Win Xp Sp3 Yüklemesinde Cards.Dll Hatası
-
arkadaşlar elimde xp sp2 vardı internetten 2kb lık xp için ima dosyası indirdim elimdeki xp işletim sistemini çoğaltmak için sp2 leri çoğalttım sorun yok çalışıyor format bile attım sorunsuz.lakin xp sp2 ye nlite ile sp3 entegre ettim ve aynı ima dosyası ile bootable yaptım.o cd ile format atmak istedim hdd kısmına geldim hdd yi bölümledim sildim dosyaları yüklemeye geldi bir kısım dosyalar yüklendi ama sonra cards.dll hatası verdi sorun nedir arkadaşlar.
acaba indirdiğim ima dosyası xp sp2 ima sımı.
-
belki soruna cevap olmucak ama bu kadar uğraş neden orjinal msdn sp3 sürümleri varken ?
-
ben işin içinden çıkamadım çıkabilen var mı ?
-
kekeme tercüman teşrif etti:
ima dosyası dediği iso dosyasının boot kısmı. herhalde UltraISO gibi bir programla değiştirdi bunu.
onunla format atmayı başarabilmiş sonra gitmiş buna sp3 entegre etmiş. ama çalışmamış.
haliyle elindeki SP2 kurcalanmış sürüm, buradan bunu çıkarıyoruz.
madem fantazi istiyorsun buyur:
http://www.dosya.tc/server4/pOHF4J/123.rar.html
SP3 ima'sı :)
ama sorunun bu değil.
YekteranBaymedir tarafından 26/Mar/13 17:10 tarihinde düzenlenmiştir -
önemli olan xp sp3 bulmak değil heryerde var indiririm iso dosyasını imgburn ile yazarım oldu da bitti maşallah...amaç öğrenmek neden böyle bir sorun çıktı bilenler lütfedip paylaşırsa sevinirim.
LION tarafından 26/Mar/13 17:08 tarihinde düzenlenmiştir -
LION bunu yazdı
önemli olan xp sp3 bulmak değil heryerde var indiririm iso dosyasını imgburn ile yazarım oldu da bitti maşallah...amaç öğrenmek neden böyle bir sorun çıktı bilenler lütfedip paylaşırsa sevinirim.
böyle bir sitede bu sorunun cevabını bulamıyorsak diyecek bir şey bulamıyorum.
öğrenip napacan usta? doğan görünümlü şahin mi yapacaksın?
buyur bu işlerin mekanı: www.tnctr.com
ingilizce mekanı: http://www.msfn.org/
ayrıca açıklama yazdım, okusan bunu yazmazdın :)
dur senin için kalınlaştırayım belki okursun.
YekteranBaymedir tarafından 26/Mar/13 17:10 tarihinde düzenlenmiştir -
sp3 ima'sını denicem bakalım sorunsuz şekilde format atacakmı yarın tekrar yazarım.
amacım sorunu anlamak eğer sp3 ima'sı ile sorunsuz şekilde format atabilirsem
şu sonuç ortaya çıkacak:her sp'in bootable dosyası farklı ve bir önceki sp nin örneğin sp2 nin bootable dosyası farklı sp3'ün farklı hal böyle olunca sp2'li işletim sistemine sp3 entegre ettiğinizde sp3'lü format cd'si çalışmayacak sonucu ortaya çıkacak.
-
evet yukardaki sp3 imasını verdiğin mesajı gözden kaçırmıştım yazdıktan sonra fark ettim.tnctr yi biliyorum ilgin için tşk.
-
sorunun (bence) bootable kısmında olmadığını belirttim. temiz xp mi kullanıyorsun onu bile yazmamışsın
nasıl fikir yürütelim?
kalk gel sen minixp(tnctrden bilirsin) sp2'ye sp3 eklemeye çalış bakalım ne olacak?
-
kullandığım xp sp2 yılardır kullandığım format cd'im temizlik kısmını bilmem bu cd ile belki 100 defa format atmışımdır ve hiçbir sorun yaşamadım.
belkide öğrenmek istediğim şeyi ifade edemiyorum. kısacası elimdeki xp sp2 li format cd mi masaüstünde klasör açıp kopyaladım içerisine nlite ile sp3 entegre ettim ve internetten xp ima dosyası indirmiştim bununla xp nin sp3 lü halini bootable yaptım.bootable oldu gayet herşey yolunda gidiyordu hdd yi sildim bölümlendirdim ve dosyaları yükleme kısmına geldiğinde cards.dll hatasını verdi bukadar.
şu açıdanda bakmak gerekir cards.dll hatası nedir.nette araştırdım hep yabancı siteler çıkıyor kardeşim hatta bu dosyayı indirdim format cd me bu dosyayıda entegre ettim yine olmadı.
LION tarafından 26/Mar/13 17:45 tarihinde düzenlenmiştir -
LION bunu yazdı
kullandığım xp sp2 yılardır kullandığım format cd'im temizlik kısmını bilmem bu cd ile belki 100 defa format atmışımdır ve hiçbir sorun yaşamadım.
belkide öğrenmek istediğim şeyi ifade edemiyorum. kısacası elimdeki xp sp2 li format cd mi masaüstünde klasör açıp kopyaladım içerisine nlite ile sp3 entegre ettim ve internetten xp ima dosyası indirmiştim bununla xp nin sp3 lü halini bootable yaptım.bootable oldu gayet herşey yolunda gidiyordu hdd yi sildim bölümlendirdim ve dosyaları yükleme kısmına geldiğinde cards.dll hatasını verdi bukadar.
şu açıdanda bakmak gerekir cards.dll hatası nedir.nette araştırdım hep yabancı siteler çıkıyor kardeşim hatta bu dosyayı indirdim format cd me bu dosyayıda entegre ettim yine olmadı.
hayır, ben seni gayet iyi anlıyorum da, sen anlatmak istediğimi anlamıyorsun.
sp3 entegre etmek istediğin cd, dokunulmamış temiz bir sürüm olması gerekiyor.
Yani üzerinde herhangi bir oynanma olmayacak!
yıllardır format atıyor olman, onun modifiye olup olmadığını belli etmez.
temizlikten kasıt = dokunulmamış, ellenmemiş, birşeyler sokup çıkartılmamış?
zaten nlite kendisi ISO dosyası oluşturabiliyor. IMA ile işin ne allah aşkına?