folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Win10 Bataryanın Prize Takılı,Dolmuyor Sorunu ?

Win10 Bataryanın Prize Takılı,Dolmuyor Sorunu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

Merhaba beyler,

Windows 10 un şu en son gönderdiği büyük güncellemeden sonra laptop bataryayı görmez oldu daha doğrusu şarj etmez oldu. Ben ilk başta bios'tan mı diye düşünerek az önce biosu da güncelledim her ne kadar riskli olsa da fakat bu sorun yine düzelmedi. Ayrıca bilgisayar kapalıyken de şarja takdığım zaman 5 saniye kadar pil şarj ışığı yanıyor sonra sönüyor. Windows ortamında da "prize takılı, dolmuyor" olarak bildiri gösteriyor ve şarj adaptörünü çektiğim anda bilgisayar kapanıyor.

Bu sorunu çözebilen birisi var mı acaba neyden kaynaklanıyor?

Not: Pilin durumu iyi pilden kaynaklı bir sorun değil güncellemeden önce böyle bir sorun yoktu. Laptopun markası toshiba

Format at demeyin tonlarca program yüklü tekrardan onları kurmak istemiyorum :)

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

aygıt yöneticisinden bataryaları sağtıklayıp kaldır de. sürücüyle beraber kaldır seçeneği çıkarsa işaretle. restart edip tekrar dene. bazen sorunu çözüyo

ayrıca, cihazın sitesine bi bak, power manager driveri varsa onu tekrar yükle, onla alakalı olabilir

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

aygıt yöneticisinden bataryaları sağtıklayıp kaldır de. sürücüyle beraber kaldır seçeneği çıkarsa işaretle. restart edip tekrar dene. bazen sorunu çözüyo

ayrıca, cihazın sitesine bi bak, power manager driveri varsa onu tekrar yükle, onla alakalı olabilir

Denedim hocam ama fayda etmedi ne yazık ki

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

yeni konu açmak istemedim, windows 10un en son sürümünün (anniversary update içeren sürümü  ) isosunu nerden bulabilirim ?

OttomanSlap tarafından 28/Eki/16 19:53 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

up

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

Batarya ölmüş. Hiç uğraşma windows 7 kursan bile aynı hata ile karşılaşacaksın. Sebebi ise batarya takılı iken laptopu prize takıp kullanmış olman.

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek
    adamhakli bunu yazdı

Batarya ölmüş. Hiç uğraşma windows 7 kursan bile aynı hata ile karşılaşacaksın. Sebebi ise batarya takılı iken laptopu prize takıp kullanmış olman.

En üste yazdım hocam keşke okusaydin. guncellemeden önce bataryayla ilgili bir sorunum yoktu ayrıca batarya dolduğu zaman enerjinin bataryaya gitmediğini bilmeyen kalmadi zannediyordum ama sen varmışsın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    cptprice
    cptprice's avatar
    Erkek
    adamhakli bunu yazdı

Hocam ciddi misin

zaman bir bitmeyen çölmüş, ölenler ölmeden ölmüş ve zâten ölmemek zülmüş, neden inkârı beklersin? gönül bir at, zaman gemdir; o gem her derde merhemdir ne azgın bir cehennemdir; ne hâlâ nârı beklersin!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    cptprice bunu yazdı
    adamhakli bunu yazdı

Hocam ciddi misin

---

edit : pardon kafam karışmış 

asiminnesli tarafından 29/Eki/16 14:39 tarihinde düzenlenmiştir

I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek
    enesshn18 bunu yazdı
    adamhakli bunu yazdı

En üste yazdım hocam keşke okusaydin. guncellemeden önce bataryayla ilgili bir sorunum yoktu ayrıca batarya dolduğu zaman enerjinin bataryaya gitmediğini bilmeyen kalmadi zannediyordum ama sen varmışsın.

Hocam o iş öyle olmuyor işte, bende biliyorum tam dolduktan sonra bataryaya şarj gitmemesi gerektiğini ama şunu unutma laptop satan firma sana bir de batarya satmayı neden istemesin ki. Olağan birşey artık bu "Ampul Komplosu"nu araştırmanı tavsiye ederim. 

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek
    cptprice bunu yazdı
    adamhakli bunu yazdı

Hocam ciddi misin

Evet ciddiyim :)

Toplam Hit: 2832 Toplam Mesaj: 15
win10 prize takılı dolmuyor