Win Xp'yi Usb İle Kurma
-
Arkadaşlar sistemimde şuan Win7 var fakat çok kasıyor sistemi, donanımdan dolayı,hdd de bulunan win xp kurulumunu usb ye atıp cd siz olarak Win Xp yi kurabilirmiyim.
-
Forumda araştırdın mı hocam bu tarz konular mevcut tahribatta..
Kurabilirsin. Biraz araştır..
-
-
Programı yükledim kurdum,gerekli işlemleri yaptım,usb oluşturmaya başlıyor,usb ye 400 mb a yakın bir klasör atıyor bitmek üzere iken sürücüyü kilitleyemezsiniz tarzında bir hata veriyor,ready den başka seçenek te yok uyarıda her seferinde tekrar dene diyorum aynı hatayı veriyor,usb yi çıkarıp tekrar takıyorum usb de hiç dosya kalmamış oluyor nasıl oluyorsa otomatik olarak siliniyor :))
-
http://www.thinkcomputers.org/install-windows-7-from-a-usb-flash-drive/
Burdaki bilgilere göre evvelki gün makinaya win7 kurdum. Makina öyle bi illetti ki flash'dan başka bir medyayla yükleme yapılamıyordu mecburen flashtan kurmayı da öğrendik ve şiddetle tavsiye derim 10dk sürmedi kurulum. :)
Yine belirteyim burada win7'i anlatmış ama sen bir de winxp için dene belki olur ki olur düşüncesindeyim.
En sonda bi xcopy zımbırtısı var orada J ve bi harf daha vardı onları göreceksin. İşte onlar flash sürücün ile dvd sürücünün harfleri. disk sürücün ile flash sürücünün harfleri farklıdır sitedekine göre ona göre yerlerini değiştir ve dene biri olmazsa ikisinin yerlerini değiştir kesin olur yani oldu bende.
-
Komut kullanılmış dostum sanmıyorum xp de başarılı olsun, boot dosyaları ayrı çünkü. WintoFlash üzerinden deniyorum şuan,%10 da takıldı bakalım 2 dk daha bekleyecegim olmazsa çekicem fişini :)
-
Hocam xp ile alakan yokki orada sadece usb diskini biçimlendiriyorsun. FAT32 türünde biçimlendir oem, korsan dvd/cd'ini o flasha kopyala sonra boot şeysinden first boot olarak da usb yi bu kadar yani. :)
-
hocam ufak bi püf noktası var kurduktan sonra ilk ekranı gördün kapattın sonra tekrar açarken de flash disk takılı olacak, diğer açılışta çıkarabilirsin. aman ha baştan format attırır insana yoksa.
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------hocam ufak bi püf noktası var kurduktan sonra ilk ekranı gördün kapattın sonra tekrar açarken de flash disk takılı olacak, diğer açılışta çıkarabilirsin. aman ha baştan format attırır insana yoksa.
-----------------------------
Bak bende öyle olmadı. :) Birinci kere restart yaptı çıkartmadım sonra baktım tekrardan biçimlendirme falan filana geçmiş. Biçimlendirme yaptı, dosya yükle falan filan ilk restartı attı kapandığı anda flashı çıkardım windows logon geldi o sırada tekrar taktım yüklemeye devam etti. Gerçi dediğim standart olmayabilir çünkü yükleme yaptığım makine dünyada tek olabilir. :D Acayip birşeydi çünkü.
-
Caliber bunu yazdı:
-----------------------------o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------hocam ufak bi püf noktası var kurduktan sonra ilk ekranı gördün kapattın sonra tekrar açarken de flash disk takılı olacak, diğer açılışta çıkarabilirsin. aman ha baştan format attırır insana yoksa.
-----------------------------
Bak bende öyle olmadı. :) Birinci kere restart yaptı çıkartmadım sonra baktım tekrardan biçimlendirme falan filana geçmiş. Biçimlendirme yaptı, dosya yükle falan filan ilk restartı attı kapandığı anda flashı çıkardım windows logon geldi o sırada tekrar taktım yüklemeye devam etti. Gerçi dediğim standart olmayabilir çünkü yükleme yaptığım makine dünyada tek olabilir. :D Acayip birşeydi çünkü.
-----------------------------7 için değil xp için söyledim 7de gerekmiyor evet :)
-
bu arada wintoflash dandik, sürekli bi hata çıkıyor ben günlerce arayıp beta halinde bişey bulmuştum düzgün çalışıyordu elimde duruyosa upload edeyim sana.