriyor ama optimizasyon yaparsan tarayıcının yapacağı işlemleri en aza indirgiyon.
örnek: sana 20kb'lik bir bat veya exe dosyası yollıyım bak bilgisayarını nasıl yoruyorum :)))
-----------------------------hocam verilen sitelerde daha doctype tanımlı değil css toparlansa ne olur ?
-
sen verilen sitelere ne bakıyon :) burada css optimizasyonunun site performansını etkileyeceğinden bahsediyoruz :))
-
nolanded bunu yazdı:
sen verilen sitelere ne bakıyon :) burada css optimizasyonunun site performansını etkileyeceğinden bahsediyoruz :))
-----------------------------:))
css optimizasyonu sitenin performansını tarayıcıların yorumlaması açısından illaki etkiler ona itirazım yok zaten.
ama iki sitenin css kodlarına bakarsan optimizasyondan kasıt sadece gereksiz boşlukların kaldırılması ve kodun belli bir düzene sokulması. bu da birkaç milisaniyelik farktan öteye geçemez. benim sitem 4-5 saniye daha erken açılıyor tarzındaki yazı bana komik geldi o yüzden açıklama ihtiyacı duydum :)
kaldıki sayfanın yorumlanması sadece css ile olacak iş değil onu da özellikle belirttim :)
-
Güzel bir paylaşım.
-
yalnız sitenin tasarımında ufak oynamalar olabilir bu yüzden eski css dosyasının yedeğini alın.
-
bu tür toollardaki en ufak bir bug , css'nin farklı yorumlanmasına neden olabilir.
ya da sizin tam uygun olarak yazmamanıza rağmen sapasağlam calıstırdıgınız kodu , bu online tool tanıyamacağından yine aksaklıklar çıkartabilir.
online toolları bu işler için kullanmayı pek dogru bulmuyorum. bu işlerin elle (manuel) işi bilen kişi tarafından yapılması taraftarıyım.
-
buradan yapacağınız css optimasyonu sayfanızı dediğiniz gibi 3-5 saniye hızlandırmaz :)
-
JohnD bunu yazdı:
buradan yapacağınız css optimasyonu sayfanızı dediğiniz gibi 3-5 saniye hızlandırmaz :)
-----------------------------8.1 saniyeden 6.8 saniyeye düşürdü...
bnm sorunum image lerle :) tasarımı editledim ve resim boyutları çok büyük oldu. ps den yaptığımdan fırça darbeleri felan baya büyük boyutlu oldu banner felan. ayrıca anyfont diye bi eklenti kurdum mükemmel bir eklenti yalnız başlıkları png yapıyor ve oda yavaşlatıyor siteyi açılış 4 saniyeye felan düşse mükemmel olacak nasıl sağlayabiliriz resim boyutlarını felan kalitesi bozulmadan nasıl düşürebiliriz...