Win 8.1 Vs Win10

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madman9
    madman9's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

Açıkçası win 8.1 biraz çok az daha light ve tepkimesi hızlı windows8 zaten uzak durman gereken bir sürüm günümüzün windows me si :))

Ben o pc yi alırken kadınla bayayı tartışmıştım bunu win7 yapamıyor muyuz diye neyse parası veririm win7 nın ah ulan ahh

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek
    Mr_Dark bunu yazdı

Temiz Kurulum win 10 bence. Tek can sıkıcı yanı korsan yazılımları siliyor onuda kapatabiliyorsun.

Korsan yazılımları siliyor derken?

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek
    DuPi bunu yazdı
    Mr_Dark bunu yazdı

Temiz Kurulum win 10 bence. Tek can sıkıcı yanı korsan yazılımları siliyor onuda kapatabiliyorsun.

Korsan yazılımları siliyor derken?

Bunu sormak için gelmiştim bende

Hiç bi ayar yapmadım

Win 10 un kendisi dahil bütün programlarım ve oyunlarım lisanssız hiçbiride silinmedi

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Tabletimsi özelliklerden hoşlanıyorsan 8 ve 8.1 tercih edilebilir. Ben açıkçası bir türlü ısınamadım.

Windows 10'u çıktığı günlerde kurup 9 ay civarında kullandım. 

Genel olarak bahsedilen uyumsuzluklarla vs. karşılaşmadım. Zaten sistemde kullandığım şeyler az çok bellidir. Her gün yeni bir yazılım vs. kurmam. Kurduğum 9-10 ay kurulu kalır, sadece güncellerim. 

Fakat gel gelelim Win 10'da fıtık olduğum bir mesele vardı. Sistem kullanımı. Kronik olduğunu düşündüğüm -ya da komplo teorisiyle arkada ne çevirdiğini bilemediğim- aralıklarla gelen %100 sistem kullanımı problemi. Microsoft'un soru cevap bölümünde de bu konuda çokça yakarış var. Fetch bilmem ne zımbırtılarını kapattığım vakit %100 disk kullanımı çözülebiliyor. Bu benim cihazın hantallığından olabilir, kabul. Ama birden %100 sistem kullanımı olupta bunun bir 30 saniye kadar sürmesini hiçbir tez açıklayamadı. Her türlü şeyi değiştirdim. Antivirüsünden tut kullandığım en masum yazılımlara kadar sildim, kurdum test ettim ve düzelmedi. Sonunda yeter diyip 10 serüvenini sonlandırdım. 

Yükseltme yapma. Mümkünse temiz kurulum yap. Yükseltme dediğin şey bildiğin tema atmaktan ibaret. Deneyimlerime göre ciddi performans farkı yaşanıyor. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    madman9 bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı

Açıkçası win 8.1 biraz çok az daha light ve tepkimesi hızlı windows8 zaten uzak durman gereken bir sürüm günümüzün windows me si :))

Ben o pc yi alırken kadınla bayayı tartışmıştım bunu win7 yapamıyor muyuz diye neyse parası veririm win7 nın ah ulan ahh

8.1 yap hocam :) yok tablet arayüzü yok bilmem ne yok öyle bi rahatsız edici sorun başlatınıda koyarsın istersen "win 8.1 çok hafif daha tepkisi hızlı win10 a göre" yani açık farklı bir üstünlükleri yok bana sorarsan win10 şişiyor gibi bir süre sonra nedense anlamadım temiz kurulumda yapsan çok hafif bir şişme sorunu var çözebilmiş değilim güncellemelerle hallediceklerdir muhakkak sık güncelleme alıyor zaten , 8.1 win10 arası tercih yapamıyorum belirgin olarak 2side süper bana göre :))

LaNCeLoT tarafından 08/Mar/16 14:23 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Eninde sonunda geçilecek.Bir de Win 10 bedava iken geçmekte fayda var.Hem şimdi geç beğenmezsen geri dön bu sayede Win 10 uda bedava elde etmiş olursun, ilerde geçmen rahat olur.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Tabletimsi özelliklerden hoşlanıyorsan 8 ve 8.1 tercih edilebilir. Ben açıkçası bir türlü ısınamadım.

Windows 10'u çıktığı günlerde kurup 9 ay civarında kullandım. 

Genel olarak bahsedilen uyumsuzluklarla vs. karşılaşmadım. Zaten sistemde kullandığım şeyler az çok bellidir. Her gün yeni bir yazılım vs. kurmam. Kurduğum 9-10 ay kurulu kalır, sadece güncellerim. 

Fakat gel gelelim Win 10'da fıtık olduğum bir mesele vardı. Sistem kullanımı. Kronik olduğunu düşündüğüm -ya da komplo teorisiyle arkada ne çevirdiğini bilemediğim- aralıklarla gelen %100 sistem kullanımı problemi. Microsoft'un soru cevap bölümünde de bu konuda çokça yakarış var. Fetch bilmem ne zımbırtılarını kapattığım vakit %100 disk kullanımı çözülebiliyor. Bu benim cihazın hantallığından olabilir, kabul. Ama birden %100 sistem kullanımı olupta bunun bir 30 saniye kadar sürmesini hiçbir tez açıklayamadı. Her türlü şeyi değiştirdim. Antivirüsünden tut kullandığım en masum yazılımlara kadar sildim, kurdum test ettim ve düzelmedi. Sonunda yeter diyip 10 serüvenini sonlandırdım. 

Yükseltme yapma. Mümkünse temiz kurulum yap. Yükseltme dediğin şey bildiğin tema atmaktan ibaret. Deneyimlerime göre ciddi performans farkı yaşanıyor. 

Sebebi, Win8 den sonra ki Windows sürümlerinin SSD diskler birinci önceliğe alınarak geliştirilmesi. Klasik HDD lerde %100 kullanım bu yüzdendir. Arama servisi falan ne varsa kapatılarak şimdilik çözülüyor.

(Tabi ram/cpu kat ediyorsan farklı olay olabilir.)

SkynetX tarafından 08/Mar/16 18:24 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Windows 10 diyorum. Windows 8 kullanacağıma 7 kullanrım daha iyi. 

Windows 8.1'den ilk çıktığında yükseltme yapmıştım lisanslı olarak yalan yok ilk gün deli gibi ısınma ve yavaşlama vardı ertesi gün düzeldi. Sanırım arkaplanda dosya sistemini düzenledi. 

mkyb tarafından 08/Mar/16 20:28 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lambo
    Lambo's avatar
    Erkek

benim için 8.1. nedeni çok basit, cs oynarken ekranı streçlemem lazım. 4:3 ekran oynuyorum. win10 da bunun destegi yok ne yazıkki.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

@SkynetX

Yok hocam. System process'i belirli aralıklarla %100 cpu kullanımına sebep oluyordu.

Toplam Hit: 2820 Toplam Mesaj: 28
win8.1