Webtasarım Ve Yazılım İşi
-
verruckt bunu yazdı:
-----------------------------dostum ben de bilgisayar müh mezunuyum. düşündüklerini düşünmedim değil mezun olurken... eğitim hayatı bittikten sonra bu bahsettiklerine atıldığın zaman %99 batarsın. çünkü sen de bizim gibi sıradan birisin... kafa firmalarda arkanda maddi olarak destek olacak kimsen yoktur. ki olsa burda bize bunları söylemezsin :) he düşüncelerin gelecek adına parlak ve mantıklı şeyler söylüyosun. lakin bu bahsettklerinin hayata geçebilmesi için önce bi at kendini sektörün içine. kim neyi nasıl yapıyo... kime nasıl satıyo... kim kimi kullanıyo... genel bir (acı)sektör tecrübesi kazandıktan sonra bu düşüncelerine korumaya devam ettiğin sürece mantıksız değilsin söylediklerinde. piyasada kazanacağın ve tanıyacağın insanlar sayesinde hedeflerin doğrultusunda ilerlemen çok daha kolay olacaktır (imkansıza nazaran) önce gir bir şirkete çalış ama aklındaki projelerini hiçbir zaman unutma derim... çok iyi farkındasın ki, bu hayatta para yaptığın işle(fiziksel performans olarak) kazanılmıyo, kafanı ne kadar iyi kullanıyosan o kadar zenginsin demektir... parayla herkese herşeyi satabilirsin ama senin beyninin kapasitesini kimse satın alamaz... hayata bakış açın bu şekilde olduktan sonra önün açık senin... tabi yüzme bilmeden bu denize atlama diye de tekrarlıyorum... kendi düşüncelerimi paylaştım. istersen bi düşün istersen "ne diyo bu yaa " de :)
selametle...
-----------------------------Seni benim şirkete alıyım seneye 1 sene daha tecrübe kazanda :D
Para + çevre + müşteri ilişkileri
Bunların en kolayı projelerini geliştirmek olacaktır binlerce proje geliştir mükemmel olsunlar ama inan çevren olmadığı sürece elinde kalırlar hele ki türkiyede henüz internet sitelerine şirket gözüyle bakılmadığı için pek bi kazancın olmayacaktır.
Kolay gibi görünüyor belki ama en zor kısmıda insanlarla uğraşmak bir iş yapılırken günlerce analiz yapılması gerekir, bunun zaman yönetimi var kim neleri sever , kim ne yapar , kim ne ister bunların analizlerini iyi şekilde sunup müşteriyi hassas noktalarından yakalayamazsan satış işi çok çok zor ki holy demiş web development işinde müşterilerin %99.99 u anguttur anlamazlar :)
Şirket kurmadan önce eğer profesyönel bi pazarlamacı almayı düşünmüyorsan müşteri ilişkilerini araştır bak zumsuk bir sürü kitap okuyor markalaşma müşteri ilişkileri vs ona bi danış bakalım yoksa 3 kişi toplan aç şirketi o en kolayı.
-
haci kimin ne dedigini acikcasi okumadim ne yaziyor aciksasi bilmiyorumda ama ben senin soledgin yollari izleyen bi vatandas olarak buraya yaziyorum...
haci oncelikle kendimden biraz bahsedeyim ben ukraynada okuyan cok ileri derece degil ama iyi derecede bilgisayar sistemlerine hakim olan ve orta derecede elektonik bilgisi olan bi ogrenciyim. allah nasip ederse bu sene 3. sinifa baslayacagim ve yaklasik olarak 2 senedir kamera ve guvenlik sistemleri ile bilgisayar sistemlerinde servis bakim montaj gibi calismalar yapiyorum. simdi diyeceksinki bundan bana ne eger buraya kadar okuduysan devami simdi geliyor. ogrencilik zor sey ve ailene yuk olmakdan nefret ediyorsundur muhtemel ve bu yuzden boyle bi ise baslamak istiyorsun ama ben sana herkezin soylediginin tersini soyleyerek sunu diyecegim ufak tefek paralarda olsa basla ise ve musteri memnuniyetini sakin elden birakma cok calis eger calisirsan kazancin mutlak olarak artacaktir. az olacaktir baslarda ama sana bi nebze yetecek ve kendini finanse etmeye basliyabileceksin. daha sonralari ise serbest piyasadan dolayi ister isteez zaten cikardigin referanslarindan dolayi fiyatlarini rahatlikla artirabileceksin. eger istersen ayrintili gorusmek ekle skypeden goruselim en azindan tecrubelerimi aktaririm tabiki onemli olan kendi tecubelerindir ama ufak tefek seyleri dinlemek herzaman icin onemlidir sakin bunu yabana atma ve sana altin bir sozcuk bu lafi babam bana ogretti....
ABI BEN OGRENCIYIM...
bu yukarida soyledigim laf senin en buyuk cikis noktandir bilgin olsun asla unutma
-
Çok teşekkür ediyorum hocalar değerli yorumlarınız için.Gerçekten bu işe olan güvenimi arttırdı yorumlarınız.Fikirlerim daha da pekişti.Hepiniz sağolun.Başka fikirlerini / tecrübelerini(iyi/kötü) aktaracak arkadaşlar varsa onların da yazmaları çok iyi olur.Teşekkürler.İnşallah ilerde tbt deki arkadaşlarla çalışma imkanımız olur. :)
-
Müşteriyle uğraşılmaz.
1.yol - Piyasa araştırması yaparsın, sürümden kazanacağın ürünler geliştirir satarsın. Tabi ki o kadar emekten sonra ürünün tutmazsa zaman ve enerjin elinde patlar ki insanların kafasına bir ürün yerleşmişse (int. cafe için akın soft gibi) çok zor yerini alman, daha ucuza daha iyi ve daha fonksiyonelini yapman gerekir. Biraz fedakarlık şart yani.
2.yol - Custom/Casual çalışırsın. Parası çok iyidir fakat insan siken müşteriler burada devreye giriyor. Sen tecrübelerine ve istatistiklerine dayanarak site navigasyonu falan yap traş adam sırf onun gözüne hitap etmediği için uğraştırır, uğraşların sonunda bir bakmışsın eski halini yeniden yapıyorsun. Custom işleri alabilmek içinde marka değeri taşıman gerekir, özellikle Türkiye de. Yani şunu yapan xx Firmasıyım ben ya da kişisiyim açılın ben doktorum tarzı bir giriş yapman gerekir yoksa olmayası müşterinin artisçe terslenmesine maruz kalabilirsin.
Şirket olayına gelince, taşaklı bir ürünün ya da planın yoksa, iddia bayi gibi açalım yolunu bulur diyorsun bulacağın yolu sende biliyorsun, bok yolu.
Ayrıca kişisel donanım çok önemli zira bu işi senin kadar azimli omzunda taşımak isteyen olmayacak ayrıca birileri yolda yürümekten bıktığında harekete geçmek için senin koştuğunu görmeleri gerekecek. Ya da olacak 200 bin liran vurucan kırbacı vurucan kırbacı koşacaklar.
-
verruckt bunu yazdı:
-----------------------------dostum ben de bilgisayar müh mezunuyum. düşündüklerini düşünmedim değil mezun olurken... eğitim hayatı bittikten sonra bu bahsettiklerine atıldığın zaman %99 batarsın. çünkü sen de bizim gibi sıradan birisin... kafa firmalarda arkanda maddi olarak destek olacak kimsen yoktur. ki olsa burda bize bunları söylemezsin :) he düşüncelerin gelecek adına parlak ve mantıklı şeyler söylüyosun. lakin bu bahsettklerinin hayata geçebilmesi için önce bi at kendini sektörün içine. kim neyi nasıl yapıyo... kime nasıl satıyo... kim kimi kullanıyo... genel bir (acı)sektör tecrübesi kazandıktan sonra bu düşüncelerine korumaya devam ettiğin sürece mantıksız değilsin söylediklerinde. piyasada kazanacağın ve tanıyacağın insanlar sayesinde hedeflerin doğrultusunda ilerlemen çok daha kolay olacaktır (imkansıza nazaran) önce gir bir şirkete çalış ama aklındaki projelerini hiçbir zaman unutma derim... çok iyi farkındasın ki, bu hayatta para yaptığın işle(fiziksel performans olarak) kazanılmıyo, kafanı ne kadar iyi kullanıyosan o kadar zenginsin demektir... parayla herkese herşeyi satabilirsin ama senin beyninin kapasitesini kimse satın alamaz... hayata bakış açın bu şekilde olduktan sonra önün açık senin... tabi yüzme bilmeden bu denize atlama diye de tekrarlıyorum... kendi düşüncelerimi paylaştım. istersen bi düşün istersen "ne diyo bu yaa " de :)
selametle...
-----------------------------haklı bende Verruckt ' dinle:)