Wifi Güclendirici
-
Selamlar
Bir arkadas yazdi, alt katindaki kardesi wifi'yi pek kullanamiyormus ne yapabiliriz diye sordu.. Ben de access point almasini söyledim ama hangi marka model tavsiye edersiniz? Daha önce ihtiyacim olmadigi icin kullanan arkadaslardan tavsiye alabilirim..
Gördügüm kadariyla su modeller iyi
bu ikisinde de 5dbi lik anten var.. alt kata ulasmaya yeter mi? (biri üc antenli digeri iki)
bir de bu var gömülü antenli https://www.hepsiburada.com/tp-link-re200-750mbps-kablosuz-ac-dual-band-1rj45-portlu-kolay-kurulumlu-access-point-evrensel-menzil-genisletici-p-BD802265
ama kac dbi oldugu yazmiyor orda da internette arastirdim 3 dbi anten varmis
xiaomi'nin de var 2dbi..
Baska önerileriniz varsa alayim.
unbalanced tarafından 17/May/20 13:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Son attığınız linkteki aleti aldım bende muhtemelen yarın gelir, tecrübemi aktarırım. Alma sebebim üst kattaki bazı odalarda zayıf, bazılarında hiç wifi çekmemesi.
-
xiaomi wifi pro kullanıcısı olarak onu elemenizi tavsiye ederim
-
{ "dbi" dediğimiz, d'esi'Bel'i oluyor her'âlde. dB'i şeklinde kısmen, tam gösterimi yada kısaltması oluyor, sanırım.
bu anten'lerde yada çekim güçlerinde de dB ifadesini hiç anlamadım. (birara da buna bakayım. ) }
konuyla ilgili ;
çok emin değilim ama kat'lar arasında yoğun metal varsa, sinyal zayıflıyor olabilir. olasılığı Varsa bence, bir şekilde üst kat'tan alt kat'a internet bağlantısını Kablo'lu bir şekilde Taşıyıp, aşağıda WiFi yayınını verseler, şahâne olur.
up'pala.
RitmFarbRacourci tarafından 17/May/20 16:12 tarihinde düzenlenmiştir -
özelden bir mürid bunu tavsiye etti
https://www.hepsiburada.com/asus-rt-n12-n300-vpn-router-access-point-repeater-p-BD803574
fiyat/performans olarak baya güzel. Bizim evde de asus'un bir modemi var baya güzel calisiyor muhtemelen bu access point de iyidir.. baska kullanan var mi? 5dbi antene sahip
-
RitmFarbRacourci bunu yazdı
"dbi" dediğimiz, d'esi'Bel'i oluyor her'âlde. dB'i şeklinde kısmen, tam gösterimi yada kısaltması oluyor, sanırım.
bu anten'lerde yada çekim güçlerinde de dB ifadesini hiç anlamadım. (birara da buna bakayım. )
çok emin değilim ama katlar arasında yoğun metal varsa sinyal zayıflıyor olabilir. Varsa bence, bir şekilde üst kat'tan alt kat'a internet bağlantısını kablo'lu bir şekilde taşıyıp, aşağıda WiFi yayınını verseler şahâne olur.
up'pala.
hocam kablo uzadikca yine internet yavasliyor.. O yüzden kabloyla cekip wifi yayini yapmak mantikli degil.. Güclü bir access point olursa cözülür. Sonucta 100 kat asagida degil, bir kat asagida
-
unbalanced bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdı
"dbi" dediğimiz, d'esi'Bel'i oluyor her'âlde. dB'i şeklinde kısmen, tam gösterimi yada kısaltması oluyor, sanırım.
bu anten'lerde yada çekim güçlerinde de dB ifadesini hiç anlamadım. (birara da buna bakayım. )
çok emin değilim ama katlar arasında yoğun metal varsa sinyal zayıflıyor olabilir. Varsa bence, bir şekilde üst kat'tan alt kat'a internet bağlantısını kablo'lu bir şekilde taşıyıp, aşağıda WiFi yayınını verseler şahâne olur.
up'pala.
hocam kablo uzadikca yine internet yavasliyor.. O yüzden kabloyla cekip wifi yayini yapmak mantikli degil.. Güclü bir access point olursa cözülür. Sonucta 100 kat asagida degil, bir kat asagida
tamam ama, iki kat arasındaki metal kafes'lerle desteklenmiş tavan veya taban kat araları ile, bir daire içerisindeki sadece örme Tuğla arasında Sinyal Zayıflatma Seviyesi bakımından bence büyük fark vardır. (alt'lı üst'lü olsa da.)
ha, daire'de de Taşıyıcı Sütun'lar arasında yine metal kafes'ler olduğundan bu da kısmen biraz engeller, diye düşünüyorum.
sen yine bildiğini veya başkaları tarafından önerilenleri de yapabilirsin, tâbiî.
katlar arası internet bağlantısı taşıyıcı kabloyu da daha kaliteli, direnci düşük, sinyal'i zayıflatmayan kablo'lardan alabilirsin, gibi. geçen askere giden arkadaşla konuşmuştum ama ismi tam aklımda değil.
CAT. diye mi ne sınıflandırıyorlardı neydi bu kabloları.
RitmFarbRacourci tarafından 17/May/20 16:26 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdı
tamam ama, iki kat arasındaki metal kafes'lerle desteklenmiş tavan veya taban kat araları ile, bir daire içerisindeki sadece örme Tuğla arasında Sinyal Zayıflatma Seviyesi bakımından bence büyük fark vardır. (alt'lı üst'lü olsa da.)
ha, daire'de de Taşıyıcı Sütun'lar arasında yine metal kafes'ler olduğundan bu da kısmen biraz engeller, diye düşünüyorum.
sen yine bildiğini veya başkaları tarafından önerilenleri de yapabilirsin, tâbiî.
katlar arası internet bağlantısı taşıyıcı kabloyu da daha kaliteli, direnci düşük, sinyal'i zayıflatmayan kablo'lardan alabilirsin, gibi. geçen askere giden arkadaşla konuşmuştum ama ismi tam aklımda değil.
hocam o kadar büyütülecek bir is degil.. 150-200 tl ile cözülebilecek bir sey icin bu kadar ugrasmaya gerek yok.. Zaten arkadasin yapabilecek teknik bilgisi yok. Sadece calisan bir sey istiyor
-
Bizim evde bunu kullanıyoruz, sorunsuz bir şekilde %90 hızla iletiyor interneti.
O wifi extender vs. olayları arada kat olduğunda internet hızını %60 düşürüyor hocam.
2 tane extender var ama hiçbir boka yaramıyor, hel bir de direk modemin olduğu odanın alt katında değil de başka bir odada oturuyorsanız diğer aletlerden memnun kalacağınızı pek sanmıyorum.
Bu zımbırtının olayı, taktığınız pirizde 2. bir elektronik cihaz olmaması gerekiyor, yani modemin üçlüsüne takıp yada başka bir aletin üçlüsüne takıp kullandığınızda stabil çalışmıyor.
Bunlara özel 2 adet piriziniz varsa mükemmel bir çözüm olacaktır sizin için. Fiyatı biraz tuzlu ama parasını hakediyor kesinlikle.
Wifi özelliği de var, tam aradığınız cihaz bana sorarsan.
-
CEO bunu yazdı
Bizim evde bunu kullanıyoruz, sorunsuz bir şekilde %90 hızla iletiyor interneti.
O wifi extender vs. olayları arada kat olduğunda internet hızını %60 düşürüyor hocam.
2 tane extender var ama hiçbir boka yaramıyor, hel bir de direk modemin olduğu odanın alt katında değil de başka bir odada oturuyorsanız diğer aletlerden memnun kalacağınızı pek sanmıyorum.
Bu zımbırtının olayı, taktığınız pirizde 2. bir elektronik cihaz olmaması gerekiyor, yani modemin üçlüsüne takıp yada başka bir aletin üçlüsüne takıp kullandığınızda stabil çalışmıyor.
Bunlara özel 2 adet piriziniz varsa mükemmel bir çözüm olacaktır sizin için. Fiyatı biraz tuzlu ama parasını hakediyor kesinlikle.
Wifi özelliği de var, tam aradığınız cihaz bana sorarsan.
eskiden elektrik üzerinden internet dagitimi olayi haberleri vardi sanirim bu onun bir parcasi :) Fiyat olarak biraz pahali hocam.. Güzel cözüm hele wifi nin olmasi iyi.. Muhtemelen bunda kayip orani cok daha azdir. Arkadasa söylerim bunu da. sagolasin
-
xiaomi router kullanıyom . uzaysal düzlemde modeme olan uzaklığı 4 metre , arada kat var . hız farkı olmadan iletiyor.