Win 7 64 Bit Var 4 Gb Ram Takılı Ancak Kullanılabilir 2.94 Gb Diyor ?
-
Arkadaşlar yeni ram aldım ....
Şu anda;
1 adet 2gb lık ram var b marka (yeni aldığım ram ilk slotda bu var)
1 adet 1gb lık ram var a marka
1 adet 1gb lık ram var. a marka
Windows 7 64 bit kurdumdum ultimate..
Bilgisayarımda sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde ise
Yüklü bellek (ram) : 4gb (kullanılabilir miktar 2,94 gb ) yazıyo bunun çözümü nasıl bi bilgisi olan varmı
edit : pardons :) teşekkürler
-
Ramlerden Birisini Görmüyor.
-
HeyQirs bunu yazdı:
-----------------------------
Ramlerden Birisini Görmüyor.
-----------------------------ramlarden birisini görmese orda 4gb takılı demez ama görüyo demekki
-
Ramler dual kit olduğu için olabilir
A ları Aynı renk slota
Son aldığını diğerine takman gerekebilir...
-
sanırsam mhz farklı olabilir onların biri 800 digeri 1066 gibi dikkat etmediysen
-
Echer bunu yazdı:
sanırsam mhz farklı olabilir onların biri 800 digeri 1066 gibi dikkat etmediysen
yok dikkat ettim 800 hepsi ...Diğer arkadaşın dediği gibi slotlar farklı renkte 2 sarı 2 siyah var...
dur onları aynı slota takayım aynı renkli slota yani belki bi şey olabilir :D
deniyorum cevabı yazarım...
-
sorunum hala çözülmedi
denedim olmadı başka fikri olan varmı ?
-
Benim de basima gelmisti.
Anladığım kadarıyla dual speed kullanmıyorsun o ramleri ve mhzleri birbirinden farklı. Onun için windows ya hızdan ya ram boyutundan kesecek, hızlı olmasını tercih etmiş anladığım kadarıyla.
-
HolyOne bunu yazdı:
Benim de basima gelmisti.
Anladığım kadarıyla dual speed kullanmıyorsun o ramleri ve mhzleri birbirinden farklı. Onun için windows ya hızdan ya ram boyutundan kesecek, hızlı olmasını tercih etmiş anladığım kadarıyla.
-----------------------------edit : bu arada çok sağol. bilgin için. cuma var diye acele ettim biraz sanki :)
ram markaları farklı ve hepsi 800mhz
aynı yani internette bi bilgi yokki ...
Donanımcı arkadaşım var o 32 bit de max 3,12 ye kadar görür demişti.
bende x64 kurdum malesef yine görmüyo ...
80 milyon para verdim 2gb aldım banamısın demiyo valla xp ye geçecem bu gidişle yine ...
arkadaşlar hala çözemedim kaynak gösterebilecek olan varmı ordakileri yapıyım hoş google da bi şey demiyoki
-
ben pek anlamam ama bazi ekran kartlari ramden kullaniyo ondan oabilir mi ? bu kadar kisi bilmedigine gore farkli bisi sanirim ama yinede bi yazayim dedim.
-
SysTeMeRRoR bunu yazdı:
ben pek anlamam ama bazi ekran kartlari ramden kullaniyo ondan oabilir mi ? bu kadar kisi bilmedigine gore farkli bisi sanirim ama yinede bi yazayim dedim.
-----------------------------aslında olabilir çünkü dün yeni bi ekran kartı aldım
caf caflı bi şey
hd4870 modeli atinin.
gddr5 1gb 256bit ama paylaşımlı değilki bu ekran kartı sanmıyorum öle olacağını...
bu arada yardım etmeye çalışan her kes için teşekkürler
cuma vakti geldi ben çıkıyorum ama cevaplarını lütfen devam ettin
hepsine bakacağım akşam bu olayı çözmem lazım...
+ imzamı okuyun :)